انیسون

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

نام و مزاج

انیسون که آن را بادیان رومی و رازیانه رومی نیز می‌نامند دارای مزاج گرم و خشک است.

.

معرفی

  • انیسون حداقل چهار هزار سال است که به شیوه‌‌های مختلفی به عنوان طعم‌ دهنده و معطر کننده به مقدار زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • خواص بادیان رومی بسیار زیاد است و این گیاه به نام پیم پینلا انیسوم شناخته می‌شود و طعمی شبیه به شیرین بیان و رازیانه دارد.
  • این گیاه می‌تواند تا نیم متر رشد کند. و برگ‌های پرزدار و سبز رنگی دارد. همچنین گل‌های سفیدی دارد که به شکل چتر در کنار هم قرار گرفته اند.
  • میوه‌ی آن کوچک و تقریبا گلابی شکل است و بوی معطر و مطبوع دارد. قسمت مورد استفاده‌ی گیاه، میوه‌ی آن می‌باشد که بهترین زمان برداشت، ماه‌های مرداد و شهریور می‌باشد.

.

خواص

  1. از دیدگاه طب سنتی گیاهی است ضد نفخ، تسکین‌دهنده درد، ادرار آور، حیض آور، افزایش‌دهنده شیر، افزایش تعریق و زیباکننده چهره است.
  2. این گیاه از ادویه‌های رایج دارویی در افراد مبتلا به صرع و لقوه بوده است.
  3. دانههای انیسون به عنوان ضد درد در بیماری میگـرن و نیز به عنوان بادشکن، معطر کننده، ضد عفونی کننـده و مدر مصرف سنتی داشـته اسـت
  4. جویدن میوه آن برای سردرد (ناشی از سردی)، تقویت مجاری تنفسی، درد سینه، سرفه، تنگی نفس ناشی از سردی، تقویت دهانه معده و رفع رطوبت آن و همچنین رفع خستگی کاربرد دارد.
  5. مادران شیرده اگر انیسون بجوند و بخورند هم شیرشان زیاد می‏ شود و هم از طریق اثری که در شیر می ‏گذارد دل‏ درد و دل‏ پیچه کودک را برطرف می‌‏سازد.
  6. انیسون را نرم بکوبید و با گل قند مخلوط نموده و بخورید به این علت که ضعف قوای دماغی را برطرف می‏ سازد، برای درمان مالیخولیا مؤثر است.
  7. انیسون را مانند گرد نرم بسایید و با روغن گل سرخ ترکیب کرده و بصورت قطره در گوش بچکانید چرا که این روش قدیمی و موثری برای تسکین درد گوش، درمان کری و رفع سنگینی شنوایی که از ضربه ایجاد شده باشد است.
  8. 10-تحقیقات اخیر نشان داده است که انیسون جذب آهن را افزایش می‌دهد، لذا به نظر می‌رسد می‌تواند در جلوگیری از کم خونی مربوط به آهن موثر باشد.

موارد منع مصرف

  • موجب سردرد در افرادی که طبع گرم دارند می‌شود.
  • استفاده بیش از حد از آن موجب حساسیت و قرمزی پوست می‌شود.
  • در دوران بارداری منع مصرف دارد

.

شیوه استفاده

تهیه‌ی دمنوش: 1 تا 5 گرم از میوه‌ها را با آسیاب خرد می‌کنیم. سپس بر روی آن یک لیوان آب جوش می‌ریزیم. آن گاه ده تا پانزده دقیقه صبر می‌کنیم و سپس صاف کرده میل می‌کنیم.

.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت