انجدان

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

نام و مزاج

گیاه انگژه / انجدان سفید / انگدان سفید / انجدان رومی / کاشم رومی/ سیالوس از نام‌های انجدان است. این گیاه طبیعت گرم و خشک دارد.

.

معرفی

  • انجدان  گیاهی به ارتفاع 2 تا 2/5 متر، دارای ریشه ای ضخیم و محتوی شیره ای شیری رنگ با بوی قوی، ساقه‌ی آن ضخیم و استوانه ای و گلهای آن زرد رنگ است. برگهای آن دارای کرکهای ریز و نرم می‌باشد.
  • گلهای انجدان رومی بسیار کوچک به ابعاد سه میلی‌متر، به رنگ زرد و مجتمع به صورت چتر مرکب به دوازده شعاع نابرابر هستند و زنبورعسل از گلهای آن، غذای پرارزشی به دست می‌آورد.
  • این گیاه دو گونه دارد؛ یک گونه‌ی آن خوش بو وگونه‌ی دیگر بدبو می‌باشد. که نوع بدبوی آن در ایران پرورش داده می‌شود.

.

خواص

  1. خوش بو کننده رایحه‌ی دهان است
  2. نسیان و فراموشی را زایل می‌کند
  3. ذهن را نیکو می‌نماید
  4. حافظه را زیاد می‌کند
  5. فلج القوه را درمان خواهد کرد
  6. احمقی و هوش کم را زایل می‌سازد
  7. قدرت هاضمه را زیاد می‌کند
  8. دستگاه گوارش  را تقویت می‌کند
  9. رطوبت بلغمی را نقصان می‌دهد و به مرور تمام می‌کند
  10. رطوبت اطراف معده را جذب می‌کند
  11. شیر مادران را زیاد می‌کند
  12. قوای جنسی را تقویت می‌کند
  13. معده را قدری خشن می‌کند
  14. برای افرادی که زخم معده دارند نیکو است.
  15. سرفه ای که از غلبه‌ی خون و صفر ا باشد را درمان می‌کند.
  16. خوردن مقدار یک مثقال تخم انجدان در اخراج جنین قوى الاثر است
  17. مالش آن با روغن ایرسا یا روغن حنا نافع درد مفاصل ناشى از سردى است.
  18. اگر صمغ انجدان را در آب حل کنید به صورت مایعی شیری در می‌آید که خوردن آن برای امراض سرد دماغی مانند فلج، رعشه، صرع، بی‌حسی اعضا و استسقا تجویز می‌شود.
  19. سرمه صمغ انجدان با عسل جهت تقویت بینایی و جلوگیری از آبریزش چشم و لکه‌های سفید سودمند می‌باشد.
  20. نوشیدن محلول صمغ انجدان در آب جهت باز شدن آواز و نرمی گلو مفید می‌باشد.
  21. خوردن صمغ با غذا باعث بازشدن و نیکویی رنگ رخسار است.

موارد منع مصرف

  • این گیاه مضر مثانه و امعاء است، مصلح آن در مورد مثانه تخم خربزه و در مورد امعاء صمغ عربی است.
  • اشخاص گرم مزاج نیز باید از مصرف آن خودداری کنند.
  • در دوران بارداری با مشورت پزشک متخصص مصرف شود.

.

شیوه استفاده

  • آن را با نبات به مقدار مساوی بکوبید و بخورید.
  • معمولاً ریشه و تخم انجدان را به صورت دم کرده یا جوشانده استفاده می‌کنند

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت