درخت انگور که درخت مو نیز نامیده میشود درختچه ای است بالا رونده که از دیوار و درختان مجاور بالا میرود . ساقه آن گره در و دارای برگهای متناوب است . برگهای انگور دارای پنج لوب دندانه دار و برنگ سبز تیره میباشد . گلهای آن کوچک ، مجتمع و بصورت خوشه ظاهر میشود . میوه درخت انگور ، گوشتدار و شیرین و برگهای مختلف است .
فواید انگور
1) اخلاط بدن را متعادل میکند .
2)بسیار مقوی و مغذی است .
3)خون را تصفیه میکند .
4)سینه و ریه را صاف و تمیز میکند .
5)برطرف کننده یبوست است .
6)انگور برای درمان ورم معده و روده مفید است .
7)در درمان سل ریوی و سیاه سرفه موثر است .
8)برای درمان اسهال خونی از انگور استفاده میشود .
9)برای درمان نقرس بسیار مفید است .
10)آنهایی که معده ضعیف دارند باید انگور را بدون پوست بخورند زیرا پوست آن دیر هضم است و موجب دل درد ، نفخ و عوارض دیگر میگردد .
11)انگور بهترین میوه برای کسانی است که میخواهند لاغر شوند و بدن خود را از ساید اوریک ، سنگهای صفراوی و مسمومیتهای مزمن (مسمومیت از سرب یا جیوه ) پاک کنند . اینگونه اشخاص باید در هر هفته بمدت 2 روز فقط آب انگور بخورند و رژیم آب انگور بگیرند بدین ترتیب که هر دو ساعت یکبار آب انگور تازه را گرفته و بنوشند . مقدر مصرف روزانه تقریبا 2 کیلو گرم است و در این دو روز نباید غذای دیگری مصرف کنند فقط میتوانند آب بنوشند .
12)رژیم آب انگور برای مبتلایان به سل ریوی و واسیر نیز مفید است .
13)برای تقویت و طراوت پوست و همچنین روشن کردن رنگ پوست ، آب انگور تازه را با یک تکه پنبه بصورت بمالید و پس از ده دقیقه با آب نیمگرم محتوی کمی جوش شیرین بشوئید . 14)زیاده روی در مصرف آّب انگور بطور مداوم ایجاد سنگ کلیه میکند . خواص طبی روغن هسته انگور روغن هسته انگور گرم کننده بدن است ، این روغن ضد یبوست میباشد . از آن برای نقاشی و تهیه صابون نیز استفاده میشود.
مضرات استفاه از انگور
سعی کنید غوره خالی را نخورید چون روی معده اثر سوء میگذارد. همچنین خانمهای باردار از خوردن غوره زیاد خودداری کنند، چون غوره مدر است و امکان دارد موجب سقط جنین شود.
طریقه مصرف انگور
انگور شامل ویتامینهای آ، ب، و ث میباشد هم چنین دارای مقداری منیزیم، کلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم و آلبومین است. امروزه در طب درمانهای طبیعی (نتروپت), از رژیمهای مختلف انگور استفاده میکنند. همچنین این میوه را برای درمان بیماریهای یبوست، عوارض رماتیسم، کمخونی و حتی پیشگیری از سرطان سودمند میدانند. انگور هم لاغر کننده است و هم چاق کننده بدین گونه که اگر انگور را از صبح تا ظهر خالی میل کنید لاغر کننده است و اگر آن را همراه با غذا میل کنید چاق کننده است. توجه داشته باشید وقتی انگور میل میکنید پشت آن آب سرد ننوشید و یا میوههای خشک مانند برگه هلو و غیره را با انگور و آب میل نکنید، زیرا دچار دل درد میشوید. یکی از خواص انگور، صاف کننده و مولد خون بودن آن است. انگور قند خون را نیز تنظیم میکند. به علاوه انگور قرمز برای تصفیه خون و خون سازی از انگور سبز هم بهتر است. البته افرادی که قند خون پایین دارند میتوانند از انگور بهره زیادی ببرند. بنابراین سعی کنید همیشه انگور داشته باشید و چند بار در روز از آن میل کنید. انگور یکی از میوههای ضد سرطان شناخته شده است و این به خاطر خواص ضد عفونی کنندگی آن است. افرادی که در دوره نقاهت یک بیماری هستند و یا ضعف عمومیبدن دارند و در نتیجه قدرت دفاعی بدن آنها کم شده است، سعی کنند از انگور، هویچ، سیب و هلو، به مقدار زیادی استفاده کنند. البته میتوانند این میوهها را با هم در آب میوهگیری ریخته و آب میوه حاصل شده را جرعه جرعه در طول روز بنوشند. خوب است بدانید انگور پتاسیم زیادی دارد که به جبران ضعف بدن کمک میکند و در کنترل فشارخون موثر است. انگور و سیب هر دو میوههای بهشتی هستند که افراد مبتلا به ناراحتیهای قلب و اعصاب میتوانند آب آن را نیز در طی روز بنوشند. انگور برای سلامتی قلب، ریه و کلیه نافع است و به علت داشتن املاح و مواد سلولزی، ملین و مدر بوده و برای مبتلایان به اوره بالای خون (نقرس) مناسب و سازگار است.
.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com