بادام زمینی گیاهی است یکساله دارای ساقه ای راست که ارتفاع آن در حدود 30 سانتیمتر میباشد . برگهای آن مرکب از دو زوج برگچه است گلهای آن دو نوع متفاوت برنگ زرد میباشد که پس از تلقیح ، دم گل خم شده و به سطح خاک میرسد و سپس بتدریج در خاک فرو رفته و میوه در داخل خاک تشکیل میشود . میوه بادام زمینی بطول تقریبی 4 سانتیمتر است و دریا پوسته شکننده برنگ خاکستری مایل به زرد میباشد . بر روی پوسته یک تا سه برجستگی مشاهده میشود که هر یک محل دانهها را نشان میدهد . دانه بادام زمینی تقریبا مانند فندق برنگ سفید مایل به زرد بوده ولی تخم مرغی شکل است .پوسته نازکی دانه را پوشانده که برنگ قرمز قهوه ای است .
فواید بادام زمینی
چون بادام زمینی دری پروتئین میباشد بنابراین از نظر غذایی بسیار مهم است .
1-برای تقویت ریه و طحال مفید است .
2-کلسترول خوب خون را بالا میبرد .
3-درد معده را از بین میبرد .
4-نرم کننده سینه است .
5-سرفه خشک را برطرف میکند .
6-شیر را در مادران شیر ده زیاد میکند.
7-ملین است .
8-بسیار مقوی است .
9-برای تقویت قوای دماغی مفید است .
10-به هضم غذا کمک میکند.
مضرات استفاه از بادام زمینی
بادام زمینی با اینکه غذای بسیار مقوی و خوبی است بعلت اینکه دارای روغنهای اشباع شده میباشد کلسترول خون را بالا برده و باعث تصلب شرائین میشود . بنبراین آنهائیکه دارای بیماری قلبی بوده و یا کلسترول خونشان بالا است باید از خوردن آن خوداری کنند .
طریقه مصرف بادام زمینی
طرز تهیه کره بادام زمینی Peanut butter 500 گرم بادام زمینی پوست کنده رابا مقدری آب مخلوط کرده و بجوشانید تا کمی پخته شود ( ولی له نشود ) سپس 400 گرم روغن نارگیل را بان اضافه کرده و در داخل مخلوط کن برقی ریخته تا کاملا بصورت کره در آید . سپس کمی نمک به آن اضافه کنید . کره بادام زمینی را میتوان بدون استفاده از روغن نارگیل هم تهیه کرد . کافی است که بجای روغن نارگیل آب اضافه کنید .
ترکیبات بادام زمینی
بادام زمینی دارای موادی مانند آراشین Arachin ، کوناراشین Conarachin ، چربی ، پروتئین و ویتامینهای مختلف است . در صد گرم بادام زمینی بدون پوست مواد زیر موجود است : آب 6 گرم پروتئین 26 گرم چربی 48 گرم مواد نشاسته ای 16 گرم کلسیم 600 میلی گرم فسفر 400 میلی گرم آهن 2 میلی گرم سدیم 5 میلی گرم پتاسیم 670 میلی گرم ویتامین ب 1 1 میلی گرم ویتامین ب2 0/15 میلی گرم ویتامین ب 3 16 میلی گرم بادام زمینی بسته به محل کشت آن بین 40 تا 50 درصد روغن درد که بنام روغن آراشید معروف است . این روغن از اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید استئاریک ، اسید پالمتیک و اسیدهای جرب اشباع نشده مانند اسید لینوئکی تشکیل شده است . مقدر چربیهای اشباع شده در روغن آراشید تقریبا 30 درصد میباشد . برای تهیه روغن آراشید ابتدا پوسته آن را شکسته و دانهها را جدا میکنند . سپس پوسته نازک قرمز رنگ را نیز خارج کرده و دانهها را در ماشینهای مخصوصی خرد کرده و بصورت خمیری در میآورند و بعد آنرا در دستگاه فشار ریخته و بدون استفاده از حرارت روغن آنرا با فشار خارج میکنند که بنام روغن فشار اول معروف است . برای بدست آوردن روغن فشار دوم ، باقیمانده خمیر فشار اول را ابتدا با آب مخلوط کرده و میگذارند مدتی بماند و سپس در دستگاه فشار قرار داده و روغن فشار دوم را از آن تهیه میکنند . از باقیمانده فشار دوم تحت اثر گرما روغنی بدست میآید که بنام روغن فشار سوم معروف است و فقط به مصرف صابون سازی میرسد . روغن آراشید دارای بو و طعمی ملایم و برنگ زرد روشن میباشد .
.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com