روشهای رنگ دهی زعفران
به طور کلی از عبارت “زعفران دم کرده” در دستورها استفاده میشود و حتما این طور به ذهنتان خطور میکند که باید زعفران را مثل چای دم کنید تا رنگ آن آزاد شود. با وجود اینکه دم کردن زعفران، میتواند شما را به نتیجه برساند اما روشهای دیگری نیز از جمله آزاد کردن رنگ زعفران با یخ وجود دارد که ما در این مقاله تمامی ترفندهای این دو روش و باید و نبایدها را به شما آموزش میدهیم. شما حتی میتوانید کمی از زعفران دم کرده خود را فریز کرده و در مواقع لزوم استفاده کنید.
.
تمام نکات دم کردن زعفران
زعفران مرغوب و با کیفیت
در ابتدا باید زعفران مرغوب و با کیفیتی را تهیه کنید. حتما از فروشگاههای معتبر خرید کرده و به تاریخ تولید و همین طور نوع بسته بندی زعفران دقت کنید. زعفرانهای با کیفیت، معمولا فاقد زردی هستند و تیره تر هستند و علاوه بر کیفیت دارای خاصیتهای بینظیر زعفران واقعی نیز میباشند.
روش نگهداری زعفران
بعد از انتخاب زعفران، حالا باید مقدار مورد نیاز از زعفران را پودر کنید. فقط به اندازه نیاز از زعفران را هر بار از بسته خارج کرده و بقیه را خیلی محکم دوباره بسته بندی کنید تا هوا نکشد. اگر زعفران نم نداشته باشد، میتوانید به راحتی در هاون و یا در دستگاه آسیاب مخصوص زعفران آن را پودر کنید. اما در فصلهای مرطوب و یا اگر ساکن شهرهای مرطوب باشید ممکن است ببینید که زعفران خیلی نرم شده است. بهتر است ابتدا کمی آن را روی حرارت غیر مستقیم نگه دارید تا دوباره کمی خشک شود و بتوانید خیلی راحت آن را پودر کنید.
سابیدن زعفران
حالا باید زعفران را بکوبید. برای این منظور بعضی از افراد از قند و یا شکر استفاده میکنند چرا که دانههای زبر و خشک قند و شکر باعث خرد شدن بهتر زعفران میشود. این روش برای شربتها و دسرها مناسب است اما از آن جایی که مقداری شکر نیز با زعفران مخلوط میشود پودری که در نهایت خواهید داشت خالص نیست. بعد از اینکه زعفران خود را به خوبی سابیدید، باید از یکی از روشهای زیر استفاده کنید. تفاوت این روشها در زمانی است که باید به هر کدام اختصاص دهید.
روش اول
اگر برای برنج آبکشی مهمانیها میخواهید کمی زعفران دم کنید، میتوانید بیهیچ دردسری کمی زعفران پودر شده را داخل یک استکان و یا قوری کوچک مخصوص دم کردن زعفران ریخته و سپس آن را روی برنج قرار دهید و کمی فشار دهید تا روی برنج ثابت شود. با گذاشتن در قابلمه برنج، همزمان برنج و زعفران با هم دم میآیند و رایحه زعفران، از داخل استکان و یا قوری خارج شده و باعث معطر شدن مضاعف برنج شما میشود.
روش دوم
در این روش در واقع باید مثل چای، زعفران را روی سماور یا کنار گاز دم کنید. ناگفته پیداست که باید حتما قوری یا ظرف نشکن باشد و روی حرارت ملایم بگذارید تا رنگ زعفران نم نم آزاد شود. بهتر است ابتدا قوری را با آب جوش گرم کنید و سپس زعفران و آب جوش را داخل قوری بریزید و بگذارید تا دم بکشد.
روش سوم
همان طور که مشاهده کردید، دو روش قبلی آنچنان زمان بر نبودند. اما اگر به دنبال روش نابی هستید که بیشترین عطر و رنگ را از تار و پود زعفران بیرون بکشید باید روش سوم را امتحان کنید. این روش زمان بیشتری میطلبد اما هرکسی طاووس خواهد جور هندوستان کشد! در این روش باید ابتدا کمی زعفران پودر شده را داخل یک ظرف شیشه ای در دار تمیز بریزید و رویش کمی یخ بریزید. باید اجازه دهید تا یخ کاملا آب شود و بعد از اینکه یخ آب شد کمی آب جوش رویش بریزید و در ظرف را ببندید و اجازه دهید تا کم کم رنگ زعفران آزاد شود. بهتر است از شب قبل این کار را انجام دهید.
روش فوری
اگر به هر دلیلی میخواهید زودتر و بهتر نتیجه بگیرید، میتوانید زعفران را داخل آب جوش ریخته و همان زمان یک تکه یخ داخلش بریزید. در واقع با این شوک، گرمای زعفران زود رنگ میدهد. معمولا در این روش، زعفران بسیار شفاف و خوب میشود.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir