کشمش پلو (طرز تهیه)

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط
کشمش انگور خشک شده‌است. کشمش سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین‌های گروه B است از طرفی کشمش دارای خواص آنتی اکسیدانی است و از تخریب سلولی جلوگیری می‌کند کشمش با توجه به نوع انگور، روش و شرایط خشک کردن و مواد افزودنی مجاز موجود در آن به نام‌های مختلفی در بازار به فروش می‌رسد و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می‌شود.

مواد لازم برای تهیه کشمش پلو

برای 5-4 نفر

برنج 4پیمانه
سینه مرغ 1عدد(700گرم)
ران مرغ 2عدد(500گرم)
نمک به میزان لازم
پیاز،خرد شده 1پیمانه
روغن 1/2پیمانه
زعفران دم کرده 3قاشق سوپخوری
کشمش پلویی 1پیمانه
قیسی زرد،درشت خرد شده 1پیمانه
گردو،درشت خرد شده 1پیمانه
کره 70گرم

مراحل تهیه کشمش پلو

  1.  برنج را از 2 ساعت قبل مطابق دستور ارایه شده در بخش پلوهاونکات کلی در پخت پلو ها خیس کنید.
  2. تکه‌های مرغ را بشویید و پوست آن را جدا کنید .سینه مرغ را چهار قسمت کرده و ران ماهیچه را از هم جدا کنید وبا نیمی از پیاز ، 4پیمانه آب گرم ومقداری نمک در قابلمه متوسط روی حرارت بالا قرار دهید .کف روی مرغ را جمع کرده و درب قابلمه را ببندید تا مرغ بپزد و آب آن کشیده شود .1 قاشق سوپخوری زعفران دم کرده اضافه کنید ومرغ را از روی حرارت بردارید.
  3. کشمش را پاک کنید و بشویید و5 دقیقه با آب گرم خیس کنید.
  4. بقیه پیاز را با 3 قاشق سوپخوری روغن تفت دهید تا طلایی شود .کشمش،قیسی وگردو را بیافزایید و 2 دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید.
  5. فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد یا روی 350 درجه فارنهایت گرم کنید وپنجره فر را پایین ترین طبقه قرار دهید .
  6. برنج را آبکش کنید .
  7. داخل قابلمه ، 2 قاشق سوپخوری روغن بریزید و برای ته دیگ ، از نان ، سیب زمینی یا ماست استفاده کنید و برنج را داخل قابلمه بریزید .درب قابلمه را ببندید و5 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا بخار کند.2 قاشق سوپخوری زعفران دم کرده و3 قاشق سوپخوری روغن داغ روی برنج بدهید .درب قابلمه را با کاغذ روغنی وفویل بپوشانید و آن را داخل فر بگذارید .بعد از 10 دقیقه ، حرارت فر را روی پایین ترین درجه قرار دهید و برنج را 50-40دقیقه دم کنید(یا برنج را روی حرارت کاملاً ملایم به مدت 1 ساعت دم کنید).
  8. هنگام سرو ، پلوی زعفرانی را جدا کنید .مقداری از پلو را در دیس بکشید وتکه‌های مرغ را روی برنج بچینید. بقیه پلو را با کشمش ، قیسی وگردو مخلوط کنید و روی مرغ بریزید و با برنج زعفرانی تزئین نمایید.کره آب کرده را روی برنج بدهید و سرو کنید.

نکات ویژه:

توجه داشته باشید که برای استفاده قیسی در برنج ، قیسی نرم انتخاب کنید ودر صورت سفت بودن قیسی ،آن را 3-2ساعت با آب گرم خیس کنید تا نرم شود.

.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com

بخش‌های مرتبط

مجله آشپزی و پخت و پز

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت