زرشک

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

زرشک درختچه ای است دارای ساقه ای خاردار که ارتفاع آن تا 4 متر نیز میرسد . چوب این درخت قهو ه ای ، قرمز و یا زردرنگ می‌باشد . برگهای آن بیضی شکل با دندانه‌های اره ای و گلهای آنخوشه ای و زردرنگ است شاخه‌های زرشک تیغ زیادی درد . میوه زرشک قرمز رنگ ، گوشتی بیضوی شکل و دارای طعمی ترش است قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه ، پوست رشه و ساقه ، برگ گل و میوه آن است .

فواید زرشک

1)صفرا بر و مسهل است

2)کبد را پاک و تقویت می‌کند

3)اعمال دستگاه گوارش را منظم می‌کند

4)وء هاضمه را از بین می‌برد

5)بی اشتهایی را برطرف می‌کند

6)برای رفع یبوست مفید است

7)در درمان یرقان و زردی موثر است

8)نقرس و رماتیسم را برطرف می‌کند

9)خانم هائیکه بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند باید برای برطرف کردن آن از ریشه و ساقه زرشک استفاده کنند .

10)آنهائیکه مبتلا به ورم طحال هستند می‌توانند برای معالجه از این گیاه کمک بگیرند .

11)واریس را درمان می‌کند .

12)برای معالجه بواسیر نافع است .

13)برای برطرف کردن سوزش ادرار مفید است .

14)فشار خون را پائین می‌آورد

15)برای شست وش وی چشم می‌توانید از جوشانده ریشه و ساقه و زرشک استفاده کنید .

 

مضرات استفاه از زرشک

مصرف مقدر زیاد زرشک و یا ساقه و برگ آن برای زنان حامله مناسب نیست زیرا رحم را تحریک می‌کند و ممکن است باعث سقط جنین شود.

 

طریقه مصرف زرشک

جوشانده زرشک : مقدر 20-10 گرم پوست ریشه یا ساقه و یا میوه زرشک را در یک لیتر آب ریخته و آنرا بجوش بیاورید سپس آنرا از روی اجاق برداشته بگذارید برای مدت 10 دقیقه بماند . این جوشانده را صاف کرده و با شکر یا عسل شیرین کنید . مقدر مصرف روزانه آن سه فنجان در فاصله بین غذاهاست . تنطور زرشک : این تنطور را می‌توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه‌ها خریدری کنید . مقدر مصرف آن 20-10 قطره سه بار در روز می‌باشد . دم کرده زرشک : مقدر 40 گرم زرشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید مدت 10 دقیقه بماند سپس آنرا با شکر یا عسل مخلوط کنید . مقدر مصرف آن سه فنجان در روز و در فاصله بین غذاهاست .

.

منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت