ترشی ناز خاتون شمالی با بادمجان کباب شده (طرز تهیه)

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

طرزتهیه ترشی نازخاتون شمالی با بادمجان کباب شده

ترشی ناز خاتون یک ترشی شمالی است که مثل بقیه چاشنی‌ها و غذاهای شمالی طعم فوق العاده ای دارد و درست کردن آن بسیار راحت می‌باشد.

یکی از دلایل خوشمزه بودن این ترشی داشتن طعم دودی است چون این ترشی با بادمجان کبابی درست می‌شود،همچنین وجود سبزیجات محلی وآبغوره به داشتن طعم خوب این ترشی کمک کرده است.

به دلیل دسترسی نداشتن به سبزیجات معطر شمالی این ترشی را از سبزیجات مطعری مثل نعنا،ترخون و ریحان درست میکنند.

ترشی نازخاتون بخاطر وجود آبغوره چربی خون رو نابود میکند و وجود سیر فشار خون رو پایین می‌آورد. این ترشی ضد سرطان است و گلپر هم تقویت کننده عمومی بدن می‌باشد.
ریحان میکروب کش است و دارای آنزیم هایی ست که باعث میشود سم غذاهای گوشتی از بین برود.

ترشی نازخاتون را می‌توانید با انواع برنجهای مخلوط و کباب و هر غذایی که مایل هستید سرو کنید. ولی غذای اصلی ای که با این ترشی سرو می‌شود عدس پلو ست .

مواد لازم

بادمجان 1 کیلو

سیر کوبیده 3 بوته

سبزی معطر(نعنا،ترخون،ریحان،پیازچه) نیم کیلو ساطوری

فلفل سبز تند نیم کیلو ساطوری

سیاه دانه 1-2 قاشق غذاخوری

سرکه به میزان لازم

آبغوره 1/5 لیوان

نمک به مقدار لازم

طرز تهیه

بادمجان را روی شعله گاز یا آتش زغال کباب کنید.

اگر خوب خوب کبابش کنین میبینین پوستش حالت ورقه ای و جمع شده پیدا میکنه.

بادمجون اگه خوب کباب نشه پوستش بد جدا میشه. بعد از اینکه کاملا سرد شدن به راحتی پوستشون جدا میشه.

اگه احیانا جاییش چسبیده بود با چاقو جدا کنین. بعد از پوست گرفتن بادمجان‌ها را ساطوری کنید.

مواد ترشی را با کمی نمک در ظرفی مخلوط کرده و در شیشه ترشی بگذارید.

من تمام مواد رو با غذاساز اماده کردم. بادمجون‌ها رو داخلش ریختم و تا کاملا پوره شدن ریختم داخل کاسه ای.

سبزیجات هم به همون ترتیب آماده کردم. فلفل و سیر و پیازچه هم با هم پوره کردم و به مواد اضافه کردم.

ادویه جات رو زدم و داخل شیشه ریختم.

خیلی شیشه رو پر نکنین که سرکه یا آبغوره بتونه داخلش نفوذ کنه.

با کمک یه قاشق مواد داخل شیشه رو مرتب هم بزنین تا سرکه به خوردش بره و باز سرکه بزنین تا حدی که دیگه جای نفوذ سرکه نداشته باشه

میزان نمک رو من برای هر شیشه به این اندازه 1 قاشق غذاخوری سرخالی میریزم.

میتونین این ترشی رو با آبغوره هم درست کنین. من این ترشی را با هر دو یعنی هم سرکه و هم ابغوره آماده کردم.

سرکه بریزید تا روی آن را بپوشاند.

این ترشی بعد از دو روز رسیده است.

نکات تهیه ترشی نازخاتون

اگر از سیر زیاد خوشتون نمیاد یا تندی رو نمیپسندین خودتون میزان سیر و فلفل رو کمتر کنین.

این ترشی قانونا دو روز بعد میرسه ولی خب همون موقع هم میتونین مصرف کنین.

این ترشی رو میتونید تا یک هفته داخل شیشه در بسته در یخچال نگهداری کنید.

این ترشی نباید خیلی شل و یا خیلی سفت باشه .

بهتره بادمجون رو روی آتیش کبابی کنین.عطر و طعم خیلی متفاوتی داره نسبت به شعله‌ی گاز.

ترشی ای که با ابغوره درست شده رو میشه مواقع سرماخوردگی هم خورد.

برای سبزیجات معطر میتونین از سبزیجات خشک شده هم استفاده کنین.

ترشی نازخاتون را می‌تونین با فلفل چیلی تند درستش کنید. فوق العاده تند و خوشمزه میشه و با هر غذایی از فلافل تا آبگوشت میچسبه.

برای ماندگاری بیشتر ترشی نازخاتون چکار کنیم؟

اگر می‌خواهید ترشی نازخاتون شما ماندگاری بالایی داشته باشد بعد از اضافه کردن آبغوره مواد را 5 دقیقه بجوشانید.

بهتر است ترشی نازخاتون به مدت دو هفته تا یک ماه در یخچال بماند تا کاملا قوام بیاید و بعد مصرف شود.

فواید ترشی نازخاتون

ترشی نازخاتون به دلیل اینکه در تهیه از آبغوره یا سرکه استفاده می‌شود، می‌تواند در کاهش چربی خون مؤثر باشد و همچنین سیر استفاده شده در آن نیز فشار خون را کاهش می‌دهد.

این ترشی ضدسرطان است و گلپر استفاده شده در آن نیز سبب تقویت سیستم عمومی بدن می‌شود.

ریحان میکروب کش و دارای آنزیم هایی هست که باعث می‌شود سم غذاهای گوشتی از بین برود.

.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com

بخش‌های مرتبط

مجله آشپزی و پخت و پز

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت