فلوس

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

اگر فلوس درقسمت طول آن شکافته شود تیغه‌های متعدد در آن دیده می‌شود که فلوس را به خانه‌های متعدد گاهی تا 100 خانه تقسیم می‌کند در داخل این خانه‌ها مایع چسبنده تیره رنگی وجود دارد که عسل خیار شنبر نامیده می‌شود . طعم این مایع کمی شیرین ولی نامطبوع است . برای استفاده از فلو غلاف آنرا کمی روی آتش گرم می‌کنند تا عسل خارج شود . معمولا این عسل با روغن بادام مخلوط شده و به عنوان مسهل استفاده می‌شود البته می‌توان مغز فلوس را با قند یا شکر مخلوط کرده و در درجه حرارت معتدلی پخت که به آن فلوس پخته می‌گویند .

فواید فلوس

1)یکی از بهترین داروها برای رفع یبوست می‌باشد زیرا مصرف آن عوارضی ندارد بنابر این حتی برای زنان حامله و اطفال مناسب نیست

2)برای درد مفاصل و نقرس فلوس را به موضع درد بمالید

3)برای کلیه‌ها مفید است مخصوصا آنهایی که کلیه شان سنگ ساز است درصورت استفاده از آن مبتلا به سنگ کلیه نمی شوند

4)جوشانده پوست درخت فلوس اسهال خونی را رفع می‌کند

5)نرم کننده سینه است

6)برای باز کردن گرفتگی روده و دل پیچه ، فلوس را مخلو ط با ریشه ختمی بکار برید .

7)برای معالجه دیفتری ، فلوس را با آب گشنیز مخلوط کرده و به بیمار بدهید تا غرغره کند .

 

مضرات استفاه از فلوس

فلوس برای معده مضر است چون به روده‌ها می‌چسبد و ایجاد دل درد و ناراحتی‌های روده می‌کند بنابراین بهتر است با مصطکی و انیسون روغن بادام خورده شود .

 

طریقه مصرف فلوس

جوشانده فلوس : 10 گرم عسل فلوس را با یک لیتر آب جوش مخلوط کرده و آنرا صاف می‌کنند و به مریض می‌دهند . این جوشانده مسهل خوبی است . مقدر عسل فلوس را می‌تواندر مورد یبوستهای سخت تا 60 گرم نی افزایش داد . البته برای بهتر کردن طعم آن می‌توان مقدری شربت گیلاس یا انجیر به آن اضافه کرد . مربای فلوس :‌5 گرم عسل فلوس را با همان مقدر آب مقطر مخلوط کرده و سپس مقدر 125 گرم قند کوبیده را به آن اضافه کنید بعد آنرا حرارت دهید تا به آرامی آب آن بخار شود و وزن آن به 100 گرم برسد و غلیظ شود . این مربا نیز مسهل بسیار خوبی است مقدر مصرف آن 50-100 گرم در روز است .

.

منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت