خطر مسمومیت با شستن مرغ خام
باکتری کمپیلوباکتر
در نظر داشته باشید که باکتری کمپیلوباکتر میتواند کل سطوح را آلوده کند. برای مثال، سطوح آشپزخانه و تمامی ظروفی که با مرغ خام در ارتباط باشند، به این باکتری آلوده میشوند. اگر مرغ را نشویید این باکتری پخش نمی شود و تنها روی مرغ باقی مانده و طی فرایند طبخ، از بین میرود. این باکتری در صورت پخش شدن میتواند باعث مسمومیت غذایی شود.
مسمومیت شدید
این مسمومیت بسیار جدی است و طبق آمار سالانه 76 نفر بر اثر مسمومیت ناشی از مصرف مرغ میمیرند. بر اساس گزارش منتشر شده از سازمان استاندارد انگلستان، با پخش شدن باکتری کمپیلوباکتر در اثر شستشو، خطر ابتلا به بسیاری از بیماریهای ضدعفونی افزایش مییابد.
منجند کردن
این باکتری خطرناک معمولا گوشت و مرغ و همین طور در برخی مواد غذایی خام و نپخته وجود دارد. با شستن و دست کشیدن روی مواد غذایی باکتری به همه جا پخش میشود. بهترین توصیه ما به شما این است که مواد زائد مرغ را جدا کرده و آن را در طبقه پایین فریزر منجمد کنید. برای شستن اعضای داخلی مرغ نیز کافی است آنها را از داخل شکم مرغ خارج کرده و سپس زیر شیر آب بگیرید. به هیچ وجه روی سطح مرغ دست نکشید. در نظر داشته باشید که انجماد موجب میشود تا این باکتریها از بین برود.
آب جوش
برای پختن مرغ نیز باید مرغ منجمد را در آب جوش ریخته و سپس آب آن را یک بار دور بریزید، سپس میتوانید با خیال راحت از گوشت مرغ در انواع غذاها استفاده کنید.
شستشوی دست
اگر هنگام خرد کردن مرغ خام دستکش نداشته باشید و مستقیم مرغ را لمس کنید حتما باید بلافاصله دستانتان را با مایع دستشویی به خوبی بشویید. متاسفانه افراد کمی در مورد این نوع باکتری اطلاعات دارند حال آنکه بسیاری اسم باکتری سالمونلا و ای کولی را میشناسند و از عوارض آن دو مطلع هستند.
مراقب باشید!
باکتریهای سطح مرغ در صورت وارد شدن به بدن علایم واضحی دارند که از آن جمله میتوان به تب و ناخوشی، دردهای شکمی و اسهال شدید و استفراغ اشاره کرد. متاسفانه این باکتری بر روی کودکان و افراد مسن بالای 60 سال اثرات شدیدتری دارد. برای کودکان زیر 5 سال و افراد مسن حتی اگر پروسه بیماری تنها چند روز طول بکشد اما عواقب آن تا مدتها گریبان گیر آنها خواهد بود.
.
منبع: چیشی | https://chishi.ir