کاهو گیاهی است یکساله که دارای برگهای پهن و دراز و سبز روش میباشد و با طعم کمی شیرین . انواع مختلف کاهو که در حال حاضر در آمریکا کشت میشود حدود 16 نوع میباشد که در تمام طول سال وجود دارد روی هم رفته دو دسته کاهو وجود دارد :
1-کاهوی پرورشی و اهلی که در سالاد استفاده میشود که کاهوی گرد Head Lettuce و کاهوی ایرانی Romano Lettuce از انواع مهم آن است .
2- کاهوی وحشی یا کاهوی خودرو کاهوی ایرانی از نظر مواد غذایی از کاهوی گرد بهتر است . کاهوی گرد ارزش غذایی چندانی ندارد زیرا دارای مقدر زیادی الیاف است که تولید گاز و نفخ در معده میکند .
فواید کاهو
1)کاهو تمیز کننده خون است
2)کاهو بعلت داشتن آهن خونساز است
3)ضد تورم است
4)کاهو خواب آور و آرام بخش است
5)کاهو برای ضعف اعصاب مفید است
6) کاهو ملین و ادرار آور است
7)خوردن کاهو برای مالیخولیا مفید است
8)کاهو زخمهای مجاری ادرار و مثانه را درمان میکند
9)اگر کاهو را با سکنجبین و یا سرکه بخورند اشتها آور است
10)کاهو اثر ضد تشنج درد
11)درد معده را تسکین میدهد
12)کاهو قوای جنسی را تقویت میکند
13)برای برطرف کردن درد سینه کاهو را بپزید و بخورید
14)زنان شیرده اگر میخواهند که شیرشان زیاد شود باید کاهوی پخته بخورند
15)ورم غدد لنفاوی را برطرف میکند
مضرات استفاه از کاهو
اگر در خوردن کاهو افراط نکیند این گیاه بهیچوجه مضر نیست زیاده روی در خوردن کاهو باعث کم شدن قدرت جنسی ، فراموشی و کم شدن حافظه ، ضعف دید چشم و نفخ شکم میشود . برای برطرف کردن این عوارض میتوان کاهو را با نعناع ، کرفس و زیره میل کرد .
طریقه مصرف کاهو
1. منبع ویتامین آ به گزارش نیک صالحی کاهو منبع غنی ویتامینها است. کاهو خام و تازه حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین A و بتا کاروتن (بتاکاروتنها در داخل بدن تبدیل به ویتامین A میشوند) است. ویتامین A با افزایش لایههای مخاط به داشتن پوست سالم کمک کرده و برای بینایی خوب است.
2. جلوگیری از لکههای تدریجی در افزایش سن کاهو حاوی زیکسانتین است که جذب شبکیه شده و باعث ارتقاء بینایی میشود. زیکسانتین همچنین حاوی ویژگیهای آنتی اکسیدان است که از بیماریهای لکه دار شدن در اثر بالارفتن سن جلوگیری میکند. همچنین از آب آوردن چشم جلوگیری میکند. فالانوئید موجود در کاهو از سرطان ریه و دهان جلوگیری میکند.
3. محکم کردن استخوانها کاهو حاوی ویتامین K است که با افزودن تراکم استخوانها موجب تقویت استخوان شده و به گزارش نیک صالحی از پوکی استخوان جلوگیری میکند. ویتامین K همچنین آسیبهای مغزی عصبی را کاهش داده و در نتیجه از بیماری آلزایمر جلوگیری میکند.
4. ارتقاء باروری کاهو تازه مقادیر زیادی اسید فولیک و ویتامین اسید فولیک و ویتامین C است. اسید فولیک در طول بارداری جنین را سالم نگه میدارد. همچنین به ارتقاء سلامت تولید مثل زنان و مردان کمک میکند. بنابراین برای تقویت باروری موثر است. ویتامین C سیستم ایمنی بدن را ارتقاء داده و در برابر عفونتها مقاومت میکند.
5. منبع مواد معدنی کاهو منبع غنی انواع مواد معدنی نظیر آهن، منیزیم، مس ، کلسیم و پتاسیم است که موجب ارتقاء سوخت و ساز بدن میشود. پتاسیم به داشتن فشار خون تحت کنترل کمک کرده و با تنظیم تعادل مایعات بدن موجب سلامت قلب میشود. به گزارش نیک صالحی کلسیم موجود در آن استخوان و دندانها را محکم میکند. مس و آهن موجب تولید سلولهای خونی در بدن میشود. اگرچه کاهو بسیار برای سلامتی مفید است ولی باید قبل از مصرف آن به صورت خام یا پخته احتیاط کنید. کاهو یکی از سبزیجاتی است که بسیار مستعد آفت است. بنابراین قبل مصرف به طور کامل آن را با آب سرد بشویید.
.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com