لوبیا گیاهی است از تیره بقولات ، علفی وب الا رونده که بدور درختان و یگاهان دیگر میپیچد . برگهای آن سبز رنگ ، پهن ، بزرگ و نوک تیز است که شامل سه برگچه بشکل قلب میباشد . گلهای آن سفید مایل به زرد یا بنفش و میوه آن باریک و غلاف مانند است که دانههای لوبیا در آن قرار درد . از پوست و دانههای لوبیا هنگامکیه لوبیا سبز است استفاده میشود که بنام لوبیای سبز معروف است ولی هنگامیکه پوست غلف سفت میشود دانههای داخل آن بصورت لوبیای خشک که برنگ قرمز یا سفید میباشد مورد استفاده غذایی قرار میگیرد .
فواید لوبیا
1)ادرار آور است و حجم ادرار را زیاد میکند
2)درمان کننده بیماریهای دستگاه ادراری است
3)سنگ کلیه را برطرف میکند
4)سینه و ریه را نرم میکند
5)آب را از بدن خارج میسازد
6)لوبیای سبز مقوی قلب است
7)نیروی جنسی را تحریک میکند
8)قاعده آور است
9)کلسترول خون را پائین میآورد
10)ضد سرطان است
11)برای رفع بیماریهای قلبی مفید است
12)بدلیل داشتن مقدرزیادی الیاف رودهها را تمیز میکند
13)فشار خون را پائین میآورد
14)یبوست را برطرف میکند
15)در استعمال خارحی در لوبیا را خیمر کرده و روی زخمهای اگزما بگذارید تا آنها را التیام دهد .
مضرات استفاه از لوبیا
لوبیا بعلت داشتن پروتیئن برای اشخاصی که مبتلا به بیماری نقرس بوده و اسید اوریک خونشان بالاست مناسب نیست . ضمنا لوبیا بدلیل اینکه گاز زیادی در معده و روده تولید میکند باید بمقدر کم استفاده شود و همچنین با طریقه پخت مناسب آنراقابل هضم کرد . بدین منظور باید لوبیا را بعد از شستن در آب گرم ریخته و بمدت چند ساعت بگذارید خیس بخورد سپس آب آنرا دور ریخته ،آب تازه روی آن بریزید و بپزید .
طریقه مصرف لوبیا
جوشانده : مقدر 30 گرم لوبیای خشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید ده دقیقه بجوشد سپس آنرا صاف کرده و یک فنجان قبل از هر غذا بنوشید لوبیای پخته : لوبیا را در آب ریخته و بجوشانید تا کاملا پخته و نرم شود و بمقدر یک فنجان در روز بخورید برای جلوگیری از نفخ معده میتوان لوبیا را با خردل ، زیتون و آبلیمو مصرف کرد . سوپ لوبیا : از نظر داشتن مواد پروتئینی و الیاف بسیار مفید است . سوپ لوبیا را با جعفری و گشنیز و هویج بپزید .
.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com