یاد بگیرید که چطور خودتان در خانه کمپوست درست کنید و یاد بگیرید که چرا استفاده از کمپوست (باغ سیاه) به نفع ماست.
یکی از تفکرات اشتباهی که در مورد کمپوست وجود دارد این است که درست کردن آن خیلی پیچیده است بوی بدی دارد و ریخت و پاش زیادی دارد.همه اینها در صورتی که روش کار شما غلط باشد حقیقت دارد.
درست کردن کمپوست از روش درست اصلا کار دشواری نیست فقط کافی است تا لایه ای از زباله ارگانیک و یک لایه خاک را روی هم بریزیم تا معجونی درست کنیم که چند وقت آینده به خاک هوموس( بهترین خاک موجود در جهان) تبدیل میشود.
می توانید از کمپوست تولیدی در باکسهای گل و گیاه خود یا به عنوان لایه تقویتی برای چمنهای خود استفاده کنیم به صورت کودهای مغذی به سبزیجات در حال رشد خود به دهید و حتی بیشتر.
.
انواع کمپوست ها
قبل از اینکه شروع به جمعآوری مواد لازم برای تولید کمپوست کنید بدانید که در کل دو نوع کمپوست وجود دارد، کمپوست گرم و کمپوست سرد.
درست کردن کمپوست سرد به همین راحتی است که پسماندهای گیاهی و زبالههای ارگانیک خود را از بین زبالهها جدا کنید.
زبالههای ارگانیک مانند پسماندهای میوه سبزیجات تفاله قهوه و چای و پوسته تخم مرغ.
و بعد قرار دادن آنها درون یک ظرف و باید اجازه داد تا برای یک سال یا همچین مدتی باقی بماند و بعد از آن تجزیه خواهد شد.کمپوست گرم نیاز به مهارت به باغبانی بیشتری دارد اما سریعتر است در فصول گرم بین یک تا سه ماه طول میکشد تا کمپوست شما آماده شود.
این چهار قلم برای تولید این کمپوست سریع نیاز است:
- نیتروژن
- کربن
- هوا
- آب
در کنار هم این مواد به میکرو ارگانیسمها غذا میدهند که حاصل آن سرعت بخشیدن به عمل تجزیه مواد ارگانیک است.
ورمی کمپوستها به کمپوستی که توسط کرمها تولید میشود گفته میشود وقتی کرمها باقیمانده غذای شما را میخورند از خود فضولات تولید میکنند که این فضولات حاوی نیتروژن است البته نمی توانید از هر نوع کرمی برای این کار استفاده کنید باید از کرمهای قرمز که نام دیگر آنها RED WIGGLERSاست برای تولید کمپوست استفاده کنیم.
کرمهای مخصوص کمپوست را میتوانید با قیمت ارزان از سایتهای اینترنتی یا از یک مغازه فروش لوازم باغبانی محلی تهیه کنید.
با دانستن این مطلب کاملاً میتوانید ادعا کنید که توی این کار یک حرفه ای تمام عیار هستید.
چه چیزهایی را کمپوست کنیم
کمپوست کردن راه بسیار خوبی برای این است که موادی که داخل یخچال خود دارید و دیگر از آنها استفاده نمی کنید بهطور مفیدی به کار برده شود.
داخل آشپزخانه خود یک سطل از جنس قلع یا حتی یک قابلمه قدیمی را در نظر بگیرید تا موادی که قرار است کمپوست کنید را داخل آن بریزید.
اگر نمی خواهید برای سطل کمپوستتان هزینه کنید میتوانید خودتان سطلی برای خارج یا داخل خانه خود درست کنید شما میتوانید مواد زیر را برای تولید کردن کمپوست استفاده کنید.
پوست میوه ها، پوست سبزیجات، تفاله قهوه ،تفاله چای، پوست تخم مرغ ، اضافه سبزیجات غیر خوراکی، برگهای خشک ، چوب کاملاً خرد شده و مالچ، روزنامه خرد شده، پوشال ،خاک ارهی چوب مواد بدون افزودنی.
نکته در تولید کمپوست
قبل از اضافه کردن سیر و پیاز به کمپوست قدری تامل کنید چون برای کرمهای کمپوست دفع کننده هستند. حضور این کرمها برای سلامت باغچه شما مهم است.
چه چیزهایی را کمپوست نکنید
این موارد تنها برای باغچه شما چندان مفید نیستند بلکه میتوانند باعث شوند که کمپوست شما بو بگیرد و برای حیوانات خانگی جذاب باشند. از این آیتمها دوری کنید تا کمپوست موفقی داشته باشید.
_هر چیزی که شامل گوشت روغن و یا چربی باشد
_پسماند گیاهان مریض
_خاکهای حاصل از چوب فرآوری شده
_مدفوع گربه یا سگ
_چیزهایی که شامل دانه علف هرز باشد
_محصولات لبنی
پله اول
مواد قهوهای (موادی که کربن دارند) و سبز (موادی که نیتروژن دارند) را با هم مخلوط کنید.
برای اینکه تل کمپوست گرم خودتان را درست کنید بهتر است که مواد کافی برای حدود 90 سانتی متر عمق داشته باشید.
شما باید مواد مرطوب و سبز را با مواد خشک و قهوهای مخلوط سازید.
سپس شروع کنید به ساختن کمپوستتان با آیتمهای سبز و قهوه ای رنگ ، اگر دیدید که ظرف کمپوست شما خیلی خیس به نظر میرسد و بو گرفته آیتمهای قهوهای و خشک بیشتری به آن اضافه کنید و اگر کمپوست شما خیلی قهوهای و خشک به نظر میرسد آیتمهای سبز بیشتر و کمی آب به آن اضافه کنید که باعث میشود مرطوب شود.
پله دوم
به تل کمپوستی خود آب بدهید: داِیما به تل کمپوستی خود آب بپاشید طوری که همیشه حالت یک اسفنج خیس را داشته باشد.
بیش از حد آب اضافه نکنید و گرنه میکرو ارگانیسمها در آب زیاد از حدی که اضافه کردهاید پایین میروند اگر این اتفاق بیفتد به جای اینکه به کمپوست تبدیل شود به توده ای بدون خاصیت تبدیل میشود.
دائماً مراقب تغییر دمای کمپوست خود باشید و آن را تحت نظر داشته باشید تا مطمئن شوید مواد شما به درستی در حال تجزیه و کمپوست شدن هستند.
یا میتوانید به سادگی دست خود را داخل تل کمپوستی خود فرو ببرید و باید احساس گرما کنید.
مرحله سوم
تل کمپوستی خود را به هم بزنید.
طی فرآیند کمپوست شما باید اکسیژن را به همه جای کمپوست خود برسانید برای این کار کافی است هفتهای یکبار توسط شن کش تل خود را به هم بزنید تا هوا به همه جای آن برسد.
بهترین زمان برای برهم زدن کمپوست زمانی است که مرکز آن گرم شده و یا همان زمانی که دمای آن بین 54 تا 65 درجه سیلیسیوس باشد.
برهمزدن تل کمپوستی میتواند به جا افتادن و آماده شدن سریع طرح کمپوستها کمک کنند و از بو گرفتن آن جلوگیری میکنند.
در این مرحله لایهها به هدف ایجاد تعادل بین قسمتهای سبز و قهوه ای کمپوست رسیدهایم پس کامل آن را به هم بزنید.
مرحله چهارم
باغ خود را تغذیه کنید
وقتی به مرحلهای میرسید که کمپوست دیگر گرما تولید نمی کنند و رنگ آن قهوه ای میشود خشک میشود و کاملاً پوسیده شده وقت این است که آن را به باغتان تغذیه کنید.
در ابتدای هر فصل کاشت بین 4 الی 6 اینچ ، 10 الی 15 سانتی متر کمپوست را به بستر کاشت خود اضافه کنید.
برخی از باغبانها چیزی به نام چای کمپوست از کمپوست خود میسازند. این به این معنی است که میگذارند کمپوست برای چند روزی در آب باقی بماند و بعد از آن آن را از صافی رد میکنند تا کود خانگی حاصل شود.
فقط با چند مواد اولیه از آشپزخانه و کمی صبر میتوانید به سر حال ترین باغچهای که تا به حال داشتید دست پیدا کنید.
.
منابع:
. https://www.chekadeno.com