پیاز عنصل ، گیاهی پیاز دار چندساله است که دارای زرت قاعده ای حامل برگها و ساقه گل دهنده است که این ساقه تا ارتفاع یک متر رشد کرده و دارای گلهای سفید رنگ کوچک و زیاد در امتداد محور انتهایی است.
پیازهای عنصل گاهی تا چند کیلوگرم وزن دارند و به رنگ سفید میباشند. گاهی با نامهای علمی Scilla maritima ، Drimia maritima نیز خوانده میشود که نشان میدهد این نام به چند گونه کاملاً مرتبط و مشابه به هم در ناحیه مدیترانه اطلاق میگردد.
فواید پیاز عنصل
پیاز برای اکثر امراض مغز مانند: مالیخولیا، صرع، سردردهای مزمن، سرگیجه، فلج، لقوه و فراموشی است و سبب تقویت قدرت بینایی شده و تنگی نفس و سرفههای کهنه و آسم را بهبود میبخشد. هضم غذا را آسان و تخلیه معده را سریع و سنگ مثانه را متلاشی و دفع میکند.
مضرات استفاه از پیاز عنصل
پودر یا عصاره گیاه پیازعنصل سمی و فقط باید تحت نظارت و به میزان لازم مصرف شود.
چون سبب سقط جنین میگردد، باید زنان باردار از خوردن آن پرهیز کنند.
طریقه مصرف پیاز عنصل
برای دردهای مفاصل مفید است و افرادیکه موی بدنشان میریزد چنانچه با آب پیاز عنصل، بن موها را ماساژ دهند، از ریزش مو جلوگیری میکند (با احتیاط).
برای بیماری آسم: یک برابر پیازعنصل را با دو برابر عسل طبیعی مخلوط کرده و طبخ کنند و چند نوبت از آن بخورند، به جز یک نوع آسم بقیه را مداوا میکند. دستور فوق برای دردهای کهنه معده مفید است.
برای بیماری بَهق ( لکههای قهوه ای پوست): مغز پیاز عنصل را کوبیده و در سرکه حل کنند و مخلوط حاصل را در حمام به محل بهق بمالند، بهقی که با سایر ادویه معالجه نشده باشد بدین طریق زایل میگردد.
در اماکنی که موش، مار، مورچه، پشه و مگس زیاد است، مقداری پیاز عنصل را میکوبند، چون بوی آن در فضا پراکنده شود جانوران مذکور از آن محل دور میشوند.
مقدار خوراک پیاز عنصل برای قطع اسهالهای سرد مزاج، یک و نیم مثقال است، که در روغن حیوانی و نمک بریان کرده و صبح ناشتا میخورند. سایر موارد نیز باید پیاز را طبخ کنند و خوردن خام آن توصیه نمی شود.
.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com