بهارنارنج

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

نام و مزاج

طبیعت شکوفه‌های بهارنارنج گرم و خشک است.

.

معرفی

  • بهار نارنج، شکوفه درخت نارنج است که در عطر سازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنی‌های فصلی و عرقیجات و … کاربرد بسیار دارد.
  • نارنج میوه درختچه‌ای از خانواده مرکبات است که موطن اصلی آن را چین می‌دانند. این میوه در قرون وسطی به عنوان دارویی توسط پزشکان عرب استفاده می‌شد.
  • ترکیبات فعالی نیز در بهار نارنج وجود دارد از جمله روغن فعال، فلانوئیدها و فورانوکومارین، همچنین دارای ویتامین‌های B ،C و D هستند.

.

خواص

  • موجب ایجاد تفریح و تقویت در مزاج مغز و قلب است
  • عرق بهار نارنج اشتهاآوری قوی است.
  • در تسکین ناراحتی‌‌های سینه مؤثر است.
  • آب بهار نارنج باعث بسته شدن منافذ پوست می‌گردد.
  • خاصیت ضد نفخی دارد و به شما در رفع گازهای دستگاه گوارش کمک می‌کند.
  • در ایام فصل بهار که شیوع امراض ویروسی مانند سرخک و آبله و سرخجه است به کودکان عرق بهار نارنج رقیق شده مثلاً یکی دو قاشق به ازای هر لیوان آب نوشیدنی داده شود.
  • پوست را مرطوب ، نرم و شفاف می‌سازد علاوه براین از عفونت‌های قارچی و باکتریایی محفاظت و چربی پوست را متعادل می‌کند به همین دلیل برای جلوگیری از بروز آکنه به کار رود.
  • روغن بهارنارنج به دلیل داشتن خاصیت رایحه درمانی برای افراد مبتلا به افسردگی مزمن مفید است. این روغن با تقویت روحیه، احساس ناراحتی، ناامیدی و پوچی را از شما دور و آرامش و شادی ایجاد می‌کند.
  • بهار نارنج بر روی سیستم عصبی مرکزی انسان تاثیری آرام بخش می‌گذارد و به همین دلیل درمانی فوق العاده برای بی خوابی و اضطراب و تسکین اعصاب است.
  • حکمای قدیم طب سنتی معمولاً از میوه نارنج و آب نارنج برای فرونشاندن حرارت اعضا استفاده می‌کردند خصوصاً امراضی که از غلبه صفرا و خون بوده است.
  • زیاد بوئیدن بهار نارنج سبب بی‌خوابی می‌شود، از این خاصیت می‌توان در مواقع نیاز به نخوابیدن استفاده کرد.

.

مواد منع مصرف

  • روغن بهارنارنج به دلیل خاصیت آرامبخشی که دارد از مصرف آن در مواقع خاص که نیاز به هوشیاری و بیداری است اجتناب کنید.
  • استفاده زیاد از عصاره بهار نارنج سبب بالا رفتن فشار خون و افزایش ضربان قلب می‌شود و افراد دچار بیماری قلبی باید از استفاده بیش از حد آن پرهیز کنند.

.

شیوه استفاده

  • دمنوش بهارنارنج: 10گرم از گل بهار نارنج را در دو لیوان آب‌جوش به مدت 20دقیقه بجوشانید. سپس آن را صاف کرده و ‌همراه با یک قاشق سوپ‌خوری عسل میل کنید.
  •  با 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون، یک قاشق سرکه و ½ قاشق چای خوری عرق بهارنارنج و کمی فلفل و نمک سس درست کنید.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت