چگونه گوشت مرغ با کیفیت بخریم؟
نکتههای طلایی در خرید مرغ
برای خرید مرغهای تکه ای بسته بندی و یا کامل، تنها به مراکز مجاز مراجعه کنید. این مهم است که مرغ در شرایط مناسبی نگهداری شده باشد. اکثر مرغهای بسته بندی ذبح بهداشتی و سالم دارند. بهترین زمان برای خرید مرغ ارگانیک یک روز تا دو روز پس از ذبح آن است. چنانچه 72 ساعت از آن تاریخ گذشته بود، مرغ را نخرید.
مرغ هورمونی، شایعه یا واقعیت؟
هورمونی بودن مرغهای روز، یکی از بزرگترین ادعاهایی است که باعث نگرانیهای بسیاری برای عموم مردم شده است . طرفداران این ادعا این طور استدلال میکنند که این هورمونها باعث میشود تا مرغ رشد ظاهری بهتری پیدا کرده و از طرف دیگر برای سلامتی انسان بسیر خطرآفرین است. با افزایش جمعیت، نیاز به مواد غذایی نیز روز به روز بیشتر میشود و مرغ هم از این قاعده مستثنا نیست. دیگر نمی شود با همان روشهای طبیعی و سنتی به میزان کافی مرغ پرورش داد اما باید سه مساله را در نظر داشته باشیم. اول اینکه هورمونها بسیار گران هستند و برای تولید کننده توجیه اقتصادی ندارد تا از هورمونها استفاده کند. دوم اینکه در صورت مصرف هورمون در پروسه تولید مرغ نیز، باز مصرف کننده میتواند با مصرف صحیح، سلامت خود را حفظ کند و سوم اینکه از نظر علمی، هورمونها نیمه عمر دارند. این به این معناست که پس از چند روز، درصد بالایی از آنها از بین رفته و آن مقدار باقی مانده نیز، از بدن دفع میشود.
آلودگیهای گوشت مرغ را بشناسیم
حتما اسم آنتی بیوتیک به گوشتان خورده و خودتان نیز در هنگام بیماری از انواع آنتی بیوتیک مصرف کرده اید. در مرغداریها نیز به مرغها آنتی بیوتیک میدهند. یکی از معایب آنتی بیوتیک این است که اگر موجود زنده به شکل مستمر آنتی بیوتیک دریافت کند، پس از مدتی بدنش به آن عادت کرده و دیگر میکروبها از بین نمی رود. متاسفانه دو باکتری شیگلا و سالمونلا، در مرغ یافت میشود. از جمله عوارض مصرف نا خواسته این دو نوع باکتری، ناراحتیهای گوارشی از جمله تهوع و استفراغ است. در صورتی که با چنین مساله ای مواجه شدید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
پوست مرغ، خوب یا بد؟
نمی توان با قطعیت گفت که پوست مرغ سالم است و یا آلوده. اگر مرغ شما سالم و ارگانیک باشد، پوست آن نیز بیخطر است و میتوانید با خیال راحت آن را به همراه مرغ بپزید یا گریل و کبابی و سوخاری کنید. در مقابل چنانچه مرغ آلوده باشد، پوست آن نیز آلوده است. این نکته را در نظر داشته باشید که روی پوست مرغ چربیهای متعددی وجود دارد، این چربیها میتواند محل تجمع آلودگیها باشد.
پای مرغ و دل و جگر
دل و جگر مرغ در ایران طرفداران زیادی دارد و انواع و اقسام کباب و خوراک خوشمزه با آن تهیه میشود. متاسفانه هر گونه آلودگی احتمالی در کبد مرغ تجمع میکند و به هیچ وجه مصرف جگر مرغ به شکل مکرر توصیه نمی شود. از طرفی پای مرغ در ایران چندان طرفدار ندارد. پای مرغ را میتوان در تهیه تهیه سوپ مقوی پای مرغ استفاده کرد و با آن استاک بینظیری تهیه کرد. جالب است بدانید که پای مرغ منبع خوبی از پروتئین، کلسیم و فسفر است و هیچ ضرری ندارد. البته چربی آن میتواند برای افرادی که به چربی زیاد واکنش نشان میدهند آسیب بزند.
خون مردگیها را جدی بگیرید
خون مردگی روی گوشت مرغ یا سایر گوشتها نشان دهنده این است که به آن ضربه فیزیکی وارد شده است. وجود خون مردگی نشانهی ناسالم بودن مرغ نیست و نیازی نیست تا خودتان را نگران کنید. تنها باید در نظر داشته باشید که تنها با شستشو خون مردگی برطرف نمی شود و باید آن تکه از مرغ را جدا کنید.
آیا مصرف زیاد مرغ ضرر دارد؟
می دانیم که مرغ یکی از منابع خوب پروتئین است. به دلیل زودپز بودن مرغ بعضی از افراد تمایل دارند تا چندین بار در هفته مرغ مصرف کنند. در نظر داشته باشید که تنوع غذایی بسیار مهم است و بیش از 4 وعده در هفته مرغ مصرف نکنید. خلاق باشید. پروتئین موجود در سویا و سفیده تخم مرغ نیز بسیار سالم است. همچنین میتوانید انواع حبوبات را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
آیا روش صحیحی برای پختن مرغ وجود دارد؟
همان طور که پیش از این اشاره کردیم، گوشت مرغ زودپز است و میتوان آن را به شکلهای مختلف پخت. میتوان مرغ را کبابی، سرخ و یا گریل کرد و یا آن را در آب یا با بخار پخت. اما بهترین روش کدام است؟
بالاترین امتیاز: مرغ آب پز و بخار پز
بهترین روش برای پخت مرغ، آب پز کردن و یا بخار پز کردن آن است البته در نظر داشته باشید که پختن طولانی مرغ ویتامینهای گروه ب آن را از بین میبرد. برای سالادها و یا خوراک ها، میتوانید قطعات کوچک مرغ را بپزید تا سریع تر بپزد. مدت 20 دقیقه حداق زمانی است که باید مرغ روی حرارت 100درجه بجوشد.
مایکروفر را دست کم نگیرید
اینکه گفته میشود اشعههای مایکروفر میتواند سلامتی شما را تهدید کند، تا کنون اثبات نشده است. این روش بعد از آب پز کردن و بخار پز کردن، دومین رتبه را دارد. میتوانید با خیال راحت مرغ را با هر زمانی که میخواهید در مایکروفر بپزید.
مرغ سرخ کرده، خوشمزه اما چرب
متاسفانه مصرف روغن و مرغ سرخ شده برای افرادی که چربی بالایی دارند توصیه نمی شود. بهتر است این سبک طبخ مرغ را خیلی استفاده نکنید.
جوجه کباب، واقعیت تلخ!
متاسفانه طبخ مرغ به شکل کبابی نیز از نظر علمی چندان روش توصیه شده و سالمی نیست. با وجود اینکه سوختهای فسیلی مانند ذغال در تهیه جوجه کباب بسیار رایج هستند اما شعله گاز بر آن ارجحیت دارد. یکی از دلایلی که روش کبابی چندان سالم نیست این است که چربی هایی که در گوشت و پوست مرغ وجود دارد سوخته و باعث ایجاد ترکیبات سرطان زا میشود.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir