انواع لازانیا
دو نوع لازانیای خشک و پیش پخت در بازار موجود است. نوع دوم نیازی به پختن در آب جوش ندارد و در واقع فقط کافی است کمی خیس بخورد و سپس مواد میانی را تهیه کرده و در آن بریزید. هنگام پختن لازانیا، همیشه ابتدا آب را به جوش بیاورید و سپس کمی نمک و چندقطره روغن به آب جوش اضافه کرده و در آخر به آرامی لازانیا را داخل آن قرار دهید. روغن باعث میشود که ورقههای لازانیا به هم نچسبد.
نکات طلایی پخت لازانیا
رنگی شدن لازانیا
اگر میخواهید لازانیا رنگی شود، در آب جوش میتوانید کمی زردچوبه یا رنگ خوراکی بریزید. با این کار لازانیا یک رنگ زرد بسیار زیبا به خود میگیرد، البته اگر بخواهیم رنگ آن شفاف تر شود میتوانیم مقداری زعفران دم کنیم و به آب جوش اضافه کنیم.
برندهای مختلف
هرگز دو نوع متفاوت لازانیا را با هم نجوشانید چرا که ممکن است برندهای مختلف زمان پخت متفاوتی داشته باشند. به همین دلیل بهتر است اگر میخواهید به مقدار زیاد لازانیا درست کنید حتما سعی کنید برند ورقههای لازانیاها یکی باشد.
جلوگیری از چسبیده لازانیا
یکی دیگر از مشکلاتی که خانمهای خانه دار با پخت لازانیا دارند این است که ورقههای لازانیا به هم میچسبند، بهتر است کمی روغن به آب جوش اضافه کنید و علاوه بر آن به کمک یک قاشق چوبی تمیز، به آرامی لازانیاها را در آب جوش تکان دهید تا به هم نچسبند.
خمیر شدن لازانیا
زیاد جوشیدن ورقههای لازانیا، باعث خمیر شدن لازانیا میشود. اگر میخواهید با سس زیاد و آبکی لازانیا را بپزید، میتوانید کمی آن را سفت تر بردارید، چون اگر بیش از حد جوشیده شده باشد، خیلی سریع خمیر میشود و ظاهرش خراب میشود.
آبکشی کردن
حتما ورقههای لازانیا را بلافاصله بعد از پخت، داخل یک آبکش بزرگ ریخته و رویش آب سرد بگیرید تا کاملا سرد شود. این کار باعث میشود که ورقههای لازانیا حالت اولیه خود را حفظ کنند و پس از پخت له نشوند که در نتیجه باعث زیبایی ظاهری این غذا میشود.
خشک کردن لازانیا
در صورتی که تایم کافی دارید، میتوانید ورقههای لازانیا را بعد از آبکشی روی پارچه پهن کنید تا آب اضافی اش کشیده شود. این کار هم مانند روش مرحله آبکشی کردن برای حفظ زیبایی و حالت اولیه ورقههای لازنیا موثر است.
می توانید از انواع و اقسام مواد میانی برای طبخ لازانیا استفاده کنید اما نباید تکههای گوشت یا سوسیس خیلی بزرگ باشد.
در اغلب موارد، داخل بسته بندی لازانیا یک بسته کوچک ادویه مخصوص قرار دارد. حتما از این طعم دهنده استفاده کنید.
پیاز داخل لازانیا نباید به هیچ وجه قابل دیدن باشد. یا پیاز را خیلی ریز خرد کنید و یا آن را با رنده درشت رنده کنید.
لازانیا را باید با کمترین روغن تهیه کنید. لازانیای چرب، شکل و شمایل خوبی ندارد.
با انواع و اقسام سس میتوانید مواد میانی را طعم دار کنید.
اگر میخواهید از رب گوجه فرنگی در مواد میانی لازانیا استفاده کنید، حتما آن را تفت داده و به میزان خیلی کمی از رب گوجه استفاده کنید.
برای اینکه قارچ آب نیندازد، آن را با حرارت بالا تفت بدهید.
لازانیا را در ظرف پیرکس و نچسب تهیه کرده و قبل از ریختن مواد، حتما کف و دیوارههای ظرف را کمی چرب کنید.
به شکل معمول در هر لایه، روی خمیر کمی مواد گوشتی و سپس پنیر میریزند. میتوانید در لازانیای رژیمی فقط در آخرین لایه پنیر بریزید.
حتما اولین لایه ای (کف ظرف) که در ظرف میریزید مقداری سس سفید باشد و بعد یک لایه لازانیا روی آن قرار بدهید.
می توانید از پنیر پارمزان و گودا در تهیه لازانیا استفاده کنید.
در تهیه سس بشامل، حتما ار کره تازه و شیر پاستوریزه استفاده کنید و روی حرارت کم آن را آماده کنید تا ته نگیرد.
برای خشک نشدن لازانیایی که در فر میگذارید، میتوانید ظرفی پر از آب نیز داخل فر قرار دهید.
برای گریل کردن روی لازانیا، کافی است 3 دقیقه نهایی شعله بالای فر را روشن کنید.
اگر دوست ندارید اطراف لازانیا خیلی خشک شود، دیواره ظرف را با سس بشامل آغشته کنید.
برای اینکه پنیر حالت چسبندگی بیشتری داشته و بافت بهتری را ایجاد کند؛ میتوانید مقدار برابر پنیر پارمسان و موزارلا را با یک عدد تخم مرغ و مقدار کمی نمک مخلوط کرده و در هر لایه آن را به کار ببرید.
برای اینکه مواد داخل لازانیا بیرون نریزد باید، به شکل حصیری خمیر را پهن کنید.
بعد از اینکه لازانیا را از فر خارج کردید، حتما چند دقیقه اجازه دهید تا کمی دمایش پایین بیاید در غیر این صورت از هم میپاشد.
لازانیا را میتوانید به شکل لقمه ای و رولی نیز تهیه کنید. این روش برای تهیه فینگر فود و همین طور تهیه لازانیا روی گاز بسیار کاربردی است.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir