نام و مزاج
شنبلیله گرم و خشک است
.
معرفی
- ارتفاع این گیاه 60 تا 90 سانتی متر بوده، دارای برگهای سبز، گلهای سفید کوچک و غلاف هایی حاوی دانههای قهوه ای طلایی است.
- یاهی است که عموما در نواحی اطراف دریای مدیترانه و جنوب آسیا رشد میکند و در کشورهای هند، چین، پاکستان، ایتالیا، مصر، یونان و … به وفور یافت میشود. همچنین از گیاهان بومی کشور ایران به شمار میآید.
.
خواص
- تقویت قلب
- بهبود سرفههای مزمن و گلودرد
- ضد سرطان
- درمان تب و برونشیت
- کاهش قند خون
- درمان یبوست، بیماریهای التهابی روده
- تسکین دردهای عضلانی و بیماریهای التهاب مفصلی
- درمان سردردهای میگرنی
- استفاده از پودر تخم شنبلیله یکی از بهترین راههای درمان مشکلات پوستی نظیر آکنه، اگزما، جوش، سوختگی و پرپشت شدن موها است.
- این گیاه به عنوان یک درمان طبیعی برای بیماری آسم در طب سنتی کاربرد دارد.
- دانههای شنبلیله، خواص مشابه هورمون جنسی استروژن دارند و به همین دلیل به افزایش میل جنسی و کاهش گرگرفتگیها و نوسانات خلقی ناشی از یائسگی و سندروم پیش از قاعدگی کمک میکنند.
- به مادران شیردهی که میخواهند شیری بیشتری داشته باشند، توصیه میشود که روزی سه مرتبه و حداقل 500 میلی گرم تخم شنبلیله مصرف کنند.
- تخم شنبلیله، نوعی آنتی اکسیدان است نه تنها سموم بدن را از بین میبرد بلکه از عفونت هایی که منجر به بوی بد میشود نیز جلوگیری میکند
- خوردن خود شنبلیله، و دانه آن برای بادی که در شکم در گرفته و نیز برای گوشت آوردن و چیزهای سردی که در بندها است مفید میباشد.
- هنگامی که افراد به تسکین سوزش معده فکر میکنند، معمولا درمانهای بسیار زیادی که به ذهنشان میرسد. اما تخم شنبلیله یکی از بهترین درمانها است که باعث افزایش رفلکس اسید معده نیز نمی شود.
موارد منع مصرف
- به دلیل اثرات هورمونی و ایجاد انقباضات رحمی، بایستی از مصرف بیش از حد شنبلیله در دوران بارداری خودداری شود.
- بیماران مبتلا به دیابت یا مرض قند که تحت درمانهای دارویی هستند، بایستی در مصرف شنبلیله به ویژه تخم آن با احتیاط عمل کنند
- زمانی که از شنبلیله به صورت موضعی و بر روی پوست استفاده میکنید، مراقب جوشها یا حساسیتهای پوستی باشد.
.
شیوه استفاده
- 1-2 قاشق چایخوری دانه شنبلیله را 3 مرتبه در روز به همراه چای سبز دم کنید و بعد از آن به همراه 1 قاشق چایخوری عسل و کمی آب لیموترش تازه میل نمایید تا تب تان کاهش یابد.
- یک قاشق چای خوری تخمه شنبلیله را دم کنید و بعد از 6 الی 8 ساعت بنوشید. تخمه شنبلیله را در چای هم میتوانید اضافه کنید.
- ابتدا یک قاشق چایخوری تخم شنبلیله را در آب بخیسانید. بعد بگذارید یک شب بماند و صبح روز بعد آن را از آب خارج کنید و نهایتا تخم شنبلیله را بجوید.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir