روش‌های نگهداری انواع میوه و سبزی

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

⇠ میوه‌ها و سبزی‌ها ازجمله مهم ترین گروه‌های غذایی هستند که مصرف روزانه شان برای تمام سنین بین 3 تا 4 واحد توصیه می‌شود. با خوردن آنها می‌توان ویتامین‌ها و املاح بسیاری را به بدن رساند.

⇠ نگهداری آنها نیز موضوع مهمی است که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد زیرا باید برای هریک از این اقلام یک روش شستشو و قراردادن در یخچال را انتخاب کرد که درصورت به کاربردن کمی تغییر، می‌توان تازه ماندن آنها را طولانی تر کرد. پس توصیه‌های زیر را با دقت مطالعه کنید.

1 – سبزیجاتی مانند کاهو را باید میان دستمال کاغذی بپیچید و در ظروفی دردار قرار دهید. هرگز نباید آنها را با چاقوی فلزی قطعه قطعه کنید و در یخچال بگذارید زیرا در این صورت کاهوها قهوه ای خواهند شد.

2 – مطمئن شوید که میوه‌های شما در یخچال در دمای 1 درجه سانتی گراد هستند.

3 – یادتان باشد که میوه‌ها نفس می‌کشند بنابراین قراردادن آنها در کیسه باعث سریع تر شدن فرآیند رسیدن آنها خواهد شد پس اگر رسیده هستند، آنها را در کیسه نگذارید.

4 – سعی کنید از میوه فروشی هایی که میوه و سبزی‌های تازه می‌آورند، خریدتان را انجام دهید زیار هرچه میوه‌ها و سبزی‌ها خریداری شده تازه تر باشند دوره ماندگاری شان طولانی تر خواهد بود.

5 – جای مناسب را برای نگهداری میوه هایتان انتخاب کنید، به طور مثال میوه هایی مانند انواع توت و آلبالو را بهترا ست در پایین ترین قسمت یخچال جای دهید اما میوه‌های بزرگی مانند گلابی، موز، پرتقال و هلو را می‌توان در دمای اتاق (البته دور از نور خورشید و گرما) نگهداری کرد.

6 – دائما میوه هایتان را بررسی کنید و آنهایی که سطح شان خراب یا له شده و لکه دار هستند را از بقیه جدا کنید.

7 – برای تازه ماندن پیاز، سیر، موسیر و سیب زمینی هرگز آنها را در یخچال نگذارید. بلکه آنها را در محیطی خنک، تاریک و خشک قرار دهید.

تازه نگه داشتن سبزیجات , نحوه نگهداری میوه و سبزی
8 – سیب‌های رسیده را از سایر میوه‌های تازه جدا کنید زیار سیب‌های رسیده از خود، گاز اتیلن متصاعد می‌کنند که می‌تواند به سرعت بر سایر میوه‌ها تاثیرگذار باشد.

9 – برای جلوگیری از له شدگی نیز بهتر است کیسه ای که می‌خواهید میوه را در آن نگهداری کنید پر از هوا و در آن را گره بزنید. به این ترتیب هوا مانند محافظی عمل کرده و از له شدگی آن هنگام حمل و نقل جلوگیری می‌کند.

10 – بهتر است سبزیجاتی مانند انواع کلم‌ها از کلم بروکلی گرفته تا گل کلم را نشسته در یخچال بگذارید و قبل از هربار مصرف آنها را بشویید.

11 – برای جلوگیری از تغییر رنگ‌های غیرعادی بهتر است میوه تان را پوست کنده و قطعه قطعه کنید. آنگاه کاسته ای را با یک لیتر آب و یک قاشق غذاخوری نمک پر کنید و قطعات میوه‌ها را در آن بریزید. می‌توانید چند قطره آب لیمو به این مخلوط اضافه کنید به این ترتیب میوه شما تغییر رنگ نخواهد داد.

12 – اگر می‌خواهید برای مدت کوتاه میوه هایی مانند زردآلو، گلابی و آلو را نگهداری کنید، بهتر است که آنها را در کیسه پلاستیکی و در یخچال بگذارید اما برای مدت طولانی تر بهتر است که آنها را در میان کاغذ یا روزنامه پیچیده و در محیطی خشک، تاریک و خنک قرار دهید.

13 – برای تازه ماندن ذرت بهتر است آن را میان دستمال کاغذی مرطوب بپیچید و در کیسه ای پلاستیکی در یخچال قرار دهید.

14 – هرگز سبزیجات را در محله ذخیره سازی نشویید زیرا با این کار رطوبت کافی را برای رشد باکتری‌ها فراهم خواهید کرد بنابراین چه بهتر که آنها را درست قبل از مصرف شستشو دهید.

15 – بهتر است سبزی‌های برگ سبزی مانند اسفناج را در کیسه ای پلاستیکی و در سردترین نقطه یخچال بگذارید تا حداقل به مدت 10 روز به صورت تازه باقی بمانند.

16 – برای تازه ماندن گوجه فرنگی (تازه، سالم و سفت) بهتر است آن را در دمای اتاق و دور از نور خورشید بگذارید.

17 – بهتر است سبزیجاتی مانند لوبیا سبز و خیار را در کیسه‌های پلاستیکی و در یخچال نگهداری کنید اما درمورد فلفل سبز پاکت‌های کاغذی و پایین ترین نقطه یخچال بهترین مکان است.

18 – بهتر است سبزیجات ریشه ای مانند هویج، شلغم و چغندر را در کیسه‌های پلاستیکی و در سردترین نقاط یخچال جای دهید.

19 – برای تازه ماندن قارچ بهتر است که آن را در پاکت‌های کاغذی قرار دهید، نه در کیسه‌های پلاستیکی.

20 – بهتر است سبزیجاتی مانند بادمجان و کدو را نیز در یخچال بگذارید. درصورت داشتن محیطی خنک بهتر است آنها را در ظروفی دردار قرار دهید.

.

بهترین مکان برای نگه داشتن میوه‌ها و سبزیجات

⇠ همیشه یخچال مناسب ترین مکان برای نگه داری میوه‌ها نیست.یک مکان مناسب برای نگهداری و ذخیره میوه مکانی خشک، خنک و به دور از نور آفتاب است.این فضا می‌تواند کشوی مخصوص میوه در یخچال یا یک سبد در زیر زمین شما باشد.توجه به این نکته ضروری است که برخی میوه‌ها نسبت به سرما حساس‌اند و در این دما خراب می‌شوند.

⇠ از جمله‌ میوه‌های حساس به سرما می‌توان به میوه‌های مناطق گرمسیری مثل موز، آناناس، انبه، خربزه و برخی مرکبات اشاره کرد. بهترین مکان برای نگهداری این نوع از میوه‌ها فضایی در آشپزخانه، اتاق نشیمن یا ظرفی روی میز ناهارخوری است.

⇠ میوه‌هایی مثل توت‌فرنگی، انگور و هلو را باید در فضای خنک یخچال نگه داشت. به همین دلیل یا باید آنها را طی 3 تا 4 روز مصرف کرد یا فورا آنها را به شکل مربا درآورد یا فریز کرد

.

جداسازی میوه‌ها از هم

⇠ میوه‌ها را جدا از هم بگذارید .یکی از مسایلی که معمولا سبب رسیدن سریع‌تر میوه‌ها و فساد زودتر آنها می‌شود نگهداری انواع میوه در کنار هم است. برخی میوه‌ها گازی به نام اتیلون آزاد می‌کنند که می‌تواند سبب رسیدن سریع میوه‌های دیگر و در نتیجه کاهش زمان نگهداری و مصرف آنها شود.مثلا اگر کیوی را در کنار سیب بگذارید، به سرعت نرم می‌شود. میوه‌هایی مثل موز، هلو، گلابی، سیب، آلو، گوجه، شلیل و زردآلو را کنار کیوی، طالبی و خربزه قرار ندهید.

.

