مواد لازم برای تهیه ترشی آب گوجه مشهدی
- گوجه فرنگی 8 کیلو
- گل کلم 1 عدد متوسط
- کرفس 1 دسته
- سیر دو بوته بزرگ
- فلفل سیز یا قرمز تند 10 عدد
- سرکه 1 لیوان
- نمک 7 ق غذا خوری
طرز تهیه ترشی آب گوجه مشهدی
مرحله اول : آماده سازی گوجه فرنگی
گوجهها را بشورید و چهار قاچ کنید و داخ قابلمه با گنجایش مناسب بریزید و روی گاز گذاشته تا به جوش بیاد این مرحله باید 20 دقیقه طول بکشد وقتی این زمان تموم شد گوجهها را که کمی از حرارت افتادن را داخل صافی بریزید و صاف کنید و زمانی که صاف کردید نمک را به آب گوجه اضافه کنید( اگر غذاساز داشتید میتوانید ابتدا گوجهها را پوره کنید و سپس برای 20 دقیقه بگذارید تا بجوشد)
مرحله دوم : آماده سازی مواد ترشی آب گوجه مشهدی
همه مواد را از شب قبل خوب بشورید و ریز کنید (درشت خرد نکنید) و روی یک پارچه پهن کنید تا خشک شوند این کار از کپک زدن ترشی جلوگیری میکند. سیر را پوست بگیرید و چیپسی برش بزنید.
مرحله سوم : تهیه ترشی مشهدی
داخل یک ظرف بزرگ آب گوجه به همراه سرکه را ریخته و تمام مواد را داخلش میریزیم و خوب مخلوط میکنیم سپس ظرفهای مورد نظر را که شسته و تمیز است را حاضر میکنیم و با ملاقه که تمیز و چرب نیست از مواد ترشی داخلش میریزیم و در ظرف را خوب محکم میکنید تا هوا وارد ترشی نشود سپس 1 روز در دمای محیط قرار دهید و سپس بمدت 10 روز در یخچال قرار داد تا برسد. ترشی آب گوجه مشهدی ما حاضر است آن را همراه با غذاهای خود نوش جان کنید.
نکات کلیدی در تهیه ترشی آب گوجه مشهدی
- از قاشق فلزی برای هم زدن استفاده نکنید رنگ ترشی را خراب میکند.
- سعی کنید این ترشی را در ظرف شیشه کوچک تهیه کنید و هر کدام را که تمام کردید سراغ بعدی بروید زیرا وقتی در ترشی را باز میکنید هوا داخل ظرف رفته و باعث کپک میشود.
- اگر مواد را اضافه کردید و آب گوجه سفت بود از آب جوشیده سرد شده میتوانید استفاده کنید.
- این رسپی اصلی این ترشی میباشد شما میتوانید خیار یا سبزی ترشی نیز به دلخواه اضافه کنید.
- می توانید سیاه دانه یا گلپر نیز بنا به ذائقه خود اضافه کنید.
.
منبع: پارسی دی | https://parsiday.com