یکی از گیاهان نیروزا و مقوی که شهرت زیادی در جهان دارد “جینسینگ” میباشد که بهتر است آن را “گیاه جوانی” یا “نوش دارو” بنامیم.در کتابهای سنتی و به عربی ریشه گیاه را “جنسه” و “جنسا” مینامند. به فرانسوی و انگلیسی Ginseng و Asiatic ginsengو chinese ginseng گفته میشود.گیاهی است از خانواده عَشقه Araliaceae که نام علمی آن Panax ginseng میباشد.
فواید جینسنگ
* افزایش قدرت جسمانی
* بهبود فعالیت حافظه
* افزایش شادابی و نشاط
* افزایش قدرت تحمل و پایداری
* از بین بردن استرس
* مقابله با پیری و عوارض آن
* تقویت سیستم ایمنی بدن
* تنظیم سوخت و ساز (متابولیسم) بدن
* جلوگیری از سردرد
* بهبود بیخوابی و بد خوابی
* کاهش عوارض یائسگی
* برطرف ساختن یا بهبود مشکلات جنسی
* رفع خستگی، ضعف و بیحالی
* افزایش قدرت سیستم قلبی و عروقی
* تنظیم فشار خون (کاهش دهنده فشار خون در صورت بالا بودن آن و افزایش دهنده فشار خون در صورت پایین بودن آن)
* تنظیم سطح قند خون بدن
* مقابله با افسردگی
* تقویت کننده قوای عمومی بدن و به ویژه تقویت کننده توانایی جنسی مردان
* کاهش میزان و شدت سرماخوردگی در فصل زمستان
مضرات استفاه از جینسنگ
این گیاه نقش درمانی ندارد، پس وقتی افراد به برخی بیماریها مبتلا هستند، مخصوصا اگر دارو میخورند، باید از مصرف مقدار زیاد یا طولانی مدت جینسینگ پرهیز کنند، مانند:
* مبتلایان به فشار خون بالا
* بیماران قلبی
* مبتلایان به اندومتریوز
* افراد مبتلا به شیزوفرنی
* افراد مبتلا به دیابت (باید مراقب افت قند خون باشند)
* افراد مبتلا به بیخوابی
* زنان باردار و شیرده (جینسینگ شبیه هورمون استروژن عمل میکند)
* کسانی که آسپیرین، وارفارین و داروهای کاهش دهنده فشار خون مصرف میکنند، نباید جینسینگ مصرف کنند.
* همچنین باید از مصرف سایر مواد محرک مانند چای، قهوه و نوشابههای کولادار همراه با جینسینگ خودداری نمود.
طریقه مصرف جینسنگ
تهیه چای جینسینگ
برای تهیه چای جینسینگ، مقداری آب را بجوشانید و ترجیحا این کار را در ظروف غیر فلزی مانند قوری لعابی یا چینی یا پیرکس انجام دهید. مقداری از ریشه خشک شدهی جینسینگ (حدود 1 تا 3 گرم ) را به آب جوش اضافه کنید. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید تا مدت 20 تا 30 دقیقه بجوشد. در صورت تمایل میتوانید بیشتر از این مدت نیز آن را بجوشانید، تا جایی که آب به نصف مقدار اولیه اش برسد.
حال صبر کنید تا چای کمی سرد شود و دمای آن به دمای اتاق برسد(این توصیه ای است که در طب سنتی چین به آن اشاره شده و پیشنهاد شده است که چای به صورت ولرم نوشیده شود).
بهتر است که روزانه، 1 یا 2 فنجان از این چای بنوشید.
ریشه گیاه جینسینگ را میتوان به صورت قطعه قطعه استفاده کرد. توجه کنید که ریشهها در هنگام تهیه چای آن و نیز تا پایان مرحله خنک شدن، باید در داخل قوری بمانند.
دم کردن ریشه کمک میکند تا نرم و قابل استفاده شود. علاوه بر این میتوان با قرار دادن تعدادی از ریشهها در ماکروویو، آنها را نرم و قابل برش کرد.
دقت کنید که ریشهها هنگام گرم کردن، نسوزند. میتوانید آنها را به تنهایی یا همراه عسل میل کنید.
مصرف 1 تا 2 گرم پودر جینسینگ خالص و مرغوب در روز توصیه شده است. یا این که میتوانید قطعه ای از ریشه آن را به اندازه یک سکه، روزانه مورد استفاده قرار دهید.
.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com