روش نگه داری چند نوع میوه و سبزیجات

 

• کاهو

⇠ اگر به ميزان زيادي كاهو خريد كرديد و مي‌خواهيد به مدت طولاني آن را با كيفيت نگه داريد كافي است كاهو را در پاكت كاغذي يا دستمال حوله ای بپیچید و در يخچال نگه داريد.كاغذ اجازه نمي‌دهد رطوبت يخچال به كاهو نفوذ كند و همين باعث تازه ماندن انواع سبزيجات به ويژه كاهو مي‌شود. برخلاف تصور عموم مردم كيسه‌هاي پلاستيكي براي نگهداري سبزيجات مناسب نيستند چون با محبوس‌كردن هواي تبخيري كاهو باعث پلاسيده شدن آن مي‌شود.

⇠ هرگز نباید آنها را با چاقوی فلزی قطعه قطعه کنید و در یخچال بگذارید زیرا در این صورت کاهوها قهوه ای خواهند شد.

⇠ براي شست‌وشوي كاهو كافي است به هر يك ليتر آب يك قاشق جوش‌شيرين اضافه كنيد اين عمل باعث ضد عفوني كردن و از بين بردن نا خالصي‌ها مي‌شود. بعد از اينكه حدود 10 دقيقه كاهو را در اين محلول قرار داديد آن را با آب سرد بشوييد.

⇠ اگر كاهو تلخ است، مي‌توانيد آن را حدود 15 دقيقه داخل محلول آب سرد و نمك قرار دهيد. نمك موجود در آب تلخي برگ‌هاي كاهو را جذب مي‌كند.

⇠ اگر براثر فراموشي كاهوهاي داخل يخچال مانده‌تان پلاسيده و بدفرم شده‌اند براي تازه كردن برگ‌هاي آن را چند دقيقه داخل يك ظرف آب ولرم قرار دهيد و سپس زير شير آب سرد بشوييد.

.

• سیب

⇠ هميشه سيب را پيش از قرار دادن در يخچال داخل نايلون پلاستيكي در باز بگذاريد. سيب از خود گاز اتان منتشر مي‌كند كه اين گاز به بهتر رسيدن ساير ميوه‌ها و سبزي‌ها كمك خواهد كرد. بنا براين اگر ميوه نرسيده‌اي داريد، كافي است براي رسيدن سريع‌تر آن يك يا چند عدد سيب داخل ظرف اين ميوه قرار دهيد در مقابل اگر ميوه‌هاي يخچالتان كاملاً رسيده است سيب‌ها را در نايلوني جدا از آنها قرار دهيد.

⇠ و یا روی سیب‌ها را با یک پنبه به روغن مایع آغشته کنید. این کار علاوه بر افزایش ماندگاری، باعث براق و زیبا شدن سیب‌ها می‌شود.

.

• موز

⇠ اگر فضايي مانند انباري يا بالكن داريد كه خنك و دور از نور مستقيم خورشيد است مي‌توانيد موزها را در يك گوشه‌اي آويزان كنيد. در غير اين صورت براي آنكه موز را زمان بيشتري نگه داريد آن را درون كاغذ آلومينيومي بپيچيد و در يخچال بگذاريد آن وقت خواهيد ديد كه موز زمان بيشتري سالم خواهد ماند.

⇠ اگر موزي خريداري كرده‌ايد كه بيش از حد رسيده است و فعلاً به آن نيازي نداريد آن را در فريزر قرار دهيد البته در اين صورت فقط مي‌توانيد براي درست كردن شير موز از آن استفاده كنيد

.

• انار

⇠ انار را با روغن‌نباتي چرب كنيد و در جاي خشك و خنك و به دور از نور آفتاب قرار دهيد. چربي روغن نباتي اجازه تبخير و خشك شدن را به پوست انار نمي‌دهد در واقع با حفظ رطوبت موجود در انار كيفيت آن را در حد بالايي نگه ‌مي‌دارد.

.

• قارچ

⇠ برای تازه ماندن قارچ بهتر است که آن را در پاکت‌های کاغذی قرار دهید، نه در کیسه‌های پلاستیکی.

