مواد لازم ترشی گل کلم برای 1 شیشه
- هویج 500 گرم
- فلفل سبز تند 5 عدد
- سرکه به اندازه کافی
- گل کلم متوسط 1 عدد
- سیب ترشی 500 گرم
- نمک ، گلپر و ترخون به اندازه کافی
طرز تهیه ترشی گل کلم
برای تهیه ترشی گل کلم ابتدا گل کلم را میشوییم سپس در آبکش قرار میدهیم تا آب اضافه آن خارج شود. در مرحله بعد ترخون را پاک میکنیم و پس از شستشو آبکشی میکنیم و میگذاریم تا آب اضافه آن خارج شود.
در ادامه هویجها را پوست میگیریم و به صورت حلقه ای خرد میکنیم و در یک ظرف مناسب میریزیم. سیب ترشیها را نیز پوست میگیریم و متناسب با اندازه هویجها به صورت یکدست خرد میکنیم و به هویجها اضافه میکنیم.
در مرحله بعد گل کلم را نیز متناسب با اندازه هویج و سیب ترشی خرد میکنیم سپس به ظرف مواد خرد شده میافزاییم. اندازه مواد خرد شده در ظاهر زیبای ترشی بسیار تاثیر دارد پس سعی میکنیم تا اندازهها با هم تناسب داشته باشند.
در مرحله بعدی ترخون تازه را روی تخته آشپزخانه به صورت ساطوری خرد میکنیم و روی مواد ترشی میریزیم.در صورتی که ترخون تازه در دسترس ندارید میتوانید از ترخون خشک شده نیز استفاده کنید به این صورت که با دست آنها را خرد تر کنید
و روی مواد ترشی بریزید. گلپر را نیز در مرحله آخر روی مواد ترشی میپاشیم و مواد ترشی را با هم به خوبی مخلوط میکنیم تا کاملا یکدست شوند. شیشه ای که ترشی را در آن میخواهیم بریزیم را چک میکنیم تا کاملا خشک باشد
و کم کم مواد ترشی را در شیشه میریزیم و لابه لای هر ملاقه ترشی که میریزیم فلفل سبز تند نیز قرار میدهیم.اندازه دوبند انگشت روی شیشه را خالی میگذاریم برای اضافه کردن سرکه ترشی مان. سرکه و نمک را با هم مخلوط میکنیم
و داخل شیشه ترشی میریزیم به مقداری که روی مواد را سرکه بگیرد و درب شیشه را محکم میبندیم و در جای مناسب که خنک باشد حدودا 15 روز آن را نگهداری میکنیم و بعد مصرف میکنیم. میتوانید برای طعم یا رنگ متفاوت ترشی از لبو نیز استفاده کنید که ترشی قرمزی خواهید داشت.
همچنین میتوانید این ترشی را آماده طی 2 ساعت داشته باشید به این شکل که مواد ترشی را با سرکه مخلوط کنید و در قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا با هم بپزند.(البته نگذارید کاملا مواد نرم شوند کمی که دندان گیر بود از روی حرارت بر دارید)
.
منبع: پارسی دی | https://parsiday.com