آموزش عکاسی از کنسرت موسیقی

  • مشروح مطلب
  • مطالب مشابه
  • بخش‌های مرتبط

آموزش عکاسی از کنسرت موسیقی
عکاسی در کنسرت یکی از دشوارترین نوع عکاسی‌ها است! آن هم به دو دلیل اصلی : اول اینکه همه چیز به سرعت اتفاق می‌افتد و تحرک بسیار بالاست و دوم اینکه نور اصلی کم و در عین حال نورهای موجود متحرک است.
به همین دلیل عواملی چون محیط کم نور به همراه نورپردازی‌های مصنوعی غیر قابل پیش بینی کنسرت و جمعیت حاضر عکاسی از کنسرت را چالش برانگیز می‌کنند. بارها پیش آمده که مردم به کنسرت‌ها رفته و از موسیقی و فضا لذت برده اند ولی موفق نشدند عکس‌های خوبی بگیرند. در ادامه به نکاتی اشاره می‌کنیم که عکاسی شما در کنسرت را ارتقا خواهند داد.

1- نوردهی مناسب
عکس گرفتن در نور کم مشکل است. استفاده از فلاش می‌تواند افکت مورد نظر را خراب کرده و استفاده کردن از سه پایه عملا ممکن نیست، پس باید به دنبال گزینه‌های دیگری باشید. اول از همه، عریض‌ترین دریچه دیافراگم ممکن را انتخاب کنید (f/2.8 تا f/4) تا نور کافی وارد شود. اگر دوربینتان قابلیت نورسنجی نقطه‌ای را داراست از آن استفاده کنید. نورسنجی نقطه‌ای محاسبه نور دقیقی را به دست می‌دهد – سعی کنید آن را روی صورت خواننده تنظیم نمایید.

آموزش نورسنجی و حالات نورسنجی:

2- اجتناب از تار شدن
در محیط‌های کم نور، به دلیل سرعت‌های طولانی‌تر شاتر، احتمال تار یا مات شدن عکس وجود دارد. علاوه بر این حرکات موجود در صحنه خود عامل تار شدن هستند. همراه اینکه خودتان را کاملا ثابت می‌کنید (اگر لازم است از جمعیت جدا شوید)، اول یک عکس در حالت اتوماتیک گرفته و ببینید که دوربین چه تنظیماتی را اعمال می‌کند. ایزو را تا 800 افزایش داده یا دریچه دیافراگم را بازتر کنید تا ببینید آیا به شما سرعت شاتر مناسبی خواهد داد.

3- حرکت
اگر در کنسرت عکس می‌گیرید یکی از راه‌های ثبت حرکت استفاده از سرعت شاتر آهسته (1/30 تا 1/60 ثانیه باید مناسب باشد، اما امتحان کنید) است. اگر حرکت نور در صحنه را به تصویر بکشید، عکس‌های زیبایی خواهید گرفت. گروه‌های موسیقی از نورپردازی‌های خاصی به همراه آهنگشان استفاده می‌کنند، پس تا می‌توانید دوربین را ثابت نگه داشته و عکس بگیرید.

4- نیم رخ‌های سیاه
اگر در محل خیلی تاریکی هستید، به تصویر کشیدن جمعیت به صورت نیم رخ سیاه رنگ حالتی دراماتیک به عکس شما می‌دهد. تا وقتی که صحنه روشن و محل جمعیت تاریک است، از یک لنز زاویه عریض استفاده کنید، دریچه دیافراگم را باز (f/2.8 تا f/4) انتخاب کرده و مطمئن شوید که فلاش خاموش است. از نورسنجی نقطه‌ای استفاده کنید، ابتدا نقطه فوکوس را سمت نقطه‌ای روشن گرفته و نورسنجی کنید، سپس دوربین را سمت سوژه گرفته و عکس بگیرید.

5- نورپردازی لیزری
فلاش زدن ممکن است افکت رنگ‌های زیبای لیزر را خراب کند، پس ایزو را بین 800 تا 3200 انتخاب کرده و دریچه دیافراگم را بین f/4 تا f/8 انتخاب نمایید. ممکن است به دلیل حرکت سریع نور رد پایی از این جا به جایی در عکس ثبت شود. این حالت ممکن است به عکس شما زیبایی ببخشد اما به شرط این که دوربین به قدر کافی ثابت بوده و نلرزد.

تنظیمات پیشنهادی
تجربه کلید عکاسی موفق در کنسرت است. کلید یک عکس خوب این است که حداقل یک ناحیه عکس شارپ باشد تا اینکه یک سری رنگ در هم. با ایزو 800 شروع کنید و دریچه دیافراگم f/2.8 ایده آل است. استفاده کردن از لنزی با زاویه عریض و سرعت شاتر 1/160 ثانیه نیز توصیه می‌گردد. اگر شارپ انداختن عکس دشوار بود، حالت همزمانی آهسته فلاش (slow sync flash) را امتحان کنید.

ابزار پیشنهادی
برای شروع یک لنز با کیفیت 50 میلیمتری با توانایی باز کردن دریچه دیافراگم بین f/1.4 تا f/1.8 مناسب خواهد بود. یا یک لنز عریض 17 تا 28 میلیمتری. مشکل لنز‌های تله فوتو این بوده که نسبت به لنز‌های استاندارد و لنز‌های عریض به نور بیشتری نیاز دارند. در شرایط کم نور کنسرت عکس تار ثبت خواهد شد مگر اینکه از یک لنز خیلی خوب استفاده شود. به ویژه لنز‌های IS (دارای لرزشگیر) توصیه می‌شوند.

جمع بندی
عکاسی در کنسرت اگر چه آسان نبوده اما بسیار جالب و مفرح است. کلید موفقیت در آن تمرین کردن و کسب آمادگی از قبل است. شب هنگام بیرون رفته و سعی کنید چند عکس در شرایط تاریک بگیرید. اگر اول موفق نشدید عکس شارپی بگیرید، حقه‌هایی را که آموختید به کار گیرید: دریچه دیافراگم را باز‌تر کنید، از ایزو بالاتر استفاده کنید، و با لنز عریض یا استاندارد 50 میلیمتری عکس بگیرید. از لحظاتتان در کنسرت لذت ببرید و برای ثبت فرصت‌های مختلف چشم‌ها و دوربینتان را آماده نگه دارید.


دیدن منابع مطالب

بخش‌های مرتبط
مجله هنرمجله دانستنی‌های هنر

ژورنال‌های لیلیت

مجموعه‌ای جامع از مجلات دانستنی‌ها و مطالب مفید با موضوعات گوناگون و متنوع

اَپ لیلیت

دریافت رایگان اپلیکیشن لیلیت