بامیه یک سبزی از خانوادهی پنیرک بوده و موطن اصلی آن آفریقا یا مناطق گرم آسیاست ولی بعدها به سایر مناطق دنیا ئفته و در حال حاظر در اغلب کشورها کشت میشود . تمام گیاه بامیه معطر بوده و عطری شبیه عطر میخک از آن متصاعد میشود. این گیاه در نواحی مختلف زمین میروید و میوهی آن علاوه بر مصرف غذایی ، در درمان بعضی از بیماریها نیز مورد استفاده قرار میگیرد. برای حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیمهای هضمی باید آن را خیلی کم بپزید ، یعنی با حرارت کم یا بخار ملایم پخته شود.
فواید بامیه
– مصرف آن برای افراد گرم مزاج مفید است.
– این سبزی مغذی سبب تقویت اعصاب شده و قوه بینایی را نیز افزایش میدهد.
– بامیه به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد ویتامینهای «آ»و «ث» و تقویت سیستم ایمنی میتواند ماده غذایی مناسبی برای زنان باردار ، کودکان در حال رشد و افرادی که به دلیلی دچار وقفه در رشد شدهاند محسوب شود.
– بر روی پوست و کرکهای آن ، مقداری منگنز و کالبات وجود دارد که غذای غدد داخلی بوده و ترشح انها را تنظیم مینماید.
– همچنین اشتها به غذا را زیاد میکند .
– بامیه دارای خاصت ضدعفونی کننده میباشد و کرم معده و کرمک را از بین میبرد.
– با مصرف یک لیوان بامیه ، 50 کیلو کالری انرژی به بدن میرسد و با اشغال فضای زیاد در معده ، فرد احساس سیری میکند و اشتهایش نسبت به مصرف غذاهای دیگر کمتر میشود. به همین دلیل میتوان از بامیه به عنوان یک تغذیه مناسب در رژیمهای کاهش وزن استفاده کرد.
– ملین مزاج بوده و مدفوع را زیاد میکند.
– بامیه در برطرف کردن بلغم ، صفرا و سودا مفید میباشد.
– لعاب و مواد لزج در بامیه ،سینههای خسته و کوفته را نرم و گرفتگی صدا را و آوازه را باز میکند.
– بامیه منبع خوبی از کلسیم بوده ،از این رو ضدپوکی استخوان است.
– پتاسیم در آن ضد فشار خون است.
– فیبر موجود در بامیه به حفظ قند خون کمک میکند، بدین ترتیب که سرعت جذب قند خون را کاهش میدهد از این رو برای افراد مبتلا به دیابت مفید است. همچنین با جذب آب کافی از بروز یبوست جلوگیری کرده و به این ترتیب از سوء هاضمه نیز پیشگیری میکند.
– شربتی از جوشاندن بامیه تهیه میشود که درمان زخم گلو و گرفتگی صدا بسیار موثر است.
– اسید فولیک باعث کاهش هموسیستئین – ماده ای که باعث انسداد رگهای خونی میشود . ویتامین «ث» نیز یکی از آنتی اکسیدانهای مهم میباشد. در مجموع بامیه به علت دارا بودن این مواد مغذی و نیز فیبرهای محلول و املاح باعث پیشگیری از بیماریهای قلبی میشود.
مضرات استفاه از بامیه
بامیه به هیچ وجه مضر نیست ولی برای اشخاصی که سرد مزاج هستند مناسب نمی باشد و اگر این گونه اشخاص بخواهند بامیه بخورند بهتر است که آن را با ادویهی گرم مانند دارچین یا زنجبیل میل کنند.
طریقه مصرف بامیه
بامیه یک سبزی لذیذ و مقوی است.
جوشاندهی بامیه تقویت کننده و نرم کنندهی پوست است.
بامیه ادرارآور است.
بامیه درمان کنندهی سوزش و درد در مجاری ادرار است.
لعاب حال از جوشاندن میوه یا تخم بامیه نرم کننده و برای درمان سوزاک به کار میرود.
تخم بامیه محرک قلب و ضد اسپاسم است.
تخم بامیه عرق آور است.
برای آسان زایمان کردن به زن حامله قبل از زایمان بامیه میدهند.
از بامیه ضماد تهیه کنید و روی زخم بگذارید آن را التیام میدهد.
در قدیم از جوشاندهی بامیه برای درمان بیماری سفلیس استفاده میکردند.
بامیه را بجوشانید کمی شکر یا عسل به آن اضافه کنید این شربت برای درمان زخم گلو و گرفتگی صدا مفید است.
بامیه بهترین داروی مرض قند است زیرا لوزالمعده را فعال میکند.
بامیه را باید در ظروف چینی یا شیشه ای پخت زیرا پختن آن در ظروف مسی و آهنی ب
اعث تغیییر رنگ آن میشود.
بامیه بدن را قلیایی میکند.
اگر ناراحتی روده یا معده دارید بامیه بخوریدآن را درمان میکند.
خوردن بامیه زخم معده را درمان میکند.
استفاده از بامیه مفاصل را نرم میکند و از رماتیسم و آرتروز جلوگیری میکند.
.منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com