مواد لازم برای خرما پلو
- خرما 200 گرم
- سینه مرغ 500 گرم
- برنج 4 یا 5 پیمانه
- روغن به میزان لازم
- زعفران به میزان لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- کره به میزان لازم
- کشمش پلویی، زرشک، خلال پسته و بادام برای تزیین
.
طرز تهیه خرما پلو
مرحله اول: آماده سازی خرما
در این مرحله ابتدا خرماها را از وسط، با دقت بدون اینکه خرماها متلاشی شوند، برش بزنید و هسته آنها را جدا کنید. سپس یک تابه متوسط بردارید و روی شعله متوسط گاز بگذارید. وقتی تابه خوب گرم شد مقداری کره داخل آن بریزید. پس از آب شدن کره، خرماها را به آن اضافه کنید. خرماها را خوب سرخ کنید تا پوست آنها براق شود و در هنگام تزیین خرما پلو نمای زیبایی به آن بدهد.
مرحله دوم: آماده سازی برنج خرما پلو
یک کاسه متوسط بردارید و برنج را داخل آن بریزید، سپس آن را بشویید و چند ساعت، بسته به نوع برنج، بگذارید خیس بخورد. در همین زمان مقدار مناسبی نمک هم به برنج اضافه کنید تا طعم بگیرد. سپس در یک قابلمه متوسط مقدار مناسبی آب بریزید و روی شعله گاز بگذارید و پس از جوش آمدن آب، برنج را در آن بریزید و بعد از مدت زمان کافی، برنج را آبکش کنید و بپزید. پیشنهاد میکنم ته دیگ سیب زمینی بگذارید.
مرحله سوم: درست کردن مرغ
در این مرحله اگر از سینه مرغ استفاده میکنید، ابتدا آن را به قطعات هم اندازه برش بزنید. سپس یک تابه متوسط روی شعله گاز بگذارید، اجازه دهید تابه خوب داغ شود. بعد مقداری روغن یا کره داخل آن بریزید و صبر کنید تا داغ شود. سپس مرغها را به همراه مقدار مناسبی نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران داخل تابه بریزید و خوب تفت دهید تا مرغها طعم بگیرند و سرخ شوند. علاوه بر این، اگر تمایل داشتید میتوانید از ران مرغ هم استفاده کنید که آنها را هم جداگانه به همراه ادویه جات بپزید یا سرخ کنید. بعد از قدری سرخ شدن، شعله را کم کنید و درب تابه را به مدت 15-20 دقیقه ببندید تا مغز پخت شود. زمان دقیق پخت بستگی به سایز قطعات مرغ دارد.
مرحله چهارم: سرو خرما پلو
ظرف مناسب سرو غذا را بردارید و برنج را داخل آن بکشید. سپس با استفاده از خرما هایی که در مرحله اول تهیه کردید و مرغها روی آن را تزیین کنید. اگر دوست داشتید میتوانید مقداری کشمش، زرشک، خلال پسته و بادام و پیاز داغ هم برای تزیین جذاب تر روی غذا اضافه کنید.
.
نکات کلیدی تهیه خرما پلو
– بهتر است در تهیه خرم پلو از خرماهای درشت و سفت استفاده کنید. اگر تمایل داشتید میتوانید از خرماهای زرد رنگ در تهیه خرما پلو استفاده کنید.
– در مرحله خیس کردن برنج، در صورت تمایل میتوانید، برنج را با شیر خیس کنید. سپس با شیر، کره و مقدار گلاب آن را بپزید تا عطری بینظیر به غذا بدهد.
– شما میتوانید، در صورت تمایل، به جای درست کردن خرما پلو با برنج ساده، با رشته پلو این غذا را سرو کنید.
– میتوانید مقداری پیاز خلالی هم با مرغ سرخ کنید تا طعم و عطر بهتری پیدا کند.
– علاوه بر ادویههای استفاده شده در این دستور، از هر نوع ادویه ای که متناسب با ذائقه شما است مانند زیره یا دارچین میتوانید استفاده کنید.
– خرما پلو را به جای گوشت مرغ میتوانید با استفاده از گوشت گوسفندی هم درست کنید. برای این کار مقدار 500 گرم گوشت گوسفندی چرخ کرده را به همراه یک پیاز متوسط رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران در یک کاسه متوسط با هم مخلوط کنید و به خوبی ورز دهید تا مواد یک دست شوند. سپس یک تابه را روی شعله متوسط گاز بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید و اجاز دهید روغن خوب داغ شود. در همین زمان، از مخلوط گوشت به اندازه یک خرما بردارید و با دست به آنها شکل دهید و بعد در روغن به خوبی سرخ کنید و موقع سرو خرما پلو، گوشتهای سرخ شده را داخل خرما هایی که هسته آنها را جدا کردید بگذارید.
– خرما پلو را با عدس هم میتوانید درست کنید. برای این کار کافی است برنج را به صورت عدس پلو درست کنید و با خرما و گوشت روی آن را تزیین کنید.
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com