چگونه میوهها را بشوییم؟
نکته مهم
شاید یکی از دلایلی که برخی از افراد میوهها را نشسته داخل یخچال میگذارند این باشد که میوههای شسته شده، عمر کوتاه تری دارند و افراد دلشان نمی خواهد که میوه را بعد از چند روز دور بریزند. درست است که میتوانید میوه نشسته را به مدت طولانی تری نگهداری کنید اما شما با این کار آلودگیهای میوه را به یخچال خود منتقل کرده اید. در فصلهای سرد، میتوانید میوهها را در بالکن نگهداری کرده و هر بار به اندازه نیاز بشویید. در غیر این صورت، پیشنهاد ما به شما این است که تنها به اندازه مصرف یک هفته خود میوه خریده و آن را شسته و سپس در یخچال قرار دهید.
مقایسه ماندگاری میوه شسته و نشسته
میوههای شسته شده تا یک هفته سالم میمانند، در حالی که میوههای نشسته میتوانند تا دو هفته همان طور تازه باقی بمانند.
شستشوی میوه هایی با پوست ضخیم
یک تصور اشتباه درباره میوه هایی با پوست ضخیم، مثل هندوانه یا طالبی این است که افراد گمان میکنند چون پوسته بسیار ضخیم است و هنگام مصرف جدا میشود، پس با یک آب کشیدن ساده و سریع میتوانند آن را تمیز کنند. از جمله این میوهها و صیفی جات، میتوان به نارنگی و پرتقال و سایر مرکبات، خربزه و هندوانه اشاره کرد. تنها شستشوی با آب زیر شیر، برای تمیز شدن آنها کافی نیست. پاک کردن این میوه ها، تنها با یک دستمال مرطوب نیز انتخاب اشتباهی است.
منافذ روی پوست میوه
در اغلب موارد، منافذ روی مرکبات و یا گوشههای میوه به خوبی تمیز نمی شود و با بریدن میوه با چاقو، این آلودگی به میوه و پس از آن به بدن شما انتقال پیدا میکند. بهترین راه این است که در یک ظرف بزرگ، به مقدار کافی آب سرد بریزید و ابتدا اجازه دهید تا میوهها به مدت 5 دقیقه در آن بماند تا گرد و غبار و خاک از آن جدا شده و ته نشین شود. سپس با یک اسکاچ نرم و تمیز، به آرامی روی تک تک میوهها بکشید. نیازی به استفاده از مواد شوینده نیست. البته میتوانید برای ضدعفونی، کمی نمک نیز داخل آب بریزید اما در این صورت بعضی میوهها مانند خیار زودتر شادابی خود را از دست میدهند. بعد از اینکه تمام میوهها را تمیز کردید، یک بار دیگر آن را آب بکشید. برای تمیز کردن پوست مرکبات، میتوانید از یک مسواک هم استفاده کنید. توجه داشته باشید که این اسکاچ، باید مخصوص میوه باشد.
شستشوی میوههای نرم و حساس
منظور از میوههای نرم، میوههای گوشتی و پرآب است. برای ذکر میوههای نرم، میتوان به زردآلو، خرمالو, انواع آلو و توت، ازگیل، انگور،گیلاس و آلبالو اشاره کرد. برای شستن این میوه ها، ابتدا یک ظرف بزرگ را پر آب کرده و سپس یک آبکش را درونش قرار دهید. میوهها را داخل آب کش ریخته و اجازه دهید تا به مدت 5 دقیقه آن جا بماند تا گرد و غبارش جدا شود. حتما برگها را جدا کنید. حالا آبکش را برداشته و کمی روی میوهها آب سرد بگیرید. در نظر داشته باشید که اگر روی بعضی میوهها مانند خرمالو کمی آلودگی میبینید، ابتدا آن را تمیز کنید.
شستشوی میوههای چرب
می دانید که ممکن است روی پوست میوه هایی همچون پرتقال و سیب، کمی چرب باشد. این مساله بیشتر در میوههای گلخانه ای دیده میشود. برای این قبیل میوهها و یا میوه هایی که کمی گل و لای دارند، ابتدا آنها را در ظرف آب ریخته و کمی تمیز کنید. سپس بعد از اینکه میوهها را از آب خارج کردید دوباره آنها را در یک ظرف آب بریزید و این بار اجازه دهید تا با چند قطره مایع ضدعفونی کننده مخصوص میوه و سبزیجات، به مدت 4 دقیقه بماند. بعد از آب کشی میتوانید میوه را مصرف کنید. در نظر داشته باشید که ممکن است مواد ضدعفونی کننده وارد بافت میوه بشود به همین دلیل است که برای میوههای نرم تنها به شستشو با آب کفایت میکنیم. این روش را تنها برای میوههای چرب انجام دهید و بدانید که شستشوی میوهها با ماده ضدعفونی کننده، عمر ماندگاری آنها را کوتاه تر میکند.
مثال نقض میوهها موز!
موز یک استثنا است. مشکل این جاست که یک شبانه روز بعد از اینکه موز را بشویید، موز سیاه میشود. حتی پاک کردن روی موز با پارچه نم دار هم باعث میشود تا سیاه شود. برای این که چنین مشکلی پیش نیاید، موزها را داخل دو یا سه پلاستیک قرار داده و کاملا سفت ببندید. حالا میتوانید موز را در یخچال قرار دهید. هر بار قبل از مصرف به تعداد مورد نیاز بشویید و بعد موز را با یک دستمال آشپزخانه نخی، خشک کنید.
بهترین روش نگهداری از میوه ها
پیشنهاد ما به شما این است که میوه را شسته و سپس آن را به خوبی خشک کنید. ابتدا میوه را در یک دستمال یا کیسه نخی قرار داده و سپس این دستمال را داخل یک کیسه نایلونی تمیز و یا یک ظرف آلومینیومی قرار دهید. در نظر داشته باشید که برودت طبقات مختلف یخچال، با یکدیگر متفاوت است. بهترین مکان برای نگهداری میوه ها، جامیوه ای و طبقه وسط یخچال است.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir