هندوانه گیاهی است یکساله ویک پایه ساقه آن خزنده و پیچک درد و برگهای آن پهن با بریدگیهای عمیق میباشد . گلهای آن کوچک و زردرنگ است . میوه آن رگد یا دراز . پوست آن سبز رنگ و داخل آن قرمز میباشد . تخمه هندوانه بر حسب انواع مختلف آن ممکن است سیاه ، قرمز ، سفید و یا زرد باشد .
فواید هندوانه
1)هندوانه مدر است و به پائین آوردن فشار خون کمک میکند
2)هندوانه معده را تقویت میکند
3)پوست سفید داخل هندوانه برای زخم گلو و دهان بسیار موثر است
4)مغز تخمه هندوانه کرمهای معده و روده را از بین میبرد
5)هندوانه برای ورم مثانه مفید است
6)هندوانه بدن را تازه شاداب میکند
7)هندوانه برای اشخاص گرم مزاج بسیار خوب است
8)آب هندوانه مخلوط با سکنجبین علاج کننده یرقان و دفع کننده سنگ کلیه است
9)برای خنک کردن بدن در روزهای گرم تابستان هندوانه را با شکر بخورید
10)برای برطرف کردن تب و اخلاط بدن هندوانه را با شیر خشت بخورید
11)برای رفع خارش بدن هندوانه را با تمبر هندی بخورید
12)هندوانه را باید همیشه بین دو غذا خورد یعنی تقریبا سه ساعت بعد از غذا و یکساعت قبل از غذا . زیرا اگر بلافاصله بعد از غذا خوزده شود در هضم غذا اختلال ایجاد میکند همچنین نباید آنرا با میوههای دیگر مخلوط کرد زیرا تولید نفخ شکم میکند.
مضرات استفاه از هندوانه
هندوانه برای اشخاص سرد مزاج و آنهائیکه دارای معده سرد میباشند مناسب نیست . اینگونه اشخاص اگر میخواهند هندوانه بخورند باید آنرا با شکر ، ویا عسل و یا گل قند بخورند . همچنین هندوانه در اشخاص سرد مزاج باعث درد مفاصل و ضعف جنسی میشود .
.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com