نکاتی که باید در درست کردن ترشیها به یاد داشته باشیم:
- برای آماده کردن ترشیها ،نمی توان از سبزیهای منجمد استفاده کرد وسبزی استفاده شده در ترشیها باید تازه یا خشک باشند.(در ضمن این موقع سال بهترین موقع برای تهیه سبزیهای خشک هست).
- سبزی هایی از قبیل:گشنیز ،جعفری وشبت را شسته وبرای ترشی همراه با ساقههای نرم ولطیفشان خرد کنید.
- میزان نمک در ترشی وشور بسیار مهم است. ابتدا مایعات ترشی را پیمانه کنید و 1/18 مایعات ترشی ،نمک در نظر بگیرید.مایعات استفاده شده در ترشیها :آب ،سرکه ، آب گوجه فرنگی ، آب کرفس کوهی وآبغوره هستند.
- ترشیها را پس از آماده کردن ، در جای خنک و دور از تابش آفتاب نگهداری کنید . آفتاب باعث نرم شدن سبزیجات به خصوص در انواع شور میشود .
- در تهیه ترشی نیازی به خشک کردن سبزی ویا میوههای شسته شده نیست ،چرا که خیس بودن آنها باعث خرابی ترشی نخواهد شد ، ولی پس از آماده شدن ترشی ، قاشق مرطوب یا چرب داخل آن نزنید،زیرا سبب کپک زدن ترشی میشود.
- هنگام پخت چاتنی،(چاتنی یا چَتنی (Chutney) به طیفی از سسها یا چاشنیهایی گفته میشود که در کشورهای جنوب آسیا و مخصوصا آشپزی هندی تهیه میشود.)در قابلمه را نبندید تا آب آن بخار شود .در اواخر پخت نیز ،آن را هم بزنید تا ته نگیرد وغلیظ نشود.
- چاتنی آماده را در محل تاریک وخنک نگه دارید ، زیرا گرما موجب تخمیر آن میشود و آفتاب روی رنگ آن تاثیر میگذارد . در انواع ترشی از شیشه هایی که درب فلزی دارد استفاده نکنید چون باعث سبز شدن سیر وپیاز خواهندشد.
طرز تهیه سرکه انگور
مقدار ومواد مورد نیاز
انگور | 10 کیلوگرم |
سرکه | 250 میلی لیتر(1پیمانه) |
نمک | 1/2 قاشق مربا خوری |
مراحل تهیه سرکه انگور
- انگور را به صورت خوشه ای شسته ودر صافی بریزید(احتیاجی به دانه کردن انگور نیست ).
- انگورها را با دست له کنید ودر ظرف بریزید .سرکه ونمک را مخلوط کرده وبه آن اضافه کنید (سر ظرف 30 سانتی متر خالی بماند).
- درب ظرف را بسته ، به مدت 40 روز در جای گرم یا زیر تابش آفتاب بگذارید تا به سرکه تبدیل شود ، سپس در صافی ریخته وسرکه را از انگور جدا کنید .
طرز تهیه سرکه کشمش
مقدار ومواد مورد نیاز
کشمش | 2 کیلوگرم |
آب | 1لیتر(4 پیمانه) |
سرکه | 250 میلی لیتر(1پیمانه) |
نمک | 1/2 قاشق مربا خوری |
مراحل تهیه سرکه کشمش
- کشمشها را شسته ودم آنها را بکنید.
- کشمش را با 4 پیمانه آب روی حرارت قرار داده ، بگذارید به مدت 15-10 دقیقه بجوشد.
- پس از سرد شدن کشمشها را له کرده ودر دبه بریزید، دوباره تا حدی آب گرم بریزید تا روی آنها را بگیرد.
- سرکه ونمک را مخلوط کرده، اضافه کنید (سر ظرف حتماً 20 سانتیمتر خالی بماند).
- به مدت یک ماه در آفتاب قرار دهید تا تبدیل به سرکه شود. بعد از آن در صافی ریخته تا سرکه از کشمش جدا شود و در شیشه بریزید.
- با سیب وپرتقال ومخلوط میوهها نیز میتوانید سرکه آماده کنید.
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com