1-گوجه فرنگی
⇠ گوجه خوب خوشفرم، بدون لکه و گوشتی با رنگ قرمز، کمی نرم است.
⇠ برای نگهداری، پس از انتخاب گوجه فرنگی با مشخصات بالا، آنها را در كیسههای پلی اتیلنی (نایلكس یا كیسهی فریزر) بگذارید؛ سپس آن را در قسمت زیرین یخچال جای دهید. گوجه فرنگی در شرایط مطلوب تا یك هفته تازه خواهد بود.
.
2-پیاز
⇠ پیاز خوب دارای ظاهر خوب، سفت با پوست خشک، بدون نقطههای سبزرنگ روی خود پیاز، پوست پیاز نباید دارای لکههای سبز که حالت چرمی مانند دارند باشد. نوک پیاز مرغوب سبزرنگ و ترد است.
⇠ پیازها به رنگهای مختلف از جمله سفید، زرد، صورتی و قرمز در بازار مشاهده میشوند. در بین انواع پیاز با رنگهای مذكور، پیازهای صورتی (نسبتاً) و قرمز (بیشتر) به دلیل رطوبت كم، عطر و طعم بالا برای نگهداری مناسب هستند؛ و پیازهای سفید و زرد به دلیل رطوبت بالا و احتمال كپك زدگی، همچنین عطر و طعم كم و به دلیل فرّار بودن تركیبات معطر، برای نگهداری مناسب نیستند. برای نگهداری باید از محل خشك و خنك استفاده شود تا پیاز شروع به رویش و سبز شدن نكند.
⇠ برای نگهداری پیازها نباید از یخچال استفاده كرد. پیازها را در كیسهی پلی اتیلن (نایلكس یا كیسه فریزر) كه دارای تعدادی سوراخ باشد قرار دهید و در محل خنك تا زمانی كه نیاز دارید، نگهداری كنید.
.
3-قارچ
⇠ قارچ باید سفید ، یكنواخت، سالم و پایهی آن به كلاهك به طور كامل چسبیده باشد؛ قارچهای آسیب دیده لكه دار، ترك خورده، پلاسیده و تغییر رنگ داده مرغوب نیستند. تا حد امكان سعی كنید از قاچهای تازه استفاده كنید، زیرا قارچ بعد از چیدن بلافاصله عطر و طعم خود را از دست میدهد، لیكن چنانچه مجبورید آن را نگهداری كنید، قارچها را در پاكت كاغذی در یخچال قرار دهید و به مدت حدود 3 روز نگهداری كنید.
.
4-باقلا سبز
⇠ باقلا سبز را در یك كیسهی پلی اتیلنی (نایلكس یا كیسه فریزر) بگذارید، سپس در قسمت زیرین یخچال قرار دهید؛ باقلا سبز برای مدت یك هفته تازه میماند. ضمناً میتوان آن را در سبدهای سوراخ دار در آشپزخانه به مدت 3 تا 4 روز نگهداری كرد.
.
5-نخودفرنگی
⇠ نخود فرنگی خوب باید پر دانه باشد همراه پوست سبزرنگ. نخودفرنگی نباید رنگپریده یا دارای رگههای خاکستری باشد.
⇠ نخودفرنگی را در كیسهی پلی اتیلنی (كیسه فریزر یا نایلكس) بگذارید، سپس آن را در قسمت زیرین یخچال قرار دهید. نخودفرنگی به مدت 3 روز تازه باقی میماند.
.
6-لوبیا سبز
⇠ لویبا سبز مرغوب دارای رنگ سبز است؛ رنگ زرد علامت پیری محصول است. پژمردگی نیز از مرغوبیت محصول میكاهد. برای نگهداری لویبا سبز، آن را در كیسههای پلی اتیلنی (نایلكس یا كیسهی فریزر) قرار دهید و سپس در طبقات پایین یخچال نگهداری كنید؛ در این حالت لویبا سبز حدود یك هفته تازه میماند.
⇠ در صورت بالا بودن كیفیت لویبای خریداری شده، میتوان آنها را در سبدهای سوراخ دار به مدت 3 تا 4 روز در آشپزخانه نگهداری كرد.
