ریحان گیاهی است علفی یکساله و معطر که ارتفاع ساقه آن تا 60 سانتیمتر میرسد . برگهای آن بصورت متقابل بیضوی و نوک تیز با کنارههای دندانهدر میباشد . گلهای آن معطر و کوچک به رنگهای سفید، قرمز و گاهی بنفش مشاهده میشود . تخم آن سیاه و ریز است . برگ ریحان و سرشاخههای جوان آن بمصرف تغذیه میرسد ریحان در ایران و افغانستان بطور خودرو میروید در اکثر نقاط دنیا کاشته میشود
فواید ریحان
)1دم کرده برگ ریحان اثر ضد تشنج درد مقوی و مدر است .
2)دم کرده برگ ریحان معالج سردردهای میگرن و عصبی است .
3)خوردن ریحان دستگاه هاضمه راتقویت میکند .
4)نوشیدن یک فنجان دم کرده ریحان نفخ و گاز معده را از بین میبرد .
5)برگ ریحان درمان کننده ناراحتیهای حاصل از نیش حشرات است کافی است که محل گزش حشرات را با برگ ریحان ماساژ دهید خارش و درد را برطرف میکند. 6)جویدن برگ ریحان برای زخمهای دهان مفید است .
7)جوشانده ریحان تب بر است .
8)دم کرده تخم ریحان مسکن است .
9)اگر تخم ریحان را بکوبید و با صمغ عربی مخلوط کنید داروی خوبی برای درمان اسهال است .
10)تخم ریحان برای رفع دل درد مفید است .
11)برگ ریحان اثر زیا کننده شیر دردو مادران شیر ده حتما باید از این گیاه استفاده کنند .
12)دم کرده دانه ریحان برای درمان ورم کلیه و ترشحات زنانه بکار میرود .
13)دم کرده برگ ریحان درمان کننده سرگیجه است .
14)برگ ریحان را همراه غذا بخورید در هضم غذا موثر است .
15)اگر گلدان ریحان را جلوی پنجره بگذارید حشرات و مگس را فراری میدهد و آنها ودر خانه نخواهند شد .
مضرات استفاه از ریحان
مضرات خاصی گفته نشده است .
طریقه مصرف ریحان
سانس ریحان را میتوانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا Helath Food خریدری کنید این اسانس بنام Essential Oil Basil معروف است لطفا دقت کنید که این اسانس بسیار قوی است و نباید بیش از 2 تا 3 قطره آنرا مصرف کنید و همیشه هم باید آنرا با آب رقیق کنید . فواید و خواص درمانی ریحان: ریحان گیاهی معطر و بادشکن است. اگر چه بیشتر به عنوان سبزی خوردن یا طعم دهنده به غذا، مورد استفاده قرار میگیرد.
.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com