روشهای تمیز و پخت سیب زمینی
1.ابتدا سیب زمینیها را انتخاب کنید. برای این کار سیب زمینی شما باید کاملاً زرد باشد. سبزرنگ بودن حتی قسمت کوچکی از سیب زمینی باعث تلخ شدن آن بعد از پخته شدن میشود که این به معنای هدر رفتن زحمات شما برای آب پز کردن یک سیب زمینی خوشمزه خواهد بود ، همچنین ممکن است برای معده تان ایجاد ناراحتی نماید.(این مورد آخری در بعضی افراد دیده شده ! حواس تان باشد.)
2.همچنین برای گرفتن نتیجهی بهتر ، سیب زمینی نباید پژمرده،خراب یا کرم خورده باشد. ابتدا خرابیهای آن را گرفته و قبل از آب پز کردن آن را خوب بشویید تا پوستش تمیز شود. برای این کار یک برس تمیز و استفاده نشده مخصوص ظرفشویی بردارید. (می توانید از یک برس معمولی پلاستیکی یا سیم ظرفشویی هم استفاده کنید)
3.هر یک از سیب زمینیها را زیر آب سرد با برس تمیز کنید تا خاک و کثیفی هایی که به پوست سیب زمینی چسبیده از آن جدا شود.
4.اکنون میتوانید سیب زمینیها را خشک کنید و برای اینکه وقتی آنها را میپزید پوست تردی داشته باشند، روی آن کره و نمک بمالید یا اینکه برای بعضی خوراکهای خانگی آنها را ریز خرد کنید. این یک روش عالی برای زمانی است که میخواهید سیب زمینیها را دو بار بپزید یا وقتی که میخواهید آنها را با پوست بپزید. ( نمک روی سیب زمینی از ترک خوردن آن هنگام پخت جلوگیری میکند. )
5.تجربیات تخصصی ما در این زمینه نشان میدهند که هر چه پوست سیب زمینی ، صاف تر ، شفاف تر و تمیز تر باشد نتیجهی خوشمزه تری حاصل میگردد.
6.سپس سیب زمینی را با پوستش داخل ظرفی پر آب بیاندازید ؛ اگر پوست سیب زمینی را بگیرید بسیاری از مواد مفید آن هنگام جوشیدن از بین خواهد رفت.
7.زمان لازم برای قابل خوردن شدن سیب زمینی نیم ساعت است ولی برای اینکه سیب زمینی تان کاملاً پخته شده و مغز آن هم نرم شود بایستی حدوداً 45 تا 50 دقیقه در آب بجوشد.
8.حواستان به میزان آب ظرف باشد چون بعد از نیم ساعت جوشیدن ، تقریباً نصف آب ظرف بخار میشود و اگر شما به میزان کافی آب در ظرفتان نریخته باشید مقداری از سیب زمینی کاملاً پخته نمی شود که موقع خوردن آن حس خوبی به شما دست نخواهد داد.
9.اگر ظرف شما در دارد (مثل کتری) درب آن را بگذارید تا از بخار شدن بیش از حد آب ، جلوگیری شود.
10.بعد از گذشت زمان لازم، سیب زمینی خود را از داخل آب جوش بیرون بیاورید و پنج دقیقه صبر کنید تا کمی خنک شود.حالا شما میتوانید خوشمزه ترین غذای دست پخت خودتان را بخورید .
11.البته این را هم یادتان باشد که بعد از خنک شدن اولیهی سیب زمینی، آن را یکباره مثل خیار، گاز نزنید چون مغز آن هنوز داغ است. توصیهی ما به شما این است که سیب زمینی را با یک چاقو 12.مثل چیپس به قطعات نازک تری ببرید تا مغز آن هم خنک تر شده و موجب سوختن دهان شما نشود.
13.خودتان خلاق باشید! اگر کمی سس گوجه فرنگی با مقداری ماست و سبزی و نان سنگک هم داشته باشید میتوانید مثل یک سرآشپز حرفه ای از خودتان پذیرایی کنید.
14.به نظر من اگر سیب زمینی آب پز شده به روش بالا را به سیخ زده و کباب کنیم بسیار خوشمزه تر خواهد شد.
.
نکات پخت سیب زمینی
جلوگیری از ترک خوردن سیب زمینی: اگر میخواهید هنگام پختن، سیب زمینی شما ترک نخورد، قبل از پختن قدری کره یا روغن روی سیب زمینی بمالید. نه تنها ترک نمی خورد، بلکه طعم بهتری هم پیدا میکند.
رفع پلاسیدگی سیب زمینی: اگر سیب زمینی خام شما بر اثر گذشت زمان یا هر علت دیگر نرم و پلاسیده شده است، آنها را بمدت نیمساعت درون آب سرد بریزید. دوباره سفت شده و تازگی خود را باز خواهد یافت.
روش پخت سریع سیب زمینی :برای اینکه سیب زمینیها سریعتر پخته شود یک جسم نوک تیز داخل آن فرو کنید. تا سوراخ شود، سپس داخل آب جوش سیب زمینیها را بپزید سریعتر پخته میشود.
روش سرخ کردن سیب زمینی : بهترین روش برای سرخ کردن سیب زمینی این است که ظرف گودی را انتخاب کرده و تا نیمهی آن روغن بریزید، بعد از گرم شدن روغن سیب زمینیهای خلال شده را داخل آن ریخته بدون اینکه آن را هم بزنید منتظر بمانید، بعد از چند دقیقه سیب زمینیها روی روغن قرار میگیرد. آن را بردارید و مقداری دیگر سیب زمینی داخل روغن بریزید. به همین صورت تمام سیب زمینیها را سرخ کنید، روغن آن سفید است و برای پخت مواد دیگری هم میتوانید از آن استفاده کنید.
.
منابع:
.https://portal.hoonel.com