نام و مزاج
انیسون که آن را بادیان رومی و رازیانه رومی نیز مینامند دارای مزاج گرم و خشک است.
.
معرفی
- انیسون حداقل چهار هزار سال است که به شیوههای مختلفی به عنوان طعم دهنده و معطر کننده به مقدار زیاد مورد استفاده قرار میگیرد.
- خواص بادیان رومی بسیار زیاد است و این گیاه به نام پیم پینلا انیسوم شناخته میشود و طعمی شبیه به شیرین بیان و رازیانه دارد.
- این گیاه میتواند تا نیم متر رشد کند. و برگهای پرزدار و سبز رنگی دارد. همچنین گلهای سفیدی دارد که به شکل چتر در کنار هم قرار گرفته اند.
- میوهی آن کوچک و تقریبا گلابی شکل است و بوی معطر و مطبوع دارد. قسمت مورد استفادهی گیاه، میوهی آن میباشد که بهترین زمان برداشت، ماههای مرداد و شهریور میباشد.
.
خواص
- از دیدگاه طب سنتی گیاهی است ضد نفخ، تسکیندهنده درد، ادرار آور، حیض آور، افزایشدهنده شیر، افزایش تعریق و زیباکننده چهره است.
- این گیاه از ادویههای رایج دارویی در افراد مبتلا به صرع و لقوه بوده است.
- دانههای انیسون به عنوان ضد درد در بیماری میگـرن و نیز به عنوان بادشکن، معطر کننده، ضد عفونی کننـده و مدر مصرف سنتی داشـته اسـت
- جویدن میوه آن برای سردرد (ناشی از سردی)، تقویت مجاری تنفسی، درد سینه، سرفه، تنگی نفس ناشی از سردی، تقویت دهانه معده و رفع رطوبت آن و همچنین رفع خستگی کاربرد دارد.
- مادران شیرده اگر انیسون بجوند و بخورند هم شیرشان زیاد می شود و هم از طریق اثری که در شیر می گذارد دل درد و دل پیچه کودک را برطرف میسازد.
- انیسون را نرم بکوبید و با گل قند مخلوط نموده و بخورید به این علت که ضعف قوای دماغی را برطرف می سازد، برای درمان مالیخولیا مؤثر است.
- انیسون را مانند گرد نرم بسایید و با روغن گل سرخ ترکیب کرده و بصورت قطره در گوش بچکانید چرا که این روش قدیمی و موثری برای تسکین درد گوش، درمان کری و رفع سنگینی شنوایی که از ضربه ایجاد شده باشد است.
-
10-تحقیقات اخیر نشان داده است که انیسون جذب آهن را افزایش میدهد، لذا به نظر میرسد میتواند در جلوگیری از کم خونی مربوط به آهن موثر باشد.
موارد منع مصرف
- موجب سردرد در افرادی که طبع گرم دارند میشود.
- استفاده بیش از حد از آن موجب حساسیت و قرمزی پوست میشود.
- در دوران بارداری منع مصرف دارد
.
شیوه استفاده
تهیهی دمنوش: 1 تا 5 گرم از میوهها را با آسیاب خرد میکنیم. سپس بر روی آن یک لیوان آب جوش میریزیم. آن گاه ده تا پانزده دقیقه صبر میکنیم و سپس صاف کرده میل میکنیم.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir