راز روغن انداختن فسنجون
آب سرد
این نکته بسیار حائز اهمیت است که حتما گردوهای آسیاب شده را قبل از پخت با آب سرد قاطی کنید. بر خلاف سایر خورشها که باید با آب جوش سر و کار داشته باشید، در فسنجان هرچه آب سردتر باشد بهتر است.
تکههای یخ
قبل از پخت فسنجان، به میزان کافی یخ آماده کنید. این تکههای یخ را هر 15 دقیقه چندتایی به خورش اضافه کنید. با اضافه کردن تکههای یخ به خورش در حال جوش، به مغز گردو شوک وارد میشود و در نتیجه روغن آن خیلی زودتر آزاد میشود. این کار به جا افتادن فسنجان نیز کمک میکند.
صبور باشید!
یکی از دلایلی که در فرهنگ غذایی ایرانی از فسنجان به عنوان یک غذای شاهانه یاد میشود این است که این خورش علاوه بر اینکه معمولا گران است، برای آماده شدن به زمان زیادی نیاز دارد. خانمهای کدبانو در سالهای پیش از یک روز قبل فسنجان را بر روی چراغهای سه فیتیله ای با حرارت بسیار بسیار پایین به عمل میآوردند. شاید امروزه این کار برای زندگیهای مدرن امکان پذیر نباشد اما میتوانید حداقل تا جای ممکن زمان بیشتری به خورش بدهید تا به خوبی جا بیفتد.
سخن پایانی
البته این نکته را در نظر داشته باشید که این زمان بالای پخت ممکن است روی گوشت شما نیز اثر بگذارد. بسته به اینکه از چه نوع گوشت یا ماکیانی برای فسنجان استفاده میکنید، زمان پخت متغیر است. برای اینکه به ویژه گوشتهای قل قلی یا مرغ در فسنجان له نشود میتوانید آن را زمان کوتاه تری در خورش بریزید تا هم بپزد و مزه دار شود و هم وا نرود.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir