چرا سطح کیک گنبدی میشود؟
نسبت مواد اولیه
همیشه در دستورهای شیرینی پزی تاکید میشود که تمامی مواد را با دقت بسیار بالایی اندازه گیری کنید. نسبت مواد اولیه در تمامی دستورها بسیار مهم است. اگر در اندازه گیری اشتباه کنید و آرد شما به نسبت مواد رقیق از جمله شیر یا آب بیشتر بوده است. آرد زیاد، طعم کیک را خراب کرده و روی آن را گنبدی میکند.
دمای فر
در دستورهای پخت، تاکید میشود که قبل از قرار دادن کیک در فر، آن را گرم کنید. دمای فرهای مختلف و شیوه گرمادهی آنها با هم متفاوت است و شما به تجربه دستتان میآید که فر شما به چه صورت بهترین کارایی را دارد. در نظر داشته باشید که اگر بیش از نیم ساعت قبل از پختن کیک، فر را گرم کنید و یا دمای فر بیش از حد بالا باشد، روی کیک شما بعد از پخت، گنبدی میشود. به کمک یک دماسنج مخصوص میتوانید از دمای فر اطمینان حاصل کنید.
کیک را در طبقه اشتباه نگذارید.
اکثر فرهای آشپزخانه، سه طبقه دارد. بهترین مکان برای قرار دادن قالب کیک، طبقه وسط است چرا که حرارت بیش از اندازه به کیک نمی خورد در نتیجه احتمال گنبدی شدن روی آن، کمتر میشود.
مواد اولیه را درست هم بزنید.
مواد کیکهای مختلف، به میزان متفاوتی باید هم بخورند. همیشه در نظر داشته باشید که باید به همان اندازه توصیه شده در دستور مواد کیک را هم بزنید. چه از هم زنهای برقی استفاده کنید و چه با دست، زیاد هم زدن مواد اولیه کیک باعث میشود که کیک شما بعد از پخت، گنبدی شکل شود. در نظر داشته باشید که باید مواد کیک را از یک جهت مخلوط کنید و هم زدن مواد اولیه از جهتهای مختلف نیز روی بافت کیک تاثیر میگذارد و احتمال گنبدی شدن روی کیک را افزایش میدهد.
چکار کنیم که روی کیک ما گنبدی نشود؟
بهتر است در چند سایز مختلف قالب کیک داشته باشید. قالب کیک شما باید با مواد اولیه آن تتناسب داشته باشد. اگر مواد کیک به نسبت قالب کم باشد، حتما کیک شما گنبدی میشود. برای اینکه روی کیک شما گنبدی نشود باید مواد کیکی که در قالب میریزید یک سوم و یا نیمی از قالب شما را پر کند. اگر میزان مواد کیک کمتر باشد، کیک گنبدی میشود.
پخش کردن مایه یک
برای این که کیک صافی داشته باشید، باید مواد را به شکل یکنواخت در قالب پخش شود. مواد کیک را از فاصله خیلی بالا داخل قالب نریزید و حتما بعد از اینکه کل مواد را داخل قالب ریختید کمی صبر کنید و سپس پند بار به آرامی قالب را بلند کرده و بر روی یک سطح صاف بزنید. با این کار حبابهای اضافی از بین مواد خارج میشود.
دمای فر را تنظیم کنید
همان طور که پیش از این اشاره کردیم، دمای فر در کیفیت و ظاهر کیک شما تاثیر به سزایی دارد. برای اینکه کیک شما ظاهر زیبایی داشته باشد علاوه بر اینکه باید آن را در طبقه وسطی فر بپزید، میتوانید یک ترفند نیز به کار ببرید. ترفند حوله خیس، در کیک پزی بسیار محبوب است. یک حوله قدیمی تمیز را به اندازه قالب برش بزنید و سپس آن را با آب سرد بخیسانید. حوله را اطراف قالب بسته و آن را با یک سنجاق سفت کنید. حالا میتوانید با خیال راحت، قالب را داخل قالب فر قرار دهید. با این کار دمای فر به شکل یکسان پخش میشود.
کم کردن دمای پخت
گنبدی شدن روی کیک، نشانهی این است که اطراف کیک زودتر از وسط آن پخته شده است. به همین دلیل جلوی پف آن گرفته شده است و تنها وسط آن پف کرده است. پس به جای اینکه به مدت نیم ساعت در دمای 180 تا 190 درجه کیک را بپزید، آن را در زمانی طولانی تر و با دمای کمتر بپزید. پیسنهاد ما به شما این است که به مدت 40 دقیقه کیک را در دمای 170 الی 180 درجه بپزید. به خاطر داشته باشید که نباید زمان زیادی قبل از قرار دادن قالب، فر را گرم کرده باشید. 30 دقیقه زودتر، مناسب است. امیدواریم با رعایت این نکات مهم، کیکهای بینظیری پخته و از شکل و ظاهر کیک هایتان رضایت کامل داشته باشید.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir