گلابی

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

گلابی درختی است که بلندی آن به حدود 10 متر می‌رسد و بیشتر در مناطق سردسیر و کوهستانی می‌ریود . ریشه گلابی عمیق است برگهای آن صاف و دندانه دارمی باشدگلهای گلابی سفید رنگ مایل به صورتی و بصورت خوشه ای است . میوه درخت گلابی مخروطی شکل ، گوشتدار ، شیرین و یا ترش و شیرین و برد است از تمام قسمتهای گلابی مانند برگهای جوان ،‌پوست وساقه میوه آن استفاده طبی بعمل می‌آید .

فواید گلابی

 1)گلابی سنگ مجاری ادرار را دفع می‌کند.

2)آرام بخش و تب بر است.

3)در رفع عفونت مجرای ادرار موثر است.

4)مقوی بدن است.

5)تشنگی را برطرف می‌کند.

6)سوزش مثانه و مجرای ادرار را رفع می‌کند.

7)چون قند گلابی (لوز ) است بنبراین آنهایی که مبتلا به مرض قند هستند می‌توانند از آن استفاده کنند و برای آنها مضر نیست.

8)برای دفع سموم بدن بسیار موثر است.

9)برای پائین آوردن فشار خون باید مدت چند روز فقط گلابی مصرف کنید و غذای دیگر نخورید . البته این رژیم باید تحت نظر دکتر انجام گیرد و با اجازه پزشک متخصص باشد .

 

مضرات استفاه از گلابی

اسراف در خوردن گلابی برای سرد مزاجان و اشخاصی که معده ضعیف دارند موجب نفخ معده می‌شود و اینگونه اشخاص باید آنرا با مربای زنجبیل بخورند .

 

طریقه مصرف گلابی

 سنگ مجاری ادرار را دفع می‌کند. آرام بخش و تب بر است. مقوی بدن است. تشنگی را برطرف می‌کند. سوزش مثانه و مجرای ادرار را رفع می‌کند. برای دفع سموم بدن بسیار موثر است. شکوفه درخت گلابی مقوی معده است و خونریزی و اسهال را بند می‌آورد. تخم گلابی ضد کرم معده و روده است. دم کرده برگ گلابی برای رفع اسهال مفید است. برخی از خواص گلابی به شرح ذیل می‌باشد: – این میوه به خاطر داشتن مقادیر زیاد ویتامین C ، داری خواص آنتی اکسیدانی است و از اکسیده شدن ترکیبات سلول‌های بدن توسط رادیکال‌های آزاد پیشگیری می‌کند. – گلابی به خاطر وجود فیبر در خود، از بروز یبوست پیشگیری کرده و نیز عملکرد روده را تنظیم می‌کند.[فیبرها با سرطان سینه می‌جنگند] – با خوردن گلابی احتمال خطر ابتلا به سرطان سینه در خانم‌ها کاهش می‌یابد. – فشار خون را کاهش داده و از بروز سکته مغزی پیشگیری می‌کند.[مفاهیم: فشار خون چیست؟] – به خاطر وجود پکتین در خود، ‌سطح کلسترول را کاهش می‌دهد.[کلسترول بالا در میانسالی خطر آلزایمر را افزایش می‌دهد] – برای سلامت روده بزرگ،‌ مفید است. – آب این میوه،به خاطر وجود قند فراوان در خود، انرژی از دست رفته را خیلی سریع به بدن، بازمی‌گرداند. – نوشیدن یک لیوان آب گلابی، برای کاهش تب مفید است. – این میوه به خاطر وجود خواص آنتی‌ اکسیدانی در خود، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. – نوشیدن یک لیوان آب گلابی برای کاهش درد در بسیاری از بیماری‌های التهابی مفید است.

 

ترکیبات گلابی

برگهای جوان درخت گلابی دارای موادی مانند تانن ، گلوکزید و هیداروکسنون می‌باشد . برگهای خشک درخت گلابی دارای اسید اورسولیک است دانه گلابی دارای ماده ای بنام آمیگدالین و مقدری روغن می‌باشد . در یک صد گرم گلابی مواد زیر موجود است انرژی 55 کالری آب 83 گرم مواد نشاسته ای 12 گرم پروتئین 0/6گرم کلسیم 10 میلی گرم فسفر 12 میلی گرم آهن 0/3 میلی گرم ویتامین آ 20 واحد ویتامین ب 1 0/2 میلی گرم ویتامین ب 2 0/4 میلی گرم ویتامین ب 3 0/1 میلی گرم ویتامین ث 0/3 میلی گرم

.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت