کاکائو، به دانههای چرب تخمیر شده و خشک شده درخت کاکائو اطلاق میشود. از این دانهها برای تهیهی شکلات استفاده میکنند. همچنین به پودر خشکی که با آسیاب نمودن و گرفتن چربی دانه کاکائو به دست میآید هم کاکائو میگویند. این گیاه از نظر خواص و خصوصیات، به قهوه شباهت دارد.
این گیاه باید در سایه قرار گیرد، از وزش باد باید آن را محافظت نمود و همچنین به خاکی که خلل و فرج کافی داشته و پر منفذ باشد نیاز دارد. البته درخت کاکائو در زمینهای پست مرطوب رشد نمی کند.
گلهای این گیاه صورتی رنگ بوده و میوه آن به طرز نامعمولی، مستقیماً از قسمت تنهی درخت یا شاخههای اصلی رشد میکند. میوه کاکائو غلاف دار است و شکل بلوطی است که اندازهی آن دراز تر شده، به رنگ زرد مایل به قرمز یا زرد مایل به بنفش میباشد و وقتی کاملاً میرسد، تقریباً یک پوند (نیم کیلو گرم) وزن دارد.
فواید کاکائو
جدا از خوشمزه بودن و عطر و طعم آن، کاکائو برای سلامتی هم با اهمیت است. این ماده خواص آنتی اکسیدان داشته که ضد سرطان است. کاکائو سه برابر چای سبز، از ابتلا به سرطان جلوگیری مینماید.
مضرات استفاه از کاکائو
مصرف ناصحیح کاکائو باعث عوارض کبدی و قلبی میشود. کسانی که طبع گرمی دارند، باید از خوردن بیش از حد کاکائو و محصولات آن خودداری کنند. برای افراد دچار بیماری قند نیز خوردن کاکائو ممنوع است.
.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com