از چه ظروفی برای پخت و پز استفاده نکنیم؟
ظروف سرامیک پرچم دار ظروف؟
خیر! خیر! در ظروف سرامیکی علی رغم ظاهر شیک و تبلیغات دهن پرکن، پس از مدتی لایه سرامیکی از بین میرود. سرب و کادمیوم، دو ماده خطرناکی هستند که پس از خراشیدگی، به راحتی به مواد غذایی منتقل میشود. چه کار باید کرد؟ فریب تبلیغات و قیمتهای پایین را نخورید. امکان ندارد ظروف سرامیک صد درصد، ارزان باشند . ظروف سرامیک صد در صد و مرغوب، بسیار با کیفیت و سالم هستند و بهتر است برای سلامتی تان روی خرید این ظروف سرمایه گذاری کنید.
آنفولانزای تفلون! از شایعه تا واقعیت
ظروف تفلون به دلیل نچسب بودن و قیمت مناسب، انتخاب بسیاری از افراد هستند. لایه نچسب روی این ظروف، از نوعی پلیمر پلاستیک تشکیل شده که در حرارت 572 درجه فارنهایت از خود بخارهایی مسموم تولید میکند. آنفولانزای تفلون، در واقع در اثر همین سم است. نام دیگر آنفولانزای تفلون، تب بخار پلیمر است. این ماده سمی برای انسانها و حیوانات خانگی به شدت مضر است.
ظروف تفلون، به دلیل مادهی دیگری به نام اسید پرفلووروکاتانیک، میتوانند باعث بیماریهای تخمدان و سینه و همین طور پروستات بشود. البته میزان این اسید در ظروف تفلون کم است اما اگر به سلامتی خود حساس هستید، نمی توانید به سادگی بیخیال این خطر بشوید.
خطر ظروف تفلون آسیب دیده را جدی بگیرید!
اگر ظرف تفلون شما دچار خراشیدگی شده است، بیهیچ معطلی استفاده از آن را متوقف کنید.
بهترین جایگزین تفلون چیست؟
ظروف چدن واقعی و مرغوب علاوه بر ماندگاری بالا، هیچگونه خطری ندارند. اگر تا به امروز به فکر خرید ظرف چدن نیفتاده بودید زمان آن رسیده که خرید ظروف چدن را در برنامه خود بگنجانید تا از سلامتی خود محافظت کنید.
ظروف آلومینیومی، سبک اما خطرناک!
ظروف قابل بازیافت آلومینیومی، به وفور در منازل یافت میشوند. متاسفانه آلومینیوم نیز برای سلامتی مضر است و به دلیل دارا بودن نوعی ماده مخدر اعصاب، میتواند منجر به بیماریهای مرتبط شود. شاید شنیدنش نیز بسیار ترسناک باشد اما این ماده در وقوع امراضی مثل ال ای اس و آلزایمر نقش پررنگی دارند. لایه رویی ظروف آلومینیومی که برای جلوگیری از نفوذ این ماده خطرناک بر روی آن تعبیه شده است، متاسفانه بعد از مدتی از بین رفته و سلامتی شما را به خطر میاندازد.
بهترین جایگزین تفلون چیست؟
همان طور که در مورد نگهداری مواد غذایی توصیه میشود تا از ظروف شیشه ای استفاده کنید، میتوانید از این ظروف شیشه ای نشکن، برای پخت و پز نیز استفاده کنید. متاسفانه این ظروف، قابلیت نچسب بودن را ندارند اما از نظر سلامتی، بسیار تایید شده اند.
ظروف مسی بیخطر است؟
از فواید مس زیاد شنیده ایم اما آیا میدانید که مس به عنوان یک فلز سنگین میتواند سلامتی شما را تهدید کند؟ به دلیل اینکه مس خالص باعث ایجاد مشکل در هنگام طبخ غذاهای اسیدی میشوند. البته اغلب این ظروف، لایه داخلی شان پوشش دارد. متاسفانه این لایه نیز حاوی نیکل است که برای سلامتی شما خطرناک است. برای اطلاعات بیشتر در مورد ظرفور مسی توصیه میکنیم مطلب نکات مهم در مورد پخت غذا در ظروف مسی را مطالعه نمایید.
جایگزین ظروف مسی
می توانید به جای ظروف مسی از سایر ظروف فلزی ضدزنگ استفاده کنید. علاوه بر ماندگاری بالا، این ظروف سبک هستند و به راحتی آسیب نمی بینند. این ظروف کرومیوم و نیکل ندارد و هیچ خطری برای سلامتی شما ندارد.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir