چطور باید کنسرو را جوشاند؟
روی بسته بندی تمامی کنسرها ذکر شده است که باید قبل از مصرف آنها را به مدت 20 دقیقه جوشاند. نکته مهمی که باید مد نظر داشته باشید این است که باید حتما از ظرفی مناسب برای جوشاندن کنسرو استفاده کنید. ظرف باید به قدری بزرگ باشد که قوطی کنسرو کاملا در آب قرار بگیرد. زمان 20 دقیقه ای که برای جوشاندن کنسروها توصیه شده است در واقع بعد از زمان جوشیدن آب محاسبه میشود. پس زمانی که آب درون قابلمه به 100 درجه رسید و به اصطلاح به جوش آمد، باید 20 دقیقه دیگر منتظر بمانید. تمامی اخبار ناگواری که درباره موارد مرگ و میر ناشی از سموم کنسرو میشنوید به این دلیل است که آن افراد کنسرو را نجوشانده بودند. بعد از اینکه کنسرو در دمای 100 درجه جوشیده شود دیگر هیچ سم فعالی در آن وجود نخواهد داشت.
نحوه جوشاندن انواع کنسرو با حرارت
اگر در طبیعت قصد مصرف غذاهای کنسروی دارید، حتما یک قابلمه برای جوشیدن کنسرو به همراه داشته باشید. اگر کنسرو را به شکل مستقیم بر روی آتش یا اجاق قرار دهید علاوه بر آسیب رسیدن به بافت مواد غذایی، سم آن به شکل کامل از بین نمی رود و برای کودکان و سالمندان و یا افرادی با سیستم گوارشی حساس خطرآفرین است. احتمال ترکیدن قوطی کنسرو نیز در این روش بسیار بالاست.
سم کنسرو چیست؟
در بالا از احتمال مسمومیت با خوردن غذاهای کنسروی نجوشیده گفتیم. در واقع عاملی که باعث ایجاد مسمومیت میشود سمی به نام بوتولینوم است. این ماده خطرناک در تمامی کنسروها از جمله کنسروهای ماهی و سبزیجات و گوشت و خاویار و … یافت میشود. این به این معنی است که باید تمامی انواع کنسروها را جوشاند.
آیا کمپوتها نیز باید جوشانده شوند؟
کنسرو میوه را به نام کمپوت میشناسیم. با وجود اینکه از نظر ظاهری کمپوتها مشابه سایر غذاهای کنسروی هستند اما به دلیل فرایند تولید و ماهیت متفاوتی دارند، نیاز نیست تا آنها را قبل از مصرف بجوشانید.
نحوه جوشاندن انواع کنسرو با مایکروفر
خیر! حرارت مایکروفر میتواند به بدنه آلومینیومی کنسرو آسیب برساند به همین دلیل است که به هیچ وجه به سراغ مایکروفر نروید.
آیا میشود کنسروها را از قبل جوشاند و بعد مصرف کرد؟
خیر! متاسفانه بعد از جوشاندن کنسرو باید بلافاصله آن را مصرف کرد. اگر کنسروی را بجوشانید و مصرف نکنید باید هر زمان که خواستید درب کنسرو را باز کنید دوباره به همان مدت 20 دقیقه بجوشانید. متاسفانه ممکن است دوباره سم در آن ایجاد شود.
نگهداری از مواد غذایی کنسرو شده را جدی بگیرید.
اگر کنسروی را باز کردید و بعد از مصرف مقداری از آن اضافه آمد حتما باقی مانده غذا را در ظرف درب دار ریخته و در یخچال نگهداری کنید. اگر در همان ظرف فلزی کنسرو بخواهید غذا را نگهداری کنید، به دلیل مجاورت مواد غذایی با اکسیژن احتمال واکنش فلز قوطی وجود دارد.
منبع: چیشی | https://chishi.ir