⇠ قارچ نیز مانند سبزی خوردن باید قبل از مصرف ضدعفونی شود؛ چراکه پوستی روی آن وجود ندارد که گرفته شود، به خصوص قارچ هایی که در خارج از گلخانه تولید می‌شوند

.

• خیار

⇠ خیار میوه ای بسیار حساس است که بعد از چند روز تازگی و طراوت خود را از دست می‌دهد.

⇠ برای نگهداری خیار آن را پس از شستشو با پارچه نخی خشک کنید و سپس آن را در یک قابلمه در دار قرار دهید و رویش را با پارچه بپوشانید تا آب حاصل از تبخیر دوباره وارد قابلمه نشود

.

• سبزی خوردن

⇠ سبزی خوردن را پس از ضدعفونی کردن و شستشو خشک کرده و در دستمالی قرار دهید و در یخچال بگذارید.و یا در ظرف در بسته ای ریخته و در یخچال بگذارید.

.

• انگور

⇠ همیشه انگور را به فاصله کمی از زمان مصرف بشویید. چرا که شستشو انگور و سپس قرار دادن آن در یخچال برای مدت طولانی موجب ترک خوردن دانه‌های آن می‌شود. از انگورهای مانده می‌توان برای تهیه سرکه استفاده کرد

.

• اسفناج

⇠ بهتر است سبزی‌های برگ سبزی مانند اسفناج را در کیسه‌ای پلاستیکی و در سردترین نقطه یخچال بگذارید تا حداقل به مدت 10 روز به صورت تازه باقی بمانند.

.

• زردآلو و گلابی و آلو

⇠ اگر می‌خواهید برای مدت کوتاه، میوه‌هایی مانند زردآلو، گلابی و آلو را نگهداری کنید، بهتر است که آن‌ها را در کیسه پلاستیکی و در یخچال بگذارید اما برای مدت طولانی‌تر بهتر است که آن‌ها را در میان کاغذ یا روزنامه پیچیده و در محیطی خشک، تاریک و خنک قرار دهید.

.

• گوجه فرنگی

⇠ برای تازه ماندن گوجه‌فرنگی (تازه، سالم و سفت) بهتر است آن را در دمای اتاق و دور از نور خورشید بگذارید.

.

• هویج

⇠ ابتدا برگ‌های هویج را جدا نمایید ( برگ می‌تواند مواد مغذی هویج را از ریشه بیرون بکشد ) هویج با رطوبت بهتر می‌ماند بنابراین آنها را در یک ظرف پر از آب ریخته و با بسته بندی‌های پلاستیکی مهر و موم نمایید و در یخچال ذخیره نمایید.

⇠ یا آن‌ها را داخل جعبه ریخته و روی آن شن نرم بریزیدبه طوری که به هم نچسبد و از هم فاصله داشته باشد.

.

• سیب زمینی

⇠ قرار دادن سیب در کنار آن؛سیب گاز اتیلن تولید می‌کند که می‌تواند سیب زمینی را برای بیش از هشت هفته تازه نگه دارد. لذا برای چند هفته با جوانه‌های خداحافظی کنید.

⇠ می‌توانید روی سیب زمینی‌ها را با پارچه ای مشکی بپوشانید تا مانع رسیدن نور به آنها شود

.

• انواع توت

⇠ برای نگهداری انواع توت فرنگی، تمشک و دیگر انواع توت‌ها قبل از اینکه آنها را در یخچال جاسازی نمایید با ترکیبی از سرکه و آب ( نسبت 1 به 3 ) بشویید. این ضد عفونی بر ضد قارچ است و می‌تواند یک هفته عمر مفید میوه را طولانی تر کند. سپس با آب بشویید و به طور کامل خشک کنید.

.

 • زرشک

⇠ برای نگهداری زرشک آن را داخل فریزر قرار دهید.با این کار زرشک هم تازه میماند و هم یخ نمی بندد.

.

منابع:
.https://www.beytoote.com
.https://7ganj.ir

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت