“دلمه برگ مو”، یکی از لذیذترین غذاهای فصل بهار است که طرفداران بسیاری دارد تا جایی که بسیاری از افراد علاقمند به این غذا ترجیح میدهند نه تنها در فصل بهار بلکه در تمام فصول سال این غذا را تهیه کنند و از خوردن آن لذت ببرند. اما متاسفانه برگ مو فقط در فصل بهار وجود دارد بنابراین بسیاری از خانمها در این فصل برگ مو تازه تهیه میکنند و با روشهای نگهداری برگ مو در فریزر که در این بخش از رازهای خانه داری آورده ایم ، از آنها مراقبت میکنند تا در زمان نیاز از برگهای دلمه استفاده کنند و این غذای خوشمزه را در طول سال بپزند.
شاید خیلی از شما راههای مختلفی را برای فریز کردن برگ مو امتحان کرده باشید. ولی در نهایت با تغییر رنگ دادن برگ مو مواجه شده اید. البته این راه فریز کردن برای کسانی که در ایران هستند مناسب است. چون دوستانی که در خارج از کشور هستند هیچ مشکلی ندارند بهترین نوع برگ موهای عربی در تمامی مارکتها همه وقت سال موجود است.
اما اگر دوست دارید این راه را امتحان کنید کافیست برگ مو را کاملا بشویید و درون سبد بریزید تا آب آن کاملا برود سپس یک بطری نوشابه خانواده خالی را که شسته و خشک کرده اید را آورده چندتا برگ را روی هم بگذارید و باریک لول کنید سپس به آرامی داخل بطری بیندازید و تا پر شدن بطری ادامه دهید سپس درب آن را محکم ببندید و در فریزر بگذارید.
از این طریق میتوانید برگ را بدون تغییر رنگ تا یک سال نگهداری کنید در نهایت موقعی که به برگها نیاز داشتید کافیست با چاقو پلاستیک را بریده تا درب آن گشاد شده و به راحتی و بدون هیچ دردسری برگ را بیرون بیاورید. امیدوارم از این طرح ساده و جالب لذت ببرید و هر موقع سال که دوست داشتید دلمه درست کنید.
.
روشهای دیگر
خشک کردن برگ مو :
در این روش برگهای تازه و بزرگ مو را شسته و دسته بندی کرده و به وسیله یک سوزن نخ را از برگها رد کرده و از طرف دیگر در میآوریم و دو طرف نخ را به هم گره میزنیم و از یک جای مناسب زیر نور آفتاب آویزان میکنیم باید مواظب باشیم که گرد و خاک روی برگها ننشیند و چند روزی صبر میکنیم تا برگها خشک شوند بعد برگها را در یک جای مناسب نگهداری میکنیم که نه رطوبت داشته باشد و نه برگها خرد شوند چون در حالت خشک، شکننده هستند و زمان مصرف، چند ساعت قبل از تهیه دلمه، برگها را در یک ظرف بزرگ آب ولرم خیس میکنم. این روش خیلی قدیمی است.
نگهداری برگها در آب نمک :
در این روش آب را جوش آورده و نمک را در آن میریزیم و چند جوش که زد شعله را خاموش کرده و میگذاریم تا آب نمک خنک شود بعد برگهای شسته شده و دسته بندی شده را در ظرف مخصوص ریخته و رویشان آب نمک میریزیم تا زمانی که روی برگها را بگیرد. هنگام مصرف چند ساعت قبل برگها را در آب را معمولی میاندازیم تا شوریش گرفته شود اخیرا هم برگها را به صورت رولتی میپیچند و در یک بطری نوشابه (1٫5 لیتری) میاندازند و رویش آب نمک میریزند به خاطر اینکه هر چه درب ظرف تنگتر باشه نفوذ هوا کمتر است و جلوی فاسد شدن برگها را میگیرد و هنگام مصرف بطری را با چاقو بریده و برگها را از داخلش در میآوریم.
نگهداری برگ مو در فریزر :
بعد از اینکه برگ موها را شسته و خشک کردید دسته دسته کرده و داخل کیسه فریزر یا ظرف هم اندازه برگها گذاشته و درون فریزر نگهداری کنید بهتر است درون ظرفهای مخصوص فریزر گذاشته تا بعد از اینکه یخ زد نشکند و خرد نشوند و هم اینکه قبل از مصرف از فریزر در آورده و دست نمی زنیم تا یخشان باز شود و نرم گردد.
کنسرو برگ مو بهترین روش نگهداری برگ مو است و مزیتش این است که در هر دمایی به مدت طولانی نگهداری میشود.
مواد لازم برای کنسرو برگ مو :
برگ تازه و بزرگ مو به تعداد دلخواه
نمک کمی
آب به میزان لازم
شیشه مخصوص کنسرو به تعداد لازم
طرز تهیه کنسرو کردن برگ مو :
ابتدا برگهای مو را شسته و چند دسته میکنیم بعد برگها را مثل رولت میپیچیم و داخل شیشه میگذاریم تا زمانی که شیشه پرشود و پیچیدن برگها به این خاطره که در شیشه بتوانیم برگهای زیادی جا بدهیم بعد آب را جوشانده و نمک را ریخته و خنک کرده و روی برگها میریزیم تا شیشهها پر شود و درب شیشهها را میبندیم.
بعد در یک قابلمه بزرگ که پر از آب کردیم و آب را به جوش آوردیم شیشهها را قرار میدهیم و به مدت 15 دقیقه شیشههای محتوی برگها را میجوشانیم سپس شیشهها را از داخل قابلمه در آورده و میگذاریم تا سرد شوند بعد در جای دلخواه و در هر دمایی به مدت خیلی طولانی نگه میداریم.
سوال نکات مهم :
- منظور از شیشه مخصوص اینه که شیشه نه شکستگی داشته باشد و نه ترکیدگی و همچنین درب شیشه فلزی باشدو درب هم نه زنگ زدگی داشته باشد و نه خراشیدگی کاملا سالم باشد من از شیشههای سس و مربا اسفاده کردم.
- ارتفاع قابلمه باید به گونه ای باشد که هنگام قرار دادن شیشهها در قابلمه، آب روی درب شیشهها را بگیرد.
- نمک استفاده شده در کنسرو خیلی کم است به حدی که وقتی آب را چشیدیم نمک آن احساس شود.
- دمای شیشهها باید معمولی باشد اگر خیلی سرد باشد هنگام گذاشتن در آب جوش شیشهها میترکند.
- برگهای استفاده شده بهتره تازه و بزرگ و از نوع برگ انگور کشمشی باشد و همچنین رنگ برگ سبز روشن باشد.
.
منابع:
.https://portal.hoonel.com