نام و مزاج
گل محمدی دارای مزاج معتدل است.
.
معرفی
- گل محمدی در ایران معمولاً در مناطق مرتفع و خشک کشت میگردد (ارتفاعات بین 2 تا 3 هزار متر از سطح دریا) و استانهای اصفهان (کاشان)، کرمان، کرمانشاه، فارس و آذربایجان شرقی از تولیدکنندگان اصلی گل محمدی در کشور میباشند.
- گل محمدی، نوعی گل خوش رایحه از خانواده گل سرخ است که در اواسط فصل بهار شروع به برداشتن آن میکنند.
- اسانس گل محمدی از پیچیده ترین فرآوردههای معطر است که در آن حدود 500 ترکیب وجود دارد و هنوز بسیاری از ترکیبات آن شناسایی نگردیده است…
.
خواص
- گلبرگ تازه گل سرخ خاصیت ملین داشته و گلبرگ خشک آن قابض است. همچنین برگ و غنچه خشک شده این گل نیز دارای خاصیت قابض است.
- گیاه گل محمدی، برای دردهای معده، روده، گوش درد، دندان درد و ترمیم زخم تجویز میشود.
- عصاره گلبرگ آن برای زخمهای دهان، سردرد، گلو درد و به عنوان تب بر و همچنین در رفع بیخوابی و درمان استفراغ استفاده میشود.
- ابوعلی سینا گلاب را قابض دانسته و شربت آن را برای نارسایی کبد و صفرا تجویز میکرد.
- از روغن گل محمدی میتوان به عنوان یک ملین برای درمان یبوست مزاج استفاده کرد، بوییدن عطر این گل در درمان افسردگی، رفع غم و اندوه و اضطراب موثر است.
- شربت گل محمدی نیز برای درمان بیماریهای گوارشی و تنفسی و همچنین رفع گرما زدگی موثر است.
- افشره آن به عنوان نشاط آور، ضد افسردگی، ضد فشارهای عصبی و استرس استفاده میشود.
- برخی از مردم از پف زیر چشم شکایت میکنند، گلاب با خاصیت ضد التهاب و خنک کننده بودن از پف کردن زیر چشم جلوگیری خواهد کرد.
- شربت گل محمدی، با بهبود عملکرد رودهها از بدن سمزدایی و یبوست را هم رفع میکند.
- مصرف دمنوش گل محمدی با کاهش اشتها و نیز کمک به چربی سوزی و هضم بیشتر غذا میتواند تا حدودی باعث لاغری و کاهش وزن شود.
- استفاده از گل محمدی، ناتوانیهای جنسی را که منشاء مشکلات عصبی و افسردگی است، درمان میکند. این دمنوش گیاهی قدرت و میل جنسی آقایان را افزایش میدهد
- اسانس گل محمدی، از پیچیده ترین فرآوردههای معطر است که در آن حدود 500 ترکیب وجود دارد و هنوز بسیاری از ترکیبات آن شناسایی نگردیده است…
موارد منع مصرف
- استفاده از گل محمدی برای خانمهای باردار ممکن است با واکنشهای آلرژیک، استفراغ، اسهال یا یبوست به همراه داشته باشد.
- برخی افراد به گل محمدی حساسیت پوستی وغذایی دارند و امکان دارد با تشدید علائم آلرژی مواجه شوند.
.
شیوه استفاده
- شربت گل محمدی: نخست نیم کیلو گلبرگ گل محمدی تازه را داخل قابلمه بریزید سپس دولیتر آب جوشیده شده را به آنها اضافه کنید؛ در قابلمه را با دمکن بپوشانید تا عطر و بوی گل خارج نشود. پس از گذشت 24 ساعت گلبرگهای گل محمدی تازه را آبکش کنید تا گلبرگها جدا شوند. شربت به دست آمده را روی اجاق گاز بگذارید سپس عسل را به آن اضافه کنید و در حرارت ملایم (55 درجه سانتیگراد) شربت را کمی هم بزنید تا قوام بیاید.شربت را از روی اجاق گاز بردارید آب لیموترش تازه را به آن اضافه و صبر کنید تا شربت سرد شود و به خوبی جا بیفتد. موقع مصرف 2 قاشق غذاخوری از شربت را داخل یک لیوان بریزید، چند قطره آب لیموترش تازه و 2 تکه یخ را به آن اضافه کنید و بقیه لیوان را آب بریزید سپس شربت را میل کنید.
.
بازنشر از: طبایع/tabaye.ir