گردو در ختی است زیبا و سایه افکن که بعنوان درخت زینتی بکار میرود . این درخت در مناطق معتدل دنیا رشد و پرورش مییابد . گلهای نر و ماده روی یک پایه قرار دارند سنبله گلهای نر بصورت آویخته است ولی گلهای ماده آن بوضع قائم روی شاخه قرار درد . میوه گردو ، گرد و در دارون مغز قرار درد و در فاصلههای پدرههای نازکی قرار گرفته است . قشری که روی مغز گردو است سبز رنگ و کمی گوشتی میباشد درخت گردو هنگامیکه به سن بیست سالگی میرسد شروع به میوه دادن میکند و بلاترین باروری خود را در سنین پنجاه سالگی درد . از تمام قسمتهای درخت گردو استفاده طبی به عمل میآید .
فواید گردو
روغن گردو که از قدیم برای پختن غذاها از آن استفاده میشد است روغنی است به رنگ زرد روشن که دارای طعم مطبوع و ملایم است و باسانی تند (اکسیده ) میشود.
1)گردو خون ساز و تصفیه کننده خون است
2)گردو درمان کننده بیماریهای ریوی است
3)گردو مسکن دل پیچه است
4)اگر از گردو و عسل و مربا درست کنید برای اشخاص لاغر وتقویت و تحریک نیروی جنسی مفید است.
5)مربای گردو ملین بوده و آپاندیس را تقویت میکند
6)خوردن گردو از تشکیل سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا جلوگیری میکند
7)پوست درخت گردو و پوست سبز گردو قابض است
8)خوردن گردو برای تقویت جنسی مفید است
9)گردو را با انجیر و موز بخورید مقوی حواس و مغز است
10)اگر پوست تاز گردو را به دندان و لثه بمالید لثه و دندان را تقویت میکند
11)دم کرده برگ درخت گردو برای درمان ورم مفاصل مفید است
12)50 گرم برگ گردو را در یک لیتر آبجوش ریخته و بمدت چند دققیه بجوشانید این جوشانده برای شست و شوی زخمها و التیام انها بسیار مفید است .
13) دم کرده برگ درخت گردو برای درمان ترشحات زنانه و بیماری سل مفید است
14)جوشانده برگ درخت گردو درمان کننده سر درد ، سرمازدگی و بیماریهای پوستی است
15)شیره قسمت سبز میوه را اگر چند بار روی زگیل بمالید آنرا از بین میبرد
16)قسمت سبز و تازه میوه گردو را اگر با آب بجوشانید و موهای خود را با آن رنگ کنید رنگ قهو ه ای به مو میدهد .
17)برگ تازه درخت گردو حشرات موذی مانند بید و ساس را از بین میبرد.
18)اگر زن حامله روزی یک عدد گردو بخورد پس از زایمان پوست شکمش زیبایی خود را حفظ خواهد کرد
19)چون گردو دارای مس میباشد بنابراین به جذب آهن در بدن کمک میکند.
مضرات استفاه از گردو
گردو با داشتن مواد مغذی زیاد غذای بسیار خوبی است ولی نباید در خوردن آن اصراف کرد زیرا زیاده روی آن باعث ورم لوزه و زخم دهان میشود . مخصوصا گردو برای گرم زماجها خوب نیست و معمولا بهتر است اینگونه افراد بعد از خوردن گردو دهان خود را بشویند و یا انار ترش و یا کمی سکنجبین یا سرکه بخورند . مغز گردو لطیف است و در اثر ماندن کهنه میشود ور نگ آن زرد یا قهو ه ای و طعمش تند میشود و باعث مسمومیت خواهد شد و نباید از آن استفاده شود .
طریقه مصرف گردو
گردوی تازه برنگ سفید با پوست زرد روشن است . مغز گردو را در ظرف سربسته در داخل فریزر نگاهدری کنید تا کهنه نشود .
.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com