دم گیلاس

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

دم گیلاس عبارت از دم میوه هائی است باریک و مدور برنگ قهوه ای روشن که بصورت تک شاخه دیده میشود و دردو طرف برجستگی دارد . این قطعات متعلق به درخت گیلاس بانام علمی:‍Cerasus avium (L.) Moench از تیره گلسرخ (Rosaceae) است . گیلاس درختی است زبیا که انشعابات جوان آن صاف و سبز و سپس قهو ه ای یا سرخ براق میشود . گلهای آن سفید رنگ دارای پایک بلند ، است .

فواید دم گیلاس

خواص غذایی و درمانی گیلاس
* مجاری ادراری و لوله‌ی گوارشی را ضد عفونی می‌کند.
* برای افراد دیابتی مضر نیست زیرا قند آن از نوع سوربیتول است که 70 درصد آن در بدن انسان بدون اینکه به گلوگز تبدیل شود، صرف تولید انرژی می‌شود.
* گیلاس شیرین ملین خوبی است و یبوست را رفع می‌کند.
* طبیعتی سرد دارد و مصرف زیاد آن باعث نفخ معده می‌شود.
* اعصاب را آرام می‌کند.
* معده را ضدعفونی می‌کند.
* سموم بدن را دفع می‌کند و خون را تصفیه می‌کند.
* گیلاس شیرین برای رفع یبوست و آلبالوی ترش برای رفع اسهال مفید است.
* خوردن گیلاس برای افرادی که تصلب شرائین ، ناراحتی کبد و مکل جمع شدن گاز در روده‌ها را دارند، مؤثر و مفید است.
* گیلاس باید به خوبی جویده شود تا به راحتی هضم شود.
* خوردن گیلاس بعد از غذا باعث سوء هاضمه و نفخ می‌شود، چون از هضم سریع غذا جلوگیری می‌کند. به همین دلیل توصیه می‌شود که بعد از غذا مصرف نشود.
* خوردن گیلاس قبل از غذا شخص را سیر می‌کند و جلوی اشتهای او را می‌گیرد و در عین حال او را چاق نمی کند. بنابراین افراد چاقی که می‌خواهند لاغر شوند، می‌توانند گیلاس را قبل از غذا مصرف کنند. البته نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.
* جوشانده برگ گیلاس در شیر، ملین خوبی است.
* در طب سنتی معتقدند که گیلاس برای رفع خشکی حلق و ریه مفید است .
* عصاره گیلاس یک ضد باکتری علیه فساد و پوسیدگی دندان است . در بررسی‌ها مشاهده شده است که عصاره گیلاس سیاه تا 89 درصد فعالیت آنزیم‌های عامل تشکیل پلاک دندان را متوقف می‌کند.
* در گذشته پزشکان از گیلاس سیاه برای معالجه سنگ کلیه و ناراحتی‌های کیسه صفرا استفاده می‌کردند.

 

مضرات استفاه از دم گیلاس

ضرر و زیان خاصی برای دم گیلاس پیدا نشد

 

.

منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت