در صورتی که برگ تازهی چای را به سرعت خشک کنند، چای سبز به دست میآید. در این شرایط اجازهی تخمیر به چای داده نمی شود
فواید چای سبز
از چای سبز برای افزایش هوشیاری ذهنی، بدلیل کافئینی که درخود دارد، استفاده مینمایند.
پیشگیری از سرگیجه هنگام بلندشدن و ایستادن در افراد مسن
پیشگیری از سرطان مثانه، تخمدان، مری و پانکراس (لوزالمعده)
کاهش خطر و یا بتعویق انداختن ظهور بیماری پارکینسون
بهبود فشارخون پایین بعد از غذاخوردن در افراد مسن
کاهش سطح بالای چربی خون از قبیل کلسترول و تریگلیسیرید
کاهش رشد غیرطبیعی سلولهای غیرطبیعی در گردنه رحم که در اثر ویروس پاپیلومای انسانی رخ میدهد
چای سبز حاوی 2 تا 4 درصد کافئین بوده که برهشیاری و تفکر تاثیر میگذارد، میزان خروج ادرار را افزایش داده و قادر به بهبود پیام رسانهای مغز که در بیماری پارکینسون مهم هستند، میباشد. بنظرمی رسد که آنتی اکسیدانها و سایر مواد موجود در چای سبز نیز به محافظت از قلب و عروق کمک مینماید.
مضرات استفاه از چای سبز
به خاطر داشتن کافئین، جلوگیری از جذب مواد معدنی مخصوصا آهن میکند. خانمهای باردار، شیرده و افرادی که ناراحتی اعصاب دارند و آنهایی که ضربان قلبشان نامنظم است، بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند.
مصرف این چای همچون چای سیاه به همراه غذا جذب روی، آهن و کلسیم را کاهش میدهد. زیاده روی در مصرف این چای میتواند باعث دفع زیاد آب از بدن و خشکی مدفوع و یبوست شود.
مصرف روزانه پنج فنجان و یا بیشتر از چای سبز، زیاده روی محسوب شده و عوارض جانبی دارد. مصرف روزانه زنان باردار و شیرده نباید بیشتر از 2 فنجان باشد.
مصرف چای سبز در افراد کم خون میتواند باعث بدتر شدن کم خونی آنها شود. کافئین موجود در چای سبز میتواند باعث بدتر شدن اضطراب شود. کافئین میتواند باعث افزایش خونریزی در افراد مبتلا به اختلالات خونریزی دهنده شود.
طریقه مصرف چای سبز
برای هر نفر 1 قاشق مرباخوری چای سبز را در قوری ریخته و به ازای هر یک قاشق، 1 لیوان آب داغ با دمای 80 تا 85 درجه به آن اضافه کرده و درب قوری را به مدت 7 تا 8 دقیقه بگذارید. سپس آن را بنوشید. چای سبز مانند چای سیاه نیازی به دم کردن روی حرارت ندارد.
.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com