گیاهی است بوته ای ومنشعب که انشعابات کوچک وپیج خورده وبرگهای بسیارظریفی دارد.این برگ هاهمپوشان بوده به صورت متقابل ویامتناوب میباشند.پهنک این برگ هاسه گوش بوده ودمبرگ ندارند.گل هادرون سنبلههای برگ داروبراکتههای قاعده ای قراردارند.کاسهی گل کوچک,جام گل دارای گل برگهای صورتی وتخمدان4حجره ای است وهرحجره حاوی یک دانه میباشد.
فواید خلنگ،علف جارو
استعمال داخلی: التهاب مثانه توام بادفع چرک ازادرار(به ویژه برای بیماران مبتلابه پروستات),کولی باسیلوز,فسفاتوری(دفع املاح فسفات ازادرار),آلبومینوری,التهاب لگنچه وکلیه,اولیگوری,سنگ مجاری ادرار,روماتیسم,ترشحات سفید
استعمال خارجی: نقرس,دردهای عصبی روماتیسمی,فلج,کک ومک,التهابات پوستی
مضرات استفاه از خلنگ،علف جارو
مضراتی برای خلنگ ذکر نشده است.
طریقه مصرف خلنگ،علف جارو
استعمال داخلی: جوشاندهی یک مشت دریک لیترآب ,سه دقیقه جوشانده شده,سپس 10دقیقه دم گرددوطی 24ساعت مصرف شود
عصارهی روان: روزانه یک تادوقاشق مرباخوری میل شود
استعمال خارجی: 500گرم گیاه کامل رادرچندلیترآب جوشانده درحمام کاملاگرم برای تسکین دردهای ناشی ازنقرس,دردهای روماتیسمی وفلج استفاده نمایند
مرهم: قراردادن مرهم حاصل ازجوشاندهی گل هابرروی مفاصل ممکن است جهت تسکین دردهای روماتیسمی ونقرسی موثرباشد
روغن خلنگ:
موادلازم: سرشاخههای گلدارخلنگ(60گرم),روغن زیتون(250گرم)
سرشاخههای گیاه را15روزدرروغن خیسانده, گهگاه تکان داده,پس ازعبورازصافی درظروف دربسته نگه داری مینمایند.
.
منبع: دکتر ساینا | https://www.drsaina.com