زمان چیدن نعنا
– نعنا قبل از گل دادن، بهترین عطر و طعم را دارد و بهترین زمان برای چیدن آن است.
– بهتر است نعنا صبحهای زود چیده شوند.
– ریشه نعنا ماندگار است و باید در خاک بماند، یک سوم ساقه را بچینید کافی است.
پاک کردن و شستن نعنا
– برگهای نعنا را از ساقه جدا کنید.
– گل و برگهای سیاه، خراب و کپک زده را از میان آنها جدا کنید.
– برای شستن نعنا از آب سرد استفاده کنید.
– حدود 10 دقیقه در آب سرد خیس کنید تا گل و لای و گرد و غبار ان جدا شود.
– سپس آبکشی کرده و روی دستمال یا حوله پهن کنید تا آب آن کشیده شود.
خشک کردن نعنا در سایه
– برگها و سرشاخه نعناع را جدا کنید. اگر نعنا فقط برگ باشد سریعتر خشک میشود. پس حتما ساقهها را جدا کنید.
– به خوبی بشویید و آبکش کنید. حتما باید نعنا کاملا خشک شود و یک قطره آب هم روی آن نماند، چون اگر نعنا مرطوب باشد، نعنا خشک سیاه میشود.
– وقتی خشک شد، روی پارچه نخی، دستمال خشک کن یا داخل سینی پهن کنید.
– در سایه ای قرار دهید تا کاملا خشک شود. اگر قبل از اینکه کاملا خشک شود آن را نگهداری کنید، ممکن است کپک بزند.
نکته : برای گرفتن آب اضافی سبزی شسته شده، میتوانید آنها را در کیسه پارچه ای ریخته و از خشک کن ماشین لباسشویی کمک بگیرید.
سریعترین روش خشک کردن نعنا
– خشک کردن نعنا در مایکروفر بسیار سریع و راحت است.
– روی بشقابی یک دستمال کاغذی آشپزخانه قرار داده و کمی نعناع روی آن پهن کنید.
– بشقاب را داخل مایکروفر فرار داده و روی حداکثر قدرت و زمان یک و نیم دقیقه تنظیم کنید.
– هر 10 ثانیه یکبار مایکروفر را باز کرده و نعناها را زیر و رو کنید تا حرارت بهتر به نعناها برسد.
– با این روش ضمن اینکه در کمترین زمان ممکن نعناها خشک میشوند، رنگ نعنا سبز میماند.اما ممکن است حرارت از خواص آن کم کند.
خشک کردن نعنا با باد پنکه
– میتوانید نعناهای شسته و آبکشی شده را با ساقه روی پارچه ای تمیز و نخی پهن کنید.
– باد پنکه را روی سبزی تنظیم کنید. بعد از 10 الی 12 ساعت با پنکه و یک روز هم بدون پنکه نعناها کاملا خشک میشوند.
– سبزی خشک شده به راحتی از ساقه جدا میشود.
خشک کردن نعنا با کولر گازی
– برگ نعناها را از ساقه جدا کرده، بشویید و آبکش کنید تا آبش برود.
– آنها را داخل کیسه پارچه ای تمیز ریخته و به مدت یک شبانه روز پشت کولر گازی قرار دهید.
– حرارت پشت کولر گازی نعناها را سریع خشک میکند.
– این روش برای خشک کردن نعناع با حجم بالا خوب است.
خشک کردن نعناع با روش آویزان کردن
– یکی از روشهای سنتی خشک کردن سبزی آویزان کردن است.
– چند شاخه نعنا را کنار هم قرار داده و به صورت دسته ای کوچک با نخ یا کش به هم ببندید.
– سپس از ساقه به صورت وارونه در محلی دور از آفتاب که هوا جریان دارد، به طنابی آویزان کنید تا به تدریج خشک شود.
– بهتر است محلی تاریک با دمای بین 21 تا 27 درجه سانتیگراد و دور از گرد و غبار باشد.
– آویزان کردن یکی از بهترین روش هاست در این روش عطر نعنا بیشتر میشود.
– اگر محلی دور از گرد و غبار ندارید، میتوانید نعناها را در پاکت کاغذی قرار داده و چند سوراخ یا شکاف روی آن ایجاد کنید.
– پاکت را با نخ ببندید و آویزان کنید.
– حداکثر 3 هفته طول میکشد تا نعناها در محیطی گرم و خشک کاملا خشک شوند.
خشک کردن نعناع در فر
– لایه ای نازک از برگهای نعنا را کف سینی فر پهن کرده و سینی را در فر قرار دهید.
– فر را دو تا سه دقیقه با حرارت 85 درجه سانتیگراد (175 درجه فارنهایت) روشن کنید.
– بگذارید سینی یه مدت 8 ساعت در فر دربسته بماند تا نعناها کاملا خشک شوند.
نکات خشک کردن نعنا
– تقریبا 1 کیلو سبزی تازه 50 گرم سبزی خشک میدهد.
– از 3 دسته نعنا حدود 1.5 تا 2 لیوان نعنا خشک خواهید داشت.
– سبزیهای سایه خشک رنگ بهتری نسبت به آفتاب خشک دارند.
– نعنا را در حرارت خشک نکنید سیاه میشود. بهتر است در جای خنک که هوا جریان دارد خشک شود.
– بهتر است قبل از استفاده از نعنا خشک در غذا، آن را کمی تفت دهید.
– نعنای نعنا داغ باید خرد شده و از الک رد شود.
– هیچگاه نعنا را روی روزنامه پهن نکنید چون سرب ان جذب سبزی میشود و برای بدن مضر است.
نگهداری نعنای خشک شده
– دقت کنید رطوبتی در نعناها باقی نمانده باشد، زیرا رطوبت باعث کپک زدن آن میشود.
– اگر نعنای را در معرض هوا یا نور خورشید نگهداری کنید، عطر آن کم میشود.
– سبزیهای معطر خشک را در ظرفهای کوچک نگهداری کنید.
– برگهای نعنا خشک را داخل شیشه ای در بسته و دور از هوا، رطوبت و نور خورشید نگهداری کنید.
– برگهای درسته نعنا را نگهداری کنید. نعنا خشکی که در زمان مصرف خرد میشود، عطر بیشتری دارد.
– هرگز درون شیشه محتوی نعنا خشک کاغذ قرار ندهید، زیرا کاغذ، روغنهای معطر نعناع را جذب میکند. .
.
منابع:
.https://portal.hoonel.com