.
7-خیار
⇠ خیار مرغوب دارای رنگ سبز تیره است و فاقد هر گونه صدمه دیدگی، لِـهیدگی و گودافتادگی است. چروكیده شدن و رنگ زرد نشانهی نامطلوب بودن آن است.
⇠ خیار را برای نگهداری باید در لفافههای پلاستیكی (سلوفان) محكم پوشاند و در قسمت انتهایی یخچال قرار داد. مدت نگهداری این خیارها به صورت تازه حدود یك هفته است.
.
8-تربچه
⇠ تربچههای مرغوب دارای برگ سبز پررنگ هستند. برگهای آنها آبدار و تمیزند و همچنین باید از صدمه دیدگی، لهیدگی یا لكه دار بودن عاری باشند. برای نگهداری باید تربچهها را در كیسههای پلی اتیلنی (نایلكس یا كیسهی فریزر) در قسمت انتهایی یخچال قرار داد.
⇠ در این حالت تربچهها به مدت یك هفته تازه میمانند.
.
9-بادمجان
⇠ بادمجان باید مرغوب، یكنواخت، صاف، درخشنده (چنانچه دو بادمجان را به هم مالش دهیم صدای تیزی به گوش میرسد) و دارای رنگ بنفش تیره باشد. چروكیدگی علامت پیری محصول است.
⇠ بادمجان را برای نگهداری در كیسههای پلی اتیلنی (نایلكس یا كیسهی فریزر) در قسمت انتهایی یخچال قرار دهید كه در این حالت بادمجان به مدت دو هفته تازه خواهد ماند.
.
10-مارچوبه:
⇠ غنچههای نزدیک به هم؛ ساقههای صاف، نازک و سبز؛ نوک بازشده و زاویهدار از نشانههای بیشازحد رسیدن محصول میباشد.
.
11-چغندر:
⇠ گرد با سطح صاف، سفت و دارای رنگ قرمز غلیظ. از خرید مواردی که ریشههای بلند یا سطوح زبر بر روی خود هستند خودداری کنید.
.
12-کلم بروکلی:
⇠ گلهای فشرده به هم با رنگ سبز تیره، ساقههای صاف و لطیف. زرد بودن بالای کلم نشان از رسیدن بیشازحد میباشد.
.
13-کلم بروکسل:
⇠ رنگ سبز روشن در سطح بالایی، سایز کوچک و جمعوجور.
.
14-کلم پیچ:
⇠ فاقد برگهای پوسیده و خراب، سنگین با توجه به حجم کلم.
.
15-هویج:
⇠ سطح صاف، تمیز و ظاهر مناسب و سفت. هویجهایی که دارای تنه پایینی سبزرنگ میباشند را خریداری نکنید.
.
16-گلکلم:
⇠ برگها با رنگ سبز روشن، دارای گلهای نزدیک به هم و به رنگ سفید خامهای.
.
17-کرفس:
⇠ شاخههای ترد و تازه، رنگ سبز روشن تا سبز. شاخهها نباید حس پوکی یا خردشدگی داشته باشند.
.
18-ذرت:
⇠ پوست سبزرنگ تازه، دانههای گوشتی شیره دار. از خرید ذرتهایی که دانه کوچک، بزرگ یا خشک دارند خودداری نمایید.
.
19-کاهو:
⇠ برگهای سبز تازه بدون وجود لکه و کبودی.
.
20-بامیه:
⇠ پوست لطیف با رنگ سبز روشن و بدون کبودی.
.
21-سیبزمینی:
⇠ تا حد ممکن سطح آن صاف، خوشفرم و سفت باشد. سیبزمینیهای جوانهزده یا دارای لکههای سبزرنگ را خریداری نکنید.
.
22-شلغم:
⇠ وزن سنگین با توجه به سایز و حجم همراه ظاهر تقریباً صاف.
.
23-لیموترش:
⇠ سنگین با توجه به سایز. انواع سبزرنگ ترشتر و اسیدیتر از لیموهای زرد میباشند.
.
منابع:
.https://azoogheh.com
.http://donyayemive.com
.https://www.fardanews.com