بالنگو یا بالنگوی شیراز یا تخم بالنگو یا بالنگو شهری دانهها تیره رنگ بیضی کشیده هستند که تمام سطح آنها را تعداد زیادی حفرههای کوچک میپوشاند و دارای دو سطح کاملاٌ متمایز پشتی و داخلی میباشند . سطح پشتی محدب و دارای چهار یا پنچ خط طولی نامحسوس و سطح داخلی یک برجستگی طولی کاملاٌ مشخص در وسط دارد . این دانهها کاملا ٌ به دو گونه بشرح زیر تعلق دارند .1- با لنگوی شیرازی : دانههای ریز که در سطح داخلی و قسمت باریکتر خود , درست در بالای خط برجسته میانی و لبه انتهایی , یک برجستگی گرد کوچک و دکمه ای سفید رنگ ( محل اتصال دانه به محور تخمدان ) دارند و انتهای دیگر آن محدب بوده و دارای یک فرورفتگی است.
فواید بالنگو
مسکن – آرام بخش درد – نفخ – یبوست – دل پیچه – شکم روش – سرفه خشک – اسهالهای دموی – غش و جنون – آسم و…
مضرات استفاه از بالنگو
مضراتی برای بالنگو گزارش نشده است.
طریقه مصرف بالنگو
تخم بالنگو خنک کننده، مسکن و آرام بخش درد است.
برای نفخ و یبوست از آن میتوان استفاده کرد.
مقوی قلب میباشد.
برای دل پیچه و شکم روش از آن میتوان استفاده کرد.
برای درمان سرفههای خشک تخم بالنگو، تخم ریحان، بالنگ، قدومه از هر کدام 10 گرم را مخلوط نموده سپس یک قاشق مرباخوری در یک لیوان آب کمی جوشانده با نبات یا عسل میل شود.
برای درمان اسهالهای دموی 20 گرم بالنگو را در 500 سیسی آب جوشانده سپس دمکرده صاف نموده میل شود.
برای درمان غش و جنون و جرب خشک و تر بلغم و سودا میتوان از جوشانده تخم بالنگو به صورت شربت استفاده کرد یک قاشق مرباخوری با یک لیوان آب جوشانده با نبات شیرین کرده میل شود.
برای درمان آسم بالنگو، تاجریزی، خارخاسک، گل بنفشه، تاج خروس از هر کدام 5 گرم و شکر تغار نرم سائیده 20 گرم را در آب حل نموده آهسته به چند نوبت میل شود.
البته برای کسانی که ریفلاکس معده دارند با گلاب خیلی تاثیر داره.
.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com