زرشک درختچه ای است دارای ساقه ای خاردار که ارتفاع آن تا 4 متر نیز میرسد . چوب این درخت قهو ه ای ، قرمز و یا زردرنگ میباشد . برگهای آن بیضی شکل با دندانههای اره ای و گلهای آنخوشه ای و زردرنگ است شاخههای زرشک تیغ زیادی درد . میوه زرشک قرمز رنگ ، گوشتی بیضوی شکل و دارای طعمی ترش است قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه ، پوست رشه و ساقه ، برگ گل و میوه آن است .
فواید زرشک
1)صفرا بر و مسهل است
2)کبد را پاک و تقویت میکند
3)اعمال دستگاه گوارش را منظم میکند
4)وء هاضمه را از بین میبرد
5)بی اشتهایی را برطرف میکند
6)برای رفع یبوست مفید است
7)در درمان یرقان و زردی موثر است
8)نقرس و رماتیسم را برطرف میکند
9)خانم هائیکه بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند باید برای برطرف کردن آن از ریشه و ساقه زرشک استفاده کنند .
10)آنهائیکه مبتلا به ورم طحال هستند میتوانند برای معالجه از این گیاه کمک بگیرند .
11)واریس را درمان میکند .
12)برای معالجه بواسیر نافع است .
13)برای برطرف کردن سوزش ادرار مفید است .
14)فشار خون را پائین میآورد
15)برای شست وش وی چشم میتوانید از جوشانده ریشه و ساقه و زرشک استفاده کنید .
مضرات استفاه از زرشک
مصرف مقدر زیاد زرشک و یا ساقه و برگ آن برای زنان حامله مناسب نیست زیرا رحم را تحریک میکند و ممکن است باعث سقط جنین شود.
طریقه مصرف زرشک
جوشانده زرشک : مقدر 20-10 گرم پوست ریشه یا ساقه و یا میوه زرشک را در یک لیتر آب ریخته و آنرا بجوش بیاورید سپس آنرا از روی اجاق برداشته بگذارید برای مدت 10 دقیقه بماند . این جوشانده را صاف کرده و با شکر یا عسل شیرین کنید . مقدر مصرف روزانه آن سه فنجان در فاصله بین غذاهاست . تنطور زرشک : این تنطور را میتوانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانهها خریدری کنید . مقدر مصرف آن 20-10 قطره سه بار در روز میباشد . دم کرده زرشک : مقدر 40 گرم زرشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید مدت 10 دقیقه بماند سپس آنرا با شکر یا عسل مخلوط کنید . مقدر مصرف آن سه فنجان در روز و در فاصله بین غذاهاست .
.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com