چکار کنیم زعفرون بیشتر رنگ بدهد؟
از جای معتبر بخرید!
در ابتدا باید زعفران را از مراکز معتبر و یا کشاورزان بومی به شکل مستقیم خریداری کنید تا از سلامت و کیفیت آن مطمئن باشید و از خواص واقعی زعفران بهره ببرید. متاسفانه در تجارت زعفران، تقلبهای فراوانی صورت میگیرد. بعد از خرید زعفران باید آن را در جای خشک و در بسته نگهداری کنید و هر بار به اندازه مصرف آسیاب کنید. در نظر داشته باشید که نمی توانید برای مدت خیلی طولانی زعفران را نگهداری کنید. تمامی ادویهها بعد از مدتی عطر و طعم خود را از دست میدهند.
آسیاب کردن
آسیاب کردن زعفران یکی از رایج ترین کارهایی است که افراد قبل از دم کردن زعفران انجام میدهند. برای این کار میتوانید از یک هاون کوچک سنگی مخصوص زعفران و یا آسیابهای مخصوص زعفران استفاده کنید. هر چقدر زعفران را بیشتر آسیاب کنید، میزان رنگدهی آن بیشتر خواهد شد. بسیار رایج است که افراد زعفران را به همراه قند یا شکر آسیاب میکنند و یا در هاون میکوبند. زبری دانههای شکر و قند کمک میکند تا زعفران بهتر آسیاب شود. میتوانید از این روش برای انواع شیرینی و یا خورشها و غذاهای شیرین استفاده کنید اما در نظر داشته باشید که در این صورت زعفران شما با شکر مخلوط شده و در نتیجه نیاز است تا از میزان بیشتری آب استفاده کنید یا پودر زعفران بیشتری را حل بگیرید.
روش دم کردن زعفران روی برنج
این یکی از راحت ترین و در عین حال جالب ترین روشها برای رنگدهی زعفران است. در صورتی که تمایل دارید از زعفران برای تهیه برنج زعفرانی استفاده کنید میتوانید مقداری از زعفران را داخل قوری کوچک مخصوص دم کردن زعفران ریخته و سپس کمی آب بریزید. بعد از آبکش کردن برنج، قوری را روی برنج قرار داده و در قابلمه را ببندید. با دم آمدن برنج نه تنها زعفران شما دم میشود بلکه عطر و رایحه ای که از قوری خارج میشود برنج شما را معطر میکند. این یکی از رایج ترین روشهای دم کردن زعفران در پذیراییهای مجلسی و یا رستوران هاست.
روش دم کردن زعفران مانند چای
می توانید زعفران را همانند چای دم کنید. برای این کتار کافی است قوری مخصوص را کمی گرم کرده و سپس زعفران و آب جوش را داخل آن بریزید. میتوانید این قوری را روی کتری یا سماور قرار دهید تا درست مثل چای، دم کند. حتی میتوانید قوری را کنار گاز قرار دهید تا کمی بماند و رنگ زعفران آزاد شود. این روش در بین اکثر کدبانوهای ایرانی بسیار رایج است اما باید بگوییم که این روش الزاما بهترین روش برای رنگدهی زعفران نست اما روش سریعی محسوب میشود.
روش قالب یخ، طولانی تر اما بهتر
این روش بیش از هر روش دیگر باعث رنگ دهی زعفران میشود اما نسبت به دم کردن ساده، زمان بیشتری نیاز دارد. ابتدا باید زعفران خرد شده را در یک استکان بریزید و سپس یک قالب یخ روی آن قرار دهید. باید اجازه دهید تا یخ به آرامی آب شود. بعد از اینکه یخ آب شد روی آن کمی آب جوش بریزید. بهتر است این کار را در یک ظرف در دار مانند شیشه مربا انجام دهید و بعد از اضافه کردن آب جوش، درب آن را ببندید و اجازه دهید تا کمی بماند. با این کار به زعفران شوک وارد شده و رنگ آن به خوبی آزاد میشود.
روش فوری
در روش فوری باید تکنیک قالب یخ را به شکل برعکس انجام دهید. یعنی ابتدا زعفران را در ظرف ریخته و سپس روی آن آبجوش بریزید. حالا روی آن یک تکه یخ بریزید و اجازه دهید تا یخ آب شود. با این روش ما دوباره به زعفران شوک میدهید اما این بار خیلی سریع تر رنگ زعفران آزاد میشود. البته باید ظرف زعفران را در یک جای گرم قرار دهید. میتوانید آن را کنار گاز قرار دهید. با این روش معمولا رنگ زعفران بسیار شفاف تر میشود.
.
نگهداری از زعفران
همان طور که پیش از این اشاره کردیم، زعفران نیز طول عمر مشخصی دارد و نمی توانید برای مدت خیلی طولانی آن را نگهداری کنید. اما شاید خیلی هم راحت نباشد که هربار بخواهید برای غذاهای خودتان زعفران دم کنید، خوشبختانه میتوانید زعفران را فریزر کنید. یکی از روشهای خوب این است که باقیمانده زعفران دم کرده را در فریزر منجمد کرده و هر بار چند دقیقه قبل از استفاده از فریزر خارج کنید.باز هم توصیه ما به شما این است که هر بار به میزان مصرف زعفران را آسیاب کنید. در هر صورت اگر کمی زعفران آسیاب شده اضافه آمد، حتما آن را در یک ظرف دربسته نگهداری کنید. امیدواریم که با دانستن این نکات بتوانید نهایت استفاده را از زعفران ببرید.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir