اصل اول: رنگ بادمجان را چک کنید!
فارغ از اینکه بادمجان چه رنگ و شکلی داشته باشد، باید تمام قسمتهای آن به یک رنگ باشد. هنگام انتخاب بادمجان ها، به رنگ آن توجه کنید. چنانچه بخش هایی از بادمجان سفید یا سبز باشد، نشانه این امر است که آن بادمجان نرسیده است.
اصل دوم: پوست بادمجان را چک کنید!
بادمجان تازه، پوست براق و شفافی دارد. هرچه بادمجان کهنه تر باشد، رنگ آن بیشترکدر و مات میشود. احتمال تلخ بودن بادمجانهای کهنه بیشتر است. در نظر داشته باشید که نباید روی پوست بادمجان، اثری از پوسیدگی یا خراش و سوراخ باشد. این بادمجانهای آسیب دیده، معمولا تلخ هستند حتی اگر قسمتهای به ظاهر لکه دار و خراب آن را دور بریزید، باز هم ممکن است باقی مانده بادمجان تلخ باشد.
اصل سوم: بادمجان را فشار دهید!
بادمجان مثل بسیاری دیگر از میوه ها، حتی بعد از چیده شدن میتواند مراحل رسیده شدن را طی کند. شما هنگام خرید بهتر است بادمجانهای کاملا رسیده را انتخاب کنید. در نظر داشته باشید که با فشار دادن بادمجان، میتوانید تا حدودی متوجه کال یا رسیده بودن ان بشوید. بادمجانی که خیلی و نرم و وارفته باشد، بادمجان مرغوبی نیست. همین طور اگر دیدید که بادمجان خیلی بیش از حد سفت است و نمی توانید با انگشت کمی به داخل فشار بدهید، مطمئن باشید که آن بادمجان نرسیده است. باید میزان سفتی آن متوسط باشد.
اصل چهارم: بادمجان آبدار بخرید!
می دانید که بافت بادمجان اسفنجی است، به همین دلیل هنگام نمک زدن آب میافتد. اگر میبینید که بادمجان به نسبت ظاهرش وزن کمی دارد، احتمالا آن بادمجان خشک است. بادمجان باید کمی سنگین باشد، به ویژه بادمجان دلمه ای.
اصل پنجم: تلخی احتمالی بادمجان را بگیرید!
به غیر از حالت کبابی، برای پختن و سرخ کردن بادمجان، باید از قبل آن را با کمی نمک استراحت دهید تا آب بیفتد و تلخی اش خارج شود. با این روش هنگام پختن یا سرخ شدن بادمجان، روغن کمتری مصرف میشود. برای اطلاعات بیشتر توصیه میکنیم مطلب روشهای گرفتن تلخی بادمجان را مطالعه نمایید.
پیشنهاد ویژه با بادمجان!
معمولا بادمجان، به عنوان دورچین خورشهای ایرانی مثل قرمه سبزی و قیمه بادمجان مصرف میشود؛ یا آن را به شکل کبابی برای میرزاقاسمی و کشک بادمجان و امثالهم استفاده میکنند. یکی از پیش غذاهای ساده و خوشمزه ای که میتوانید با بادمجان درست کنید، بادمجان پنیری است!
عصرانه خوشمزه با بادمجان
در ادامه دستور این عصرانه خوشمزه را برایتان آورده ایم. البته میتوانید به جای پنیر موتزارلا از پنیر پیتزا نیز استفاده کنید و به اختیار خودتان روی آن را با هرچه که دوست دارید پر کنید.
بادمجانهای شیرین و درشت را بشویید. نیازی نیست که پوست بادمجان را بگیرید زیرا بسیار مغذی است. بادمجان را به شکل حلقه حلقه برش بزنید. هر دو سمت بادمجانها را کمی سرخ کنید. روی هر تکه بادمجان، یک تکه پنیر موتزارلا قرار دهید. میتوانید روی پنیر، گوجه گیلاسی نصف شده بگذارید. بادمجانها را داخل فر یا مایکروفر قرار دهید تا پنیر آب شود. میتوانید با کمی سرکه بالزامیک و برگ ریحان تازه غذا را سرو کنید.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir