عناب

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

عناب درختی است که ارتفاع آن تا 8 متر می‌رسد نوعی از این درخت مستقیم و باریک است و نوعی دیگر بصورت کج و معوج بالا می‌رود .  برگهای این درخت کوچک ، زیبا ، شفاف ،‌متناوب و دندانه دار است . گلهای آن کوچک و برنگ سبز مایل به زرد می‌باشد. میوه این درخت که عناب نامیده می‌شود برنگ قرمز و بشکل تخم مرغ ودارای یک هسته است . طعم عناب کمی شیرین است.

فواید عناب

 1)عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه است

2)ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید

3)ادرار را زیاد می‌کند

4)عناب آرام کننده اعصاب است

5)خون را تمیز می‌کند

6)ضد سرفه است

7)خواب آور است و بیخوابی را برطرف می‌کند

8)جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است

9)آسم وتنگی نفس را برطرف می‌کند

10)برای معالجه و التیام زخمهای کهنه گرد ریشه خشک شده عناب را روی آنها بپاشید .

11)هسته عناب خواب آرو است

12)خستگی شدید را برطرف می‌کند

13)رشد موی سر را زیاد می‌کند

14)جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می‌کند

15)جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه مفید است

16)برای برطرف کردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید

17)دستگاه هاضمه را تقویت می‌کند

18)حافظه را تقویت می‌کند

19)کم اشتهایی را برطرف می‌کند

20)هرگاه که احساس غمگینی کرده و گریه می‌کنید یک فنجان دم کرده عناب لبخند به لبهای شما می‌آرود

21)و بالاخره برای درمان سرطان آب عناب را با کاهو بخورید .

 

مضرات استفاه از عناب

عناب در اشخاص سرد مزاج تولید گاز و نفخ می‌کند . اینگونه اشخاص باید عناب را با شکر و مویز بخورند . ضمنا عناب نیروی جنسی را کم می‌کند بنابراین باید با غذاهای محرک مانند عسل خورده شود .

 

طریقه مصرف عناب

جوشانده عناب : 50 گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود. جوشانده عناب و جو : 14 دانه عناب را با 25 گرم جو پوست کنده مخلوط کرده و در 2 لیتر آب ریخته و آنقدر بجوشانید تا جو باصطلاح شکفته شود و 1/5لیتر آّب باقی بماند . این جوشانده را بگذارید تا ته نشین شود . سپس روی آنرا بردارید و بنوشید . خیس کرده عناب : تعداد 20 دانه عناب را با 30 دانه مویز دانه گرفته و 30 دانه سپستان و 17 گرم شاخه گلدار بنفشه در نیم لیتر آب خیس کنید و بگذارید تا صبح بماند سپس آنرا صاف کرده و با 50 گرم شیر خشت و 50 گرم ترنجبین مخلوط کنید تا کاملا حل شود سپس قدری گلاب به آن اضافه کرده و بنوشید .

 

ترکیبات عناب

عناب دارای لعاب فراوان ف حدود 5% مواد پروتئینی ، 4%مواد قندی و مقدر زیادی ویتامین C و املاح می‌باشد . در عصاره آبی چوب عناب اسید زی زی فیک و اسید زی زی فوماتیک وجود دارد .

.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com

بخش‌های مرتبط

مجله عطاری و طب سنتی

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت