چگونه سوپ جو خوشمزه درست کنیم؟
عصاره و استاک
اضافه کردن استاک یا همان عصاره مرغ و عصاره گوشت به سوپ شما عطر و طعم دلپذیری میدهد. اگر خودتان آب گوشت یا قلم را تهیه میکنید، حتما آن را قبل از استفاده صاف کرده و چربی اضافی آن را بگیرید. استاک یا قرصهای عصارهی مرغ و گوشت، همیشه حاوی مقدار زیادی نمک هستند پس باید بعد از اضافه کردن استاک، سوپ را بچشید و در صورت نیاز نمک اضافه کنید.
آب لیموی تازه
بهتر است سوپ جو را با برشهای تازه لیمو ترش سرو کنید. اگر میخواهید آبلیمو را به سوپ اضافه کنید بهتر است در اواخر پخت باشد.
نکات سوپ جو
مواد اولیه تازه
سعی کنید همیشه از سبزیجات و صیفی جات تازه استفاده کنید. برای بعضی از سبزیجات مانند ذرت و یا نخود فرنگی ممکن است در بعضی از فصلهای سال مجبور به استفاده از بسته بندیهای منجمد شوید. حتما قبل از اضافه کردن به سوپ، سبزیجات منجمد را آب بکشید. بعضی از کنسروها نیز حاوی مقداری نمک هستند و بهتر است قبل از اضافه کردن مواد کنسروی به سوپ، آنها را تست کنید.
چرب شدن سوپ
سوپ جو نباید خیلی چرب باشد. میتوانید از کره یا انواع روغن در تهیه سوپ استفاده کنید اما چنانچه سوپ شما به هر دلیلی چرب شد اجازه دهید در یخچال کمی خنک شود تا راحت تر بتوانید چربی اضافی را از روی آن بردارید. به همین دلیل است که همیشه توصیه میشود آب گوشت و مرغ را قبل از اضافه کردن به سوپ صاف کنید.
فوت و فنها و نکات سوپ جو
برای مهمانیها میتوانی از شب قبل سوپ را آماده کنید. سوپ آماده داخل یخچال، بعد از چند ساعت نه تنها طعم خودش را از دست نمی دهد ، بلکه خیلی خوشمزه تر هم میشود.
گرفتن شوری سوپ
سوپ نباید شور باشد. اغلب افراد دوست دارند بعد از چشیدن کمی از سوپ، در صورت نیاز به آن نمک اضافه کنند. اگر به هر دلیلی سوپ شما شور شد میتوانید یک سیب زمینی را پوست گرفته و اجازه دهید تا 15 دقیقه در سوپ بماند. با این کار نمک اضافی جذب سیب زمینی میشود. بعد از 15 دقیقه سیب زمینی را از سوپ بیرون بیاورید. این روش برای سایر خورشها نیز کاربرد دارد.
پوره کردن سوپ
بعضیها سوپ جو را به شکل پوره میپسندند و بعضیها نیز ترجیح میدهند تا کمی از سبزیجات مشخص باشد. اگر خواستید کمی سوپ شما غلیظ تر شود میتوانید کمی از مواد سوپ را بعد از آماده شدن در غذا ساز ریخته و کاملا پوره کنید. با اضافه کردن این پوره به سوپ هم سوپ شما غلیظ تر میشود و هم تا حدودی سبزیجات در آن مشخص خواهد بود.
غلیظ شدن سوپ
می توانید از آرد یا نشاسته هم برای غلیظ کردن سوپ استفاده کنید. اما به هیچ وجه نباید آرد زیادی بریزید. حدود دو قاشق چای خوری آرد را در کمی آب سرد کامل حل کنید و سپس در سوپ بریزید تا گوله نشود.
استفاده از خامه
در دستورهایی که حاوی خامه باشد، دیگر نیازی به اضافه کردن آرد ندارید. خامه معمولا سوپ را چرب و غلیظ میکند. البته برای اینکه خامه نبرد ابتدا خامه را با 3 قاشق آب لیمو ترش یا سرکه مخلوط کنید و اجازه بدهید کمی در یخچال بماند. سپس سوپ داغ را به تدریج و به آرامی به خامه اضافه کنید.
اضافه کردن شیر
برای پخت سوپ جو یا سوپ گندم با شیر، حتما شیر را از قبل گرم کنید تا باعث بریده شدن سوپ نشود. اگر از جو یا گندم در سوپ استفاده میکنید بهتر از چند ساعتی از قبل آنها در آب بخیسانید. در صورتی که عجله دارید، از بلغور پاک شده و یا جوپرک استفاده کنید تا در زمان کوتاه تری بپزد. البته جوپرک را حتما قبل از اضافه کردن آب بکشید.
پیاز موجودر سوپ
می توانید در سوپ، پیاز نگینی سرخ شده یا خام بریزید. اگر از پیاز داخل سوپ خوشتان نمی آید میتوانید برای گرفتن بوی مرغ، پیاز شسته را درسته در قابلمه بریزید و در آخر پخت یا از قابلمه خارج کنید و یا کاملا له کنید و دوباره به قابلمه برگردانید.
سبزیجات سوپ
در صورت استفاده از جعفری، حتما در آخر روی سوپ بریزید تا عطر و رنگ آن حفظ شود. سبزیجات سفت تر را زودتر و آن هایی که زودتر میپزند را در اواخر پخت اضافه کنید.
نکات تکمیلی
در صورت استفاده از رب گوجه فرنگی حتما قبل از اضافه کردن به سوپ آن را کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. برای مهمانیهای مهم میتوانید سوپ را روی ظروفی که دارای وارمر هستند سرو کنید. سوپ سرد باید در ظرف سرد سرو شود.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir