عدس پلو با کوفته ریزه (طرز تهیه)

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

مواد لازم برای تهیه عدس پلو با کوفته ریزه

مقدار مواد برای 7-6 نفر کافی است.

برنج 4 پیمانه
عدس 3 پیمانه
نمک به میزان لازم
روغن 1/2 پیمانه
دارچین 1/2 قاشق مربا خوری
زعفران دم کرده 4 قاشق سوپخوری
پیاز، ریز رنده شده 1/2 پیمانه
گوشت چرخ کرده 500 گرم
فلفل سیاه به میزان دلخواه
خرما 400 گرم
گردو، درشت خرد شده 1 پیمانه
کره 100 گرم

 مراحل آماده سازی و طبخ عدس پلو با کوفته ریزه

  1. برنج را حداقل از 2 ساعت قبل مطابق دستور ارائه شده در بخش نکات بسیار مهم در تهیه و پخت انواع پلو ها خیس کنید.
  2. عدس را شسته و داخل قابلمه متوسط با 2 قاشق سوپخوری روغن روی حرارت ملایم به مدت 3 دقیقه تفت دهید، بعد به آن آب گرم بیافزایید و روی حرارت بگذارید تا بپزد.
  3. فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد یا 350 درجه فارنهایت گرم کنید و پنجره فر را روی پایین ترین طبقه قرار دهید.
  4. برنج را آبکش کنید. هنگام آبکش کردن برنج، عدس را داخل برنج بریزید و همراه برنج آبکش کنید تا عدس با برنج هم دما شود،  زیرا عدس سرد، مانع از دم کشیدن به موقع برنج می‌شود.
  5. کف قابلمه بزرگ 2 قاشق سوپخوری روغن بریزید و برای ته دیگ، از نان لواش یا سیب زمینی استفاده کنید.
  6. مخلوط برنج و عدس را در قابلمه بریزید و کمی دارچین روی آن بپاشید. درب قابلمه را ببندید و 5 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا بخار کند. 2 قاشق سوپخوری زعفران دم کرده و 3 قاشق سوپخوری روغن داغ را روی برنج بدهید و روی برنج را با کاغذ روغنی و فویل بپوشانید. قابلمه را داخل فر بگذارید و بعد از 10 دقیقه، حرارت فر را روی پایین ترین درجه قرار دهید و برنج را 60-50 دقیقه داخل فر دم کنید(و یا برنج را روی حرارت کاملاً ملایم به مدت 1.5 ساعت دم کنید).
  7. هسته خرما را در آورید. سپس داخل خرما، 1/4 گردو قرار دهید.
  8. گوشت چرخ کرده را با 1/2 قاشق مربا خوری نمک، فلفل سیاه و پیاز مخلوط کنید و به شکل کوفته ریزه درست نمایید. کوفته ریزه‌ها را در تابه ای که کف آن را چرب کرده اید، کنار هم بچینید. گوشت را روی حرارت زیاد قرار دهید و هم نزنید تا آب بیاندازد و سفت و جمع شود. بعد گوشت را به آرامی هم بزنید و بگذارید آب آن کشیده شود. 2 قاشق سوپخوری زعفران دم کرده و 3 قاشق سوپخوری کره به گوشت اضافه کنید.
  9. گوشت را یک طرف تابه جمع کنید و خرما را در تابه و کنار گوشت بریزید. آنها را هم بزنید تا طعم کره و گوشت را جذب کند و کمی بپزد.
  10. برنج زعفرانی را از روی برنج بردارید و کنار بگذارید. عدس پلو را در دیس بکشید و آن را با خرما، کوفته ریزه و برنج زعفرانی تزیین کنید. در آخر، 3 قاشق سوپخوری کره آب کرده روی برنج بدهید و سرو کنید.

 

نکات ویژه

در صورت زود پز بودن عدس احتیاجی به پخت عدس نیست و بهتر است عدس را از نیم ساعت قبل خیس کرده، سپس با برنج دم کنید تا برنج پخته شود.

پیشنهاد سرآشپز

به دلخواه، می‌توانید 1 پیمانه کشمش پلویی را بشویید و 10 دقیقه خیس کنید. بعد کشمش را با خرما در کنار گوشت تفت دهید و روی عدس پلو بریزید. در صورت تمایل می‌توانید به جای گوشت چرخ کرده از گوشت ران یا سر دست پخته لابه لای عدس پلو استفاده کنید. در این صورت، خرما وکشمش را داخل 2 قاشق کره و 1 قاشق زعفران تفت دهید و به پلو اضافه کنید.

.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com

بخش‌های مرتبط

مجله آشپزی و پخت و پز